Tarhakurtturuusu Louise Bugnet 3L
Tuotekoodi: TA702255005 EAN: 6417189255055

Tarhakurtturuusu Louise Bugnet 3L

Tuotekoodi: TA702255005 EAN: 6417189255055

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Louise Bugnet' kukkii keskikokoisin, kerrotuin ja tuoksuvin kukin. Kukkanuput ovat kauniin lilanpunaiset ja kukat avauduttuaan pääosin valkoiset. Terälehdissä esiintyy jonkin verran lilanpunaista väriä. Kukat puhkeavat runsaisiin kukkaterttuihin. Lajike kukkii kolmesta neljään viikkoa heinäkuun alkupuolella. Kukinta saattaa uusiutua myöhemmin loppukesällä. Lajike kukkii saman ja edellisvuoden versoilla. Kukinnan jälkeen pensaaseen muodostuu jonkin verran kiulukoita.
Pensas on voimakaskasvuinen ja versot lähes piikittömät. Juurivesoja muodostuu melko vähän. Keskikokoinen pensas sopii hyvin yksittäispensaaksi ja ryhmään muiden ruusujen, pensaiden ja perennojen kanssa. Taimi on vartettu.

Tarhakurtturuusu 'Louise Bugnet' tarvitsee aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Vartetun ruusun talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ruusu kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin.

Ruusupensas leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvempia versoja voi tarvittaessa typistää vahvan silmuparin yläpuolelta. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ruusun taimi lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina pensasta on kasteltava runsaasti. Taimen voi suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhakurtturuusu Louise Bugnet 3L
Korkeus, cm100-150 cm
Menestymisvyöhykkeet I-III (IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Louise Bugnet'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaleveä
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3L
Taimityyppiