Tilaus- ja toimitusehdot

Uuden yritysasiakkaan liittyminen Hankkija Oy:n asiakkaaksi

Saadakseen Hankkija Oy:n laskutustilin, osakeyhtiön, yhtymän tai kuolinpesän vastuumiehen täytyy toimittaa lähimpään Hankkija Oy:n myymälään yhtiöselvitys, jossa todistetaan, että hänellä on oikeus hoitaa yhtiön asioita. Asiakasnumeron edellä mainitut yritykset voivat avata verkkokaupassa. Maanviljelijät ja muut yrittäjät voivat avata asiakasnumeron sekä laskutustilin verkkokaupassa maksimissaan 5000 €:n luottorajalla. Suurempien luottorajojen ollessa kyseessä asiakkaan tulee asioida myymälässä. Henkilötodistus ja mahdollinen yhtiöselvitys on hyvä olla mukana sopimuksia tehtäessä.

 

Rekisteröityminen

Verkkokauppaan voivat rekisteröityä yksityishenkilöt, yrityksen-, yhtymien- ja kuolinpesien yhteyshenkilöt (myöhemmin yksityis- ja yritysasiakkaat). Yhteen Hankkijan verkkokaupan tunnukseen voi olla liitettynä useampi asiakasnumero. Näissä tapauksissa yrityksen-, yhtymän- tai kuolinpesän yhteyshenkilöt voivat valita kirjautumisen yhteydessä käyttävätkö verkkokauppaa yksityishenkilönä vai yhteyshenkilönä. Rekisteröityessään verkkokauppaan käyttäjä sitoutuu antamaan itsestään ja edustamastaan yhdistyksestä/yrityksestä/kuolinpesästä/toimialasta oikeat, paikkansapitävät tiedot.
Asiakastasoja on kolme: Hankkija Oy:n asiakasnumerollinen tiliasiakas, Hankkijan asiakasnumerollinen asiakas ja kirjautumaton asiakas.

 

Hankkija Oy:n asiakas

Rekisteröintiprosessissa verkkokauppaan asiakkaalle luodaan Hankkija Oy:n asiakasnumero ja se liitetään Hankkijan verkkokaupan tunnukseen. Tämän jälkeen asiakas voi jatkaa prosessia avaamalla laskutustilin Hankkija Oy:lle.
Asiakas, jolla on jo olemassa oleva Hankkija Oy:n asiakasnumero / laskutustili voi rekisteröityä Hankkija Oy:n vanhana asiakkaana ja liittää Hankkijan verkkokaupan tunnuksensa jo olemassa olevaan asiakasnumeroon.
Hankkija Oy:n asiakkuus ei maksa mitään, mutta siitä on monia hyötyjä, esimerkiksi asiakkaan Omat sivut, joista näkee omat Hankkija Oy:n ostot, laskut, rahoitusinstrumenttien tapahtumat ja viljan analyysitiedot sekä tarkan oman paikkakunnan täsmäsään. Lisäksi asiakkuus mahdollistaa ostamisen laskulla tai ennakkomaksulla, jos edellä mainittujen maksutapojen sopimukset on tehty. Osa tuotteista on myynnissä vain Hankkija Oy:n asiakkaille.

 

Kirjautumaton käyttäjä

Myös kirjautumaton käyttäjä voi ostaa verkkokaupasta. Tällöin jokaiselle tilaukselle tulee asiakkaan täyttää yhteystietonsa.

 

Omien tietojen hallinta

Omat tiedot ovat näkyvissä vain Hankkija Oy:n asiakkaille. Omat tiedot -sivuilta käyttäjä voi hallita omia tietojaan, kuten nimi-, puhelinnumero- ja sähköpostitietojaan sekä lisäksi yritys- ja tilatietojaan. Käyttäjä voi kieltää tai sallia markkinointiviestien lähetyksen omien sivujensa kautta. Omat tiedot –sivulle pääsee klikkaamalla omaa Omat tiedot -linkkiä sivun ylälaidasta.

 

Henkilötietojen käsittely

Verkkokauppa ei luovuta saamiaan henkilötietoja kolmansille osapuolille. Tietoja käytetään Hankkija Oy:n, verkkokaupan ja asiakkaan välisen asiakassuhteen ylläpitoon. Verkkokaupalla on oikeus poistaa asiakkaan tiedot tietokannasta, mikäli käyttäjä on tahallaan antanut verkkokaupalle virheellistä tietoa tai käyttäjä rikkoo lakia tai verkkokaupan käyttöehtoja asioidessaan verkkokaupassa.

