Uusi kierrätys- ja mineraaliravinteita yhdistävä YaraSuna Remix 8

Teksti: LINNEA NORDLING ja ANNA-KAISA SALOVAARA, YaraSuomi
Kuva: YARA

 

Uudessa YaraSuna REMIX 8 on organomineraalinen kierrätyslannoite, jonka raaka-ainepohjassa yhdistyvät aivan uudella tavalla mineraaliset ja orgaaniset ravinnevirrat. Yara-Suna REMIX 8 on osa YaraSuna-tuoteperhettä.

 

"YaraSuna REMIX 8 soveltuu uudistavaan viljelyyn."

 
YaraSuna REMIX 8 kierrätyslannoite käsissä
 

Raaka-ainesisältönsä vuoksi YaraSuna REMIX 8:a kutsutaan organomineraaliseksi lannoitteeksi. Organomineraaliset lannoitteet yhdistävät mineraalilannoitteen ja orgaanisen lannoitteen hyvät puolet.

Mineraaliravinteiden ansiosta tuotteissa on tasapainoisempi ravinnesuhde, ja niissä on riittävästi myös nopeita ja kasveille käyttökelpoisessa muodossa olevia ravinteita alkukasvukauden kehitysvaiheisiin.

Kierrätetyt, orgaaniset ravinteet vapauttavat ravinteita hitaasti kasvukauden edetessä, turvaten näin kasvin myöhempää ravinteiden saantia.

 

YARASUNA REMIX 8

YaraSuna REMIX 8, on matalatyppinen ja kloorivapaa PK-lannoite (NPKS 4-4-10-6). YaraSuna REMIX 8 soveltuu erityisesti palkokasvien ja erikoiskasvien lannoitukseen, mutta myös syysviljojen kylvölannoitukseen. Uudet organomineraaliset lannoitteet sopivat käytettäväksi tavanomaisessa tai uudistavassa viljelyssä.

 

KASVIKOHTAISET KÄYTTÖMÄÄRÄT

Herne ja pavut: Kylvölannoituksena 200 – 400 kg/ha.
Viljat: Syysviljojen kylvölannoitukseen 200 – 400 kg/ha.
Peruna: Kylvölannoitukseen 750 – 1 000 kg/ha.
Marjat ja hedelmäpuut: Perustamislannoitukseen 170 – 1 000 kg/ha. Kevätlannoituksena 100 – 600 kg/ha. Syyslannoituksena 100 – 250 kg/ha.
Avomaan vihannekset: Kylvölannoitukseen 150 – 1 000 kg/ha.

 

HELPPOKÄYTTÖINEN, TURVALLINEN JA KOTIMAINEN

YaraSuna REMIX 8 on muiden YaraSuna-peltolannoitteiden tapaan valmistettu helppokäyttöiseksi ja kestäväksi pelletiksi, ja sen juoksevuus kylvölannoittimessa on hyvä. Tuotteen valmistuksessa hyödynnetään monipuolisesti teollisuuden ja maatalouden sivuvirtoja. Yara-Suna REMIX 8 -lannoitteen raaka-aineista lähes 80 prosenttia on kierrätettyjä, ja sen orgaanisen aineksen osuus on noin puolet.

Tuotteet valmistetaan Suomessa Yaran Nokian tehtaalla, turvallisista, tutkituista ja puhtaista raaka-aineista. Ne pakataan muiden YaraSuna-peltolannoitteiden tapaan 800 kg:n suursäkkeihin.

 
 
Kloorivapautensa ja ravinnekoostumuksensa ansiosta uusi tuote sopii erityisesti palkokasveille, kuten herneelle ja pavulle, marjoille ja avomaavihanneksille sekä syysviljojen kylvölannoitukseen.
 
Liittyvät tuotteet