Väderstad Cultus 400 kultivaattori u-profiilijyrällä
Tuotekoodi: VV7007157

Väderstad Cultus 400 kultivaattori u-profiilijyrällä

Tuotekoodi: VV7007157

Tuotekuvaus

Väderstad Cultus 300-400 kultivaattorit ovat järeitä, joilla voi muokata kaikilla maalajeilla tehokkaasti niin matalaan kuin syvällekin, jopa 25 cm:iin asti. 300-400 Cultukset ovat saatavilla sekä hinattavina että nostolaitemalleina.

 • Piikkiväli 30 cm, tuloksena hienojakoista maata
 • Piikit kolmella akselilla, akseliväli 80 cm
 • Rungonkorkeus 85 cm, suurten multa- ja kasvijätemäärien läpäisy on taattu
 • Tiivistysjyrä maalajin mukaan: Kumijyrä, teräsjyrä, varpajyrä tai u-profiilijyrä
 • Useita kärkivaihtoehtoja
 • MixIn tekniikka tekee parhaan oljen ja maan sekoituksen
 • BioDrillin asennusmahdollisuus - muokkaus ja kylvö kerta-ajolla

  1. alue

  Cultus Cobra-piikki on voimaperäisen kehitystyön tulos. Piikin muodon ja pyöristyksen ansiosta maa nousee piikkiä pitkin ylös. Kärki irrottaa maan, joka siirtyy vapaasti ylöspäin, kunnes se murskautuu hienojakoiseksi maan ja kasvijätteiden seokseksi. Vakiona oleva MixIn piikinjatke lisää hyötysuhdetta. Taivutettu muoto tekee siitä mainion maanmuokkaajan. Maa nousee ylös, siirtyy eteenpäin pyörivänä liikkeenä ja sekoittuu vielä lisää kun se on pudonnut alas ja piikki nostaa sen uudelleen ylös. Näin yksi ainoa ajokerta Cultus-ultivaattorilla vastaa oikeastaan kahta ajokertaa. Tämä selittää myös sen, miksi Cultus on niin hyvä sänkimuokkauksessa, vaikka olkea olisi paljon.

  Työsyvyys säädetään hydraulisesti, ohjaamosta käsin. Piikkeihin voidaan asentaa samat kärjet ja siipiterät, jotka ovat isommissa Cultus malleissa. Cultus 300–400 mallissa on 3 piikkiakselia ja piikit ovat jaoteltu 30 cm välein. Hinattavat Cultus mallit voidaan varustaa tukipyörillä.

  2.alue

  Cultuksessa on pyörivät, kulutusta kestävästä teräksestä valmistetut tasauslautaset. Tuloksena on tasainen maan pinta, jonka takana oleva jyrä tiivistää. Työsyvyys säädetään portaattomasti kampien avulla. Koska tasoituslautasten syvyys säätyy tiivistysjyrän mukana, ei säätöä tarvitse muuttaa kun työsyvyyteen tehdään pienempiä säätöjä.

  Voiteluvapaat laakerit tekevät lautasista huoltovapaita. Tasauslautasten sijaan on saatavissa tasauspiikkejä, jotka ovat yksinkertaisempaa rakennetta ja toimivat hyvin kevyillä mailla missä on vain vähän kasvinjäänteitä.

  3.alue

  Hinattavissa malleissa, kumijyrä toimii kuljetuspyöränä. Josta johtuu, että hinattavat mallit varustetaan vakiona kumijyrällä (halkaisija 586mm). Nostolaitemalleissa jyrävaihtoehtoina on teräsjyrä, kumijyrä, u-profiilijyrä tai varpajyrä.
 • Tekniset tiedot
  TuoteVäderstad Cultus 400 kultivaattori u-profiilijyrällä
  Työleveys (m)4
  Tehontarve (kW/hv)132/180
  Peruskoneen paino ilman jyrää (kg)2800
  Piikkien lukumäärä, (kpl)13
  Videot ja esitteet