 

Verkkokaupan oikeudet ja vastuu

Verkkokauppa on auki 24 tuntia joka päivä. Tarvittaessa verkkokaupalla on oikeus esimerkiksi ylläpidon tai huollon takia sulkea verkkokauppa osittain tai kokonaan väliaikaisesti. Käyttökatkoista pyritään aina ilmoittamaan etukäteen esimerkiksi etusivulla. Verkkokauppa pidättää oikeuden poistaa tehty tilaus, mikäli käyttäjä on sitä tehdessään rikkonut tai kiertänyt lakia tai näitä käyttöehtoja tai antanut virheellistä tai epäasiallista tietoa tai mikäli verkkokaupassa on esiintynyt tekninen ongelma tilausta tehdessä, mikä voidaan helposti osoittaa. Tällaisissa tapauksissa asiakkaaseen otetaan yhteyttä.
Verkkokauppa huolehtii käyttäjien antamista tiedoista ja sitoutuu niiden asianmukaiseen säilyttämiseen ja käsittelyyn. Verkkokaupalla on oikeus tehdä muutoksia palveluun sekä yksipuolisesti muuttaa kaikkia ehtoja. Käyttäjän tulee tutustua ehtoihin säännöllisesti huomatakseen mahdolliset muutokset. Ajantasaiset käyttöehdot löytyvät tältä sivulta. Mikäli käyttöehdoissa ja Suomen tai EU:n laissa on ristiriitoja, sovelletaan aina sitä menettelytapaa, mikä on käyttäjälle suotuisin. Yritysasiakkaillemme sovelletaan Suomen kauppalakia sellaiselta osin, mitä nämä ehdot eivät kata.
Verkkokauppa ei ole vastuussa tehtyjen tilausten hoitamisesta sopimusosapuolista riippumattoman, ylivoimaisen esteen sattuessa (force majeure). Tällaisia tapauksia ovat mm. sota, yleislakko, hirmumyrsky, tulva tai muu luonnonkatastrofi, tai suorituksen estävä viranomaistoimi, kuten tuontikielto tai takavarikko. Verkkokauppa ei ole vastuussa, jos tuotteen toimitus viivästyy jostain verkkokaupasta riippumattomasta syystä. Tällaisista esteistä pyritään ilmoittamaan asiakkaalle mahdollisimman nopeasti.

 

Käyttäjän vastuu ja velvollisuudet

Käyttäjän on huolehdittava siitä, että hän ei valitse kylmässä pilaantuville tuotteille toimituspaikaksi pakettiautomaattia, joka sijaitsee ulkona ja jossa tilaus voisi pilaantua. Tällaisissa tapauksissa tilauksen palautusoikeus raukeaa eikä rahoja palauteta pilaantuneista tuotteista. Käyttäjän tulee seurata sähköpostiaan säännöllisesti tilauksen tekemisen jälkeen, sillä tilauksen saatavuuteen ym. tilaukseen liittyvissä ongelmatapauksissa asiakkaalle ilmoitetaan ensisijaisesti sähköpostitse.
Käyttäjän tulee tilauksen vastaanotettuaan tarkistaa, että toimitus vastaa tilausta ja toimituksen kunto sekä tutustua tuotteen käyttöohjeisiin, mahdollisiin muihin ohjeisiin ja esitteisiin sekä noudattaa niissä annettuja ohjeita ja turvallisuusmääräyksiä. Käyttäjän tulee käsitellä verkkokaupasta ostamiaan tuotteita huolellisesti, niin ettei aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Tuotteita tulee säilyttää ja käsitellä ohjeiden mukaisesti.
Käyttäjän pitää säilyttää kirjautumistietojaan (käyttäjätunnus ja salasana) salassa, eikä niitä saa antaa ulkopuolisten käyttöön. Käyttäjä on vastuussa kaikista tunnuksillaan tehdyistä tilauksista. Varastetuista tunnuksista on ilmoitettava Hankkijan asiakaspalveluun välittömästi. Tunnuksen voi lukita itse verkkokaupan Omista tiedoista. Unohtuneet käyttäjätiedot voi tilata uudelleen kirjautumisen yhteydessä.

 

Palvelun käyttöön liittyvät vastuut

Palvelun käyttö edellyttää sekä Internet-yhteyttä että tarvittavia laitteita (esim. tietokone, älypuhelin). Palvelun käyttöön vaadittavien laitteiden, yhteyksien, ohjelmistojen ja muiden mahdollisten kustannusten hoitamisesta ja ylläpitämisestä vastaa käyttäjä.
Käyttäjä on vastuussa täysmääräisesti lain tai käyttöehtojen vastaisesta palvelun käytöstä aiheutuneesta vahingosta kaikille osapuolille. Käyttäjän tulee lukea ja hyväksyä kaikki verkkokaupan olemassa olevat ehdot, kun hän ryhtyy käyttämään palvelua.

 

Tekijänoikeudet

Verkkokaupan tekstit, kuvat ja muu materiaali ovat tekijänoikeussuojan piiriin kuuluvia tiedostoja. Niiden luvaton käyttöönotto on kiellettyä. Sivuilla olevia ohjeita ja opastuksia saa tulostaa omaan käyttöön.

Tilaaminen

Tilaajan on oltava vähintään 18-vuotias, mutta alaikäisetkin voivat tilata verkkokaupastamme huoltajansa suostumuksella. Toimitamme tilauksia vain manner-Suomen alueelle.
Verkkokaupasta tilaaminen ei edellytä rekisteröitymistä. Jotkut tuotteet ovat myynnissä vain Hankkija Oy:n rekisteröityneille asiakkaille. Onnistuneen tilauksen jälkeen selain siirtyy tilausvahvistussivulle, tilausvahvistus lähetetään myös sähköpostitse.
Hankkijalla on aina oikeus tarvittaessa hylätä asiakkaan tilaus. Syy hylkäämiseen voi olla esimerkiksi luotonvalvonnan prosessit tai jos tuotteessa on ollut niin selkeä hinta-, tai muu virhe, että asiakkaan voidaan olettaa ymmärtävän kyseessä olevan virhe. Tällaisessa tapauksessa asia selvitetään ottamalla yhteyttä asiakkaaseen.
Asiakas hyväksyy tilauksen tehdessään, että hänelle voidaan lähettää tilaukseen liittyviä viestejä matkapuhelimeen, sähköpostiin tai kirjeitse. Asiakkaan on ennen tilausta varmistettava, että toimitusosoite ja matkapuhelinnumero ovat oikein, jotta tilaus voidaan toimittaa perille.

Hinnat

Hintojen yhteydessä ilmoitetaan sekä tuotteen arvonlisäverokanta että arvonlisäveroton hinta. Verkkokaupalla on oikeus muuttaa olemassa olevia hintoja ja olla myymättä tuotetta ilmoitettuun hintaan, mikäli kyseessä on niin selkeä hintavirhe, että asiakkaan voidaan olettaa ymmärtävän kyseessä olevan virhe.
Tuotteet toimitetaan aina tilaushetken hinnalla. Joissain tuotteissa on käytössä eräkokohinnoittelu, mikä tarkoittaa sitä, että ostamalla enemmän tuotteen yksikköhinta laskee.

Sopimushinnat

Verkkokaupasta on mahdollista ostaa tuotteita Hankkija Oy:n kanssa sovittuun sopimushintaan. Sopimushinnoitellun tuotteen tunnistaa pienestä kynän ja paperin kuvasta tuotesivulla. Asiakkaalla on mahdollisuus neuvotella sopimushinnoista suoraan Hankkija Oy:n edustajan kanssa.

Maksaminen

Maksamisen jälkeen asiakas saa sähköpostiinsa tilausvahvistuksen. Yöllä (kello 23-7) tehdyissä tilauksissa vahvistus voi tulla vasta aamulla. Odota aina ostotapahtuman jälkeen, että selain siirtyy tilausvahvistussivulle, ennen kuin suljet selaimen tai katkaiset Internet-yhteyden. Verkkokaupassa on käytössä seuraavat maksutavat:

Verkkopankkimaksu

Verkkokaupassa tilauksen voi maksaa seuraavilla verkkopankeilla: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Ålansbanken, Handelsbanken, S-Pankki, Aktia, Pop-pankki, Säästöpankki ja Oma Säästöpankki.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Svea Bank AB, filial i Finland (3237195-7) (myöhemmin Svea) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Svea Payments Oy näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Reklamaatiotapauksissa asiakkaan tulee olla yhteydessä Hankkija Oy:öön.

Svea Bank AB, filial i Finland
Mechelininkatu 1
00180 Helsinki
09 42423030
www.svea.fi

Maksaessasi verkkopankissa älä sulje selainta maksun jälkeen, vaan odota, että selain ohjautuu takaisin Hankkijan verkkokaupan sivuille ja edelleen tilausvahvistussivulle. Muutoin tilaus jää kesken. Tilausvahvistussivulle siirtymisen jälkeen voit sulkea selaimen.

Luottokortit

Verkkokaupassa voi maksaa seuraavilla luottokorteilla: Visa ja Mastercard. Luottokorttimaksujen maksunvälittäjänä toimii Svea. Korttitietoja ei tallenneta.

Maksaessasi luottokortilla älä sulje selainta maksun jälkeen, vaan odota, että selain ohjautuu takaisin Hankkijan verkkokaupan sivuille ja edelleen tilausvahvistussivulle. Muutoin tilaus jää kesken. Tilausvahvistussivulle siirtymisen jälkeen voit sulkea selaimen.

MobilePay

MobilePay on kotimainen verkkokaupan maksutapa, jolla maksat ostoksesi helposti, nopeasti ja turvallisesti matkapuhelimella. Käyttääksesi MobilePayta, sinun pitää ladata älypuhelimeesi MobilePay-sovellus ja rekisteröityä. Rekisteröinnin yhteydessä sovellukseen liitetään luottokortti, jolle maksut verkkokaupan ostoksista kirjautuvat.Näin maksaminen MobilePaylla etenee:


1. Asiakas syöttää MobilePay-sovellukseen liittämänsä matkapuhelinnumeron tehdessään ostoksen verkkokaupassa
2. Maksu hyväksytään MobilePay-sovelluksessa
3. Maksu veloitetaan siltä maksukortilta, jonka asiakas on liittänyt MobilePay-sovellukseen.

Svea lasku

Verkkokaupasta ostaminen Svea laskulla on vaivatonta ja nopeaa. Kun valitset ostoskorissa Svea laskun maksutavaksi, saat tilauksesta laskun, jonka voit maksaa myöhemmin saatuasi tilauksen. Maksuaikaa on 14 vuorokautta. Lasku on turvallinen, kätevä ja joustava maksutapa – halutessasi voit myös muuntaa laskun ostoluotoksi ja maksaa summan sinulle sopivissa kuukausierissä. Lisätietoa löytyy laskulta. Mikäli kaipaat lisää tietoa laskustasi, voit kääntyä Svean asiakaspalvelun puoleen. Laskutuslisä Svea laskulle on 3,95 € (sis. alv. 24 %). Laskun voi valita 0-5000 € suuruisille verkkokauppaostoksille.

Svea erämaksu

Erämaksu tuo vapauden maksaa ostoksesi useammassa erässä kiinteällä kuukausierällä. Erissä maksaminen on kätevä tapa tasapainottaa kustannus erityisesti silloin, kun ostokset ovat isoja ja kalliita.

Svea erämaksu on kertaluotto, jolla voit maksaa ostoksesi valitsemallasi maksuajalla ja kiinteillä kuukausierillä. Voit siis itse valita, haluatko jakaa maksusi 3:een, 6:een, 12:sta, 24:ään vai peräti 36:een erään. Käytetystä luotosta veloitetaan 19,95 %:n luottokorkoa. Korko lasketaan kuukausittain avoimelle pääomalle. Ostotapahtuman jälkeen saat sopimuksen sähköpostiisi allekirjoitettavaksi. Lasku saapuu ostopäivästä seuraavan kuun 15. päivä. Alle 500 € erämaksuun lisätään 5 € perustamis- ja käsittelykuluja, yli 500 € erämaksuihin niitä ei lisätä. Luoton perustamis- ja käsittelykulut ovat enintään 0,01 % päivässä laskettuna myönnetylle luoton pääomalle, kuitenkin vähintään 5 euroa ja enintään 150 euroa vuodessa. Erämaksun voi valita 50-5000 € suuruisille verkkokauppaostoksille. Erämaksu on juridinen termi osamaksukaupalle, joka on hyödykesidonnaista, mutta vakuudetonta.

Tarvikerahoitus

Tarvikerahoituksella voit rahoittaa maatilan tuotantopanosten hankintoja. Voit tehdä hankinnat edullisimpaan aikaan ja hyödyntää kausiportaita sekä muita etuja.
Valitse hankintoja tehdessäsi eräpäivä omien tulovirtojesi mukaan ja ohjaa hankinnat tarvikerahoituslimiittiin. Takaisinmaksu voi tapahtua joko yhdessä tai useammassa erässä. Sovi myyjäsi kanssa takaisinmaksuaikataulu tarvikerahoitusehtojen antamien mahdollisuuksien mukaan.

Rahoituksen kustannukset muodostuvat korosta ja limiittiprovisiosta, jotka laskutetaan kolmen kuukauden välein. Rahoituksen korko on Euribor-sidonnainen vaihtuva korko. Limiittiprovisio on 0,225 % luoton määrästä, max. 42 euroa kolmen kuukauden jaksolta.

Rehurahoitus

Rehulimiitillä voit rahoittaa maatilan rehuhankintoja. Saat helposti ja joustavasti maksuaikaa juuri oman tilasi tarpeisiin. Valitse hankintoja tehdessäsi maksuehto omien tulovirtojen mukaan ja ohjaa hankinnat rehulimiittiin. Takaisinmaksu voi tapahtua milloin vain rahoituseräpäivään mennessä. Maksat korkoa vain käytetystä rehulimiitin pääomasta.

Rahoituksen kustannukset muodostuvat käytetyn limiitin korosta ja rahoitusyhtiön laskutuspalkkiosta. Rahoituksen korko on Euribor-sidonnainen vaihtuva korko, minkä rahoitusyhtiö laskuttaa 3 kk välein.

Ennakkomaksutili

Ennakkomaksutili on tili, jonne voi maksaa rahaa ennakkoon. Tämä vaihtoehto on vain Hankkija Oy:n tiliasiakkaille ja se edellyttää erillistä ennakkomaksutilisopimusta. Ennakkomaksutiliä voi käyttää tilauksen maksamiseen, mikäli vaihtoehto on valittavissa ostoskorissa.

Hankkija lasku

Laskutustilin voi avata omien tietojen kautta tai heti rekisteröitymisen yhteydessä. Tämän jälkeen lasku on käytettävissä ostoskorissa ja myymälöissämme. Lasku lähetetään asiakkaalle toimitusosoitteeseen tavaran toimituksen jälkeen. Maksuaikaa on 14 vuorokautta. Tämä vaihtoehto on vain Hankkija Oy:n tiliasiakkaille. Laskutuksessa noudatetaan Hankkija Oy:n yleisiä tiliehtoja. Laskua voi käyttää tilauksen maksamiseen, mikäli vaihtoehto on valittavissa ostoskorissa. Laskulle ei lisätä laskutuslisää.

Hankkijan erämaksu

Kuluttaja-asiakas voi käyttää verkkokaupan erämaksua polttoöljyn ja pelletin maksutapana. Verkkokaupan erämaksussa asiakas voi jakaa laskunsa korkeintaan viiteen erään. Viimeinen erä poikkeaa muista siten, että se sisältää mahdollisen toimitetun määrän poikkeaman sekä maksuajan koron. Maksuajan koron laskenta alkaa 14 pv tilauksesta ja ensimmäisen erän eräpäivä on 21 päivää tilauksesta. Erät erääntyvät 30 pv välein. Edellytyksenä verkkokaupan erämaksun käytölle on, että asiakkaalla on laskutustili auki Hankkija Oy:ssä. Laskutuksessa noudatetaan Hankkija Oy:n yleisiä tiliehtoja. Poikkeuksena verkkokaupan tilauksista ei peritä tilinhoitomaksua.

Tuotteen saatavuus ja toimitusaika

Tuotteen arvioitu toimitusaika on ilmoitettu tuotteen sivuilla. Mikäli tuotteen toimitus viivästyy, siitä pyritään ilmoittamaan asiakkaalle mahdollisimman nopeasti. Mikäli tuote on loppunut, eikä sitä pystytä toimittamaan, otetaan asiakkaaseen yhteyttä ja sovitaan jatkotoimenpiteistä. Ensisijainen yhteydenottotapa on sähköposti, asiakas on velvollinen seuraamaan sähköpostiaan Verkkokaupan tilauksen teon jälkeen. Verkkokauppa ei ole vastuussa, jos tuotteen toimitus viivästyy jostain verkkokaupasta riippumattomasta syystä esimerkiksi lakosta (force majeure). Jos tuote on loppunut varastosta, tuotetta ei voi tilata verkkokaupasta. Tämä koskee myös tarjoustuotteita. Tuotteita pyritään tilaamaan lisää niin pian kuin mahdollista. Tarjouksien kestoa ei pidennetä, vaikka tuotteiden saatavuus loppuisikin kesken tarjousajan ja sitä saataisiin lisää vasta tarjousajan loputtua.

Myymälöiden varastotilanne

Myymälämyyntituotteilla on tuotesivulla linkki Hankkija –myymälöiden saldot. Linkistä avautuu listaus kaikista myymälöistä, joilla on sillä hetkellä kyseistä tuotetta myynnissä ja tuotteen saldo. Saldolistaus on viitteellinen, joten jos tuotteen saldo on hyvin pieni, suosittelemme olemaan myymälään yhteydessä saatavuuden varmistamiseksi.

Arvioitu toimitusaika

Tilatut tuotteet pyritään toimittamaan arvioituna toimitusaikana. Verkkokauppa ei voi taata tilauksen tarkkaa toimitusaikaa, tästä syystä termi ”Arvioitu toimitusaika”. Toimitusaikaan vaikuttaa useita tekijöitä, esimerkiksi tilauksen suuruus, tehtaiden tuotantoaikataulut ja tuotteen saatavuus.
Alla ohjeelliset toimitusajat tuoteryhmittäin:

Lannoitteet
Lannoitteissa myydään aina erikseen nimetyn kuukauden valmistuserää. Toimitukset tapahtuvat kyseisen kuukauden aikana.

Rehut
Irtorehut toimitetaan 1-10 arkipäivän sisällä asiakkaan oman valinnan mukaan. Säkkirehut toimitetaan 2-6 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Pikatilaukset (alle 2 vrk) eivät verkkokaupassa ole mahdollisia. Näissä tapauksissa ota yhteyttä suoraan asiantuntijamyyjääsi.

Siemenet
Siementen toimituksesta kerrotaan tarkemmin tuotteen sivuilla. Pikatilaukset (alle 5 vrk:n) eivät verkkokaupassa ole mahdollisia.

Säilöntäaineet
Irtotoimitukset toimitetaan valmistajan toimesta erillisen aikataulun mukaisesti. Tynnyritoimitukset pyritään toimittamaan kahden viikon kuluessa tilauksesta tai erikseen toivottuna aikana. Pikatilaukset (alle 5 vrk:n) eivät verkkokaupassa ole mahdollisia.

Polttoaineet ja pelletti
Polttoöljy toimitetaan kulloisenkin toimitusaikatilanteen mukaan, joka kerrotaan polttoöljyn tuotekortilla. Polttoöljykuljetukset hoitaa Neste Oy. Polttoöljyn pienin toimituserä on 1000 l ja dieselin 1500 l. Näiden alittavilta toimituksilta peritään pientoimituslisä 60 €. Eri toimitusosoitteisiin tulee asiakkaan tehdä erilliset tilaukset. Polttoöljyn ja dieselin hinta sisältää rahdin ja näin ollen hinta vaihtelee eri kuntien välillä. Noudatamme Nesteen toimitusehtoja*. Pelletin toimitusaika kerrotaan tuotekortilla. Pelletin säkkitoimitukset hoitaa kuljetusyhtiö Movere Oy ja irtopelletin toimitukset Propellet Oy. Irtopelletin tai polttoöljyn asiakas voi maksaa joko Svean maksutavoilla (myös kirjautumaton asiakas) tai Hankkijan laskulla, jolloin asiakkaan pitää olla kirjautunut sekä hänellä pitää olla laskutustili Hankkija Oy:lle, koska tilattu määrä ei koskaan vastaa tarkasti toimitettua tuotteen määrää.

Voiteluaineet
Voiteluainetynnyrit toimitetaan 1-6 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Pienemmät astiat 1-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

Puutarha, hevoset ja lemmikit, rauta
Kyseisten tuoteryhmien kappaletavarat toimitetaan 1-5 arkipäivän sisällä tilauksesta.

Toimituskulut

Toimituskulut voivat määräytyä kahdella eri tavalla. Massatuotteiden osalta, kuten peltolannoitteet, toimituskulut määrittyvät tilattujen tonnien mukaan. Näin myös tapahtuu useimmissa työkoneissa. Pienemmissä kappaletavaroissa toimituskulu on kiinteä, joka määrittyy toimitustavan mukaan, joista on kerrottu näissä ehdoissa myöhemmin. Massatuotteiden toimituskuluihin vaikuttaa tuotteen paino ja toimitusosoitteen etäisyys toimittavasta varastosta. Tuotteet jaetaan automaattisesti eri toimituseriin tuotteen tyypin (irto/pakattu) ja lähtövaraston mukaan. Jokaisella verkkokaupan tuotteella on yksi toimittava varasto. Tuotteen todelliset toimituskulut näet aina suoraan ostoskorista valittuasi toimitustavan. Kaikki massatuotteet toimitetaan kotiinkuljetuksena. Pienemmille kappaletavaroille on valittavissa muita toimitustapoja. Ostoskorissa voi antaa myös poikkeavan toimitusosoitteen.

Toimitukset

Useimmiten verkkokaupan tuotteella on yksi lähtevä varasto, mutta joissain tapauksissa asiakas voi itse valita lähtöpaikan verkkokaupan varaston tai keskusvaraston väliltä. Jokaisesta eri varastosta lähtevästä tuotteesta tulee erillinen tilaus. Samasta varastosta lähtevät tuotteet lähetetään samaan aikaan samoilla toimituskuluilla. Tämän vuoksi ostoskorissa voi olla useampia toimituseriä eli ”tilauksia”, koska tuotteet lähtevät eri varastoilta ja ne toimitetaan asiakkaalle eri aikaan.
Verkkokaupan toimituksia hoitaa pääasiassa logistiikkaoperaattori Movere Oy alihankkijoidensa kanssa sekä Posti Oyj, Matkahuolto Oy sekä Kaukokiito Oy.
Toimitusosoite tulee tarkistaa ennen tilauksen hyväksymistä ja varmistua siitä, että tilattava tuote toimitetaan oikeaan osoitteeseen.


Toimitustavat pienemmälle kappaletavaralle:


Nouto myymälästä/noutokontista

Tuotteita voi tilata noudettavaksi Hankkijan myymälöihin (ei Vöyrin myyntitoimistosta). Tilatut tuotteet toimitetaan verkkokaupan varastosta valittuun myymälään tai keräillään suoraan ko. myymälässä. Toimitusaika on 1-3 arkipäivää. Myymälästä noudettavat tilaukset tulee noutaa 7 vuorokauden kuluessa noutoilmoituksen saapumisesta. Noutokontista ja -pisteestä noudettavat tilaukset tulee noutaa 6 vuorokauden kuluessa noutoilmoituksen saapumisesta. Kaikkia tuotteita ei voi tilata myymälänoudolla ja jotkut tuotteet voi tilata vain myymälänoutoina. Jokaisen tuotteen tuotekortilta sekä ostoskorista selviää, voiko tuotteen noutaa myymälästä.


Postin Pikkupaketti

Pienille tuotteille on käytössä Postin Pikkupaketti. Pikkupaketti toimitetaan suoraan asiakkaan postiluukkuun ja asiakas saa sähköpostiinsa seurantakoodin, jolla lähetyksen kulkua voi seurata.


Postin Postipaketti

Postipakettipalvelu sisältää noudot Posteista ja niiden asiamiespisteistä sekä pakettiautomaatit. Asiakas valitsee noutopisteen antamansa postinumeron mukaan. Pakettiautomaatit tulevat valittaviksi, jos lähetys mahtuu kooltaan automaattiin. Paketin saapumisesta Posti lähettää saapumisilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla. Painoraja palvelussa on 25 kg.


Postin Kotipaketti (kotiinkuljetus)

Kotipaketti toimitetaan suoraan asiakkaan kotiin. Toimituksesta ilmoitetaan ja ajankohdasta sovitaan Postin puolesta. Isommissa kaupungeissa ajankohta sovitaan tekstiviestillä ja muualla soittamalla. Painoraja 35 kg.


Posti Express lavarahti (kotiinkuljetus)

Posti Express lavarahti on lava- tai rullakkotoimitus suoraan asiakkaan kotiin. Tällä toimitustavalla toimitetaan yli 25 kg lähetyksiä. Toimituksesta ilmoitetaan ja ajankohdasta sovitaan Postin puolesta. Isommissa kaupungeissa ajankohta sovitaan tekstiviestillä ja muualla soittamalla.


Matkahuollon Lähellä-paketti

Lähellä-paketin palveluun kuuluu Matkahuollon pisteet, Matkahuollon asiamiespisteet ja Matkahuollon Pakettipisteet (K-Marketit ja määrätyt R-kioskit). Asiakas valitsee noutopisteen antamansa postinumeron mukaan. Paketin saapumisesta Matkahuolto lähettää saapumisilmoituksen tekstiviestillä. Painoraja palvelussa on 30 kg.


Matkahuollon Kotijakelu

Kotijakelu toimitetaan suoraan asiakkaan kotiin. Toimituksesta ilmoitetaan ja ajankohdasta sovitaan Matkahuollon puolesta soittamalla. Painoraja 35 kg.


Kaukokiito Oy

Kaukokiidon rahdit toimitetaan aina asiakkaalle kotiin. Asiakas saa Kaukokiidolta ennakkoilmoituksen, jossa on seurantakoodi tilaukselle. Lisäksi Kaukokiidolta tulee tekstiviesti, jossa asiakkaalle kerrotaan, milloin jakelu tullaan suorittamaan ja lisäksi asiakas saa noin tuntia ennen vielä toisen tekstiviestin, missä kerrotaan tarkka toimitusaika.


Tehdas toimittaa

Tilaus siirtyy suoraan tehtaan tilauskantaan ja tehdas sopii sopimusautoilijoidensa kanssa toimituksen suorittamisesta. Poltto- ja irtosäilöntäaineet kuuluvat automaattisesti tehdastoimituksen piiriin.
Jos tilaajalla on toimitukseen liittyviä esteitä tai rajoitteita, kuten esim. kelirikko, on siitä kerrottava tilauksella ostoskorin lisätietoja-kentässä.

Palautus

Meille on tärkeää, että olet tyytyväinen ostamiisi tuotteisiin. Alle 30 kg painaville tilauksille saat ilmaisen palautuksen toimimalla näiden palautusohjeiden mukaisesti. Kun olet vastaanottanut tilauksen, tarkista aina tuotteet ja että toimitus vastaa tilausta. Tuotteilla on 30 vuorokauden palautusoikeus. Verkkokaupassa ei ole vaihto-oikeutta, mutta voit vaihtaa tuotteen myymälöissämme tietyin ehdoin. Palauttaaksesi tuotteet ilmaiseksi, sinun tulee ensin tehdä palautusilmoitus, suosittelemme käyttämään sähköistä palautusilmoitustamme.

Palautusoikeus koskee kaikkia verkkokaupasta tilattuja tuotteita. Palautusoikeutta ei ole räätälöidyillä tilauksilla esim. polttoöljy, pelletit, irtorehut sekä asiakasta varten muokatut tuotteet. Tuotteita voi palauttaa Postin tai Matkahuollon palvelupisteisiin asiakaspalautuksena tai Hankkijan myymälöihin alla olevin edellytyksin. Pakkaa palautettava(t) tuote/tuotteet huolellisesti. Jos tilauksen mukana on tullut palautusosoitekortti, liimaa se palautettavan lähetyksen päälle. Muussa tapauksessa käytä sopimusnumeroamme: Postin palautustunnus: 645980. Matkahuollon palautustunnus: 9528901. Huolehdi, että paketissa on lähettäjän tiedot.

Kun palautat paketin, ota talteen saamasi kuitti. Se toimii vahvistuksena sille, että paketti on toimitettu, mikäli lähetys katoaa matkalla. Postin palvelupisteisiin voi palauttaa korkeintaan 25 kg painavia lähetyksiä ja Matkahuollon 30 kg lähetyksiä. Lavarahtina toimitettujen tilausten palautuksesta ja siitä aiheutuneista kuluista vastaa asiakas. Täyden kauppasumman palauttamiseksi tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja alkuperäispakkauksissaan. Jos tuotteissa näkyy merkkejä käytöstä tai vahingoista tai niitä ei ole kokonaisuudessaan palautettu, pidätämme oikeuden asianmukaiseen korvaukseen. Jos tuote on rikki tai viallinen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Verkkokaupasta tilatun tuotteen voi palauttaa myös Hankkijan myymälöihin. Mikäli haluat vaihtaa tuotteen ja vaihdettava tuote löytyy kyseisen myymälän valikoimista, voit vaihtaa sen myymälässä. Voit selvittää, kuuluuko kyseinen tuote haluamasi myymälän valikoimaan etsimällä tuotteen verkkokaupasta ja klikkamalla painiketta "Katso tästä myymäläsaatavuus".

Rahat palautetaan samalla maksutavalla, jota ostaessa käytettiin. Palautamme rahat viipymättä vastaanotettuamme palautuksen tai 14 vrk:n sisällä peruuttamisilmoituksesta, mikäli olemme saaneet näytön palautuksesta. Jos koko tilaus palautetaan, palautamme rahat toimituskuluineen, muussa tapauksessa hyvitetään palautettavan tuotteen hinta. Tämä edellyttää, että palautus on tehty tämän ohjeen mukaan.

Myymälästä noudettavat tilaukset tulee noutaa 7 vuorokauden kuluessa noutoilmoituksen saapumisesta. Noutokontista ja -pisteestä noudettavat tilaukset tulee noutaa 6 vuorokauden kuluessa noutoilmoituksen saapumisesta. Mikäli tilausta ei noudeta myymälästä tai noutokontista/-pisteestä ajoissa, tilaus peruuntuu ja palautamme rahat. Mikäli lähetetty tilaus palautuu verkkokaupalle, koska sitä ei ole noudettu, tilausta ei lähetetä uudelleen. Palautettavasta summasta vähennetään 20 euroa palautus- ja käsittelykuluja.

Reklamaatiot

Mikäli asiakas vastaanottaa verkkokaupasta rikkinäisen tai väärän tuotteen, tulee viipymättä ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, mieluiten sähköpostitse. Asiakaspalvelun kanssa sovitaan siitä, miten tuote hyvitetään asiakkaalle. Virheellisen/rikkinäisen tuotteen vaihto on aina ilmainen. Asiakas voi myös halutessaan saada rahat takaisin uuden tuotteen sijaan.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi Hankkija Oy:n ja asiakkaan välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi (www.kuluttajariita.fi). Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Tietosuoja

Pidä aina verkkokaupan tunnus ja salasana salassa, äläkä tallenna niitä selaimen muistiin, jos käytät yhteisessä käytössä olevaa tietokonetta. Verkkokaupassa on käytössä evästeet, eli selain tallentaa asiakkaan koneelle pienen tekstitiedoston. Evästeet ovat hyvin yleisiä verkkokaupoissa ja ne mahdollistavat esimerkiksi ostoskorin toiminnan. Evästeet eivät vahingoita tietokonetta ja ne voi poistaa milloin vain selaimen asetuksista. Evästeitä käytetään sivustolla myös uudelleenmarkkinointitarkoitukseen ja uudelleenmarkkinointilistojen keräämiseen. Verkkokauppa ei tallenna asiakkaan pankki- eikä maksukorttitietoja. Luottokorttitietoja käsitellään maksun yhteydessä salatun SSL-yhteyden välityksellä. Lue lisää kohdasta Tietosuojaseloste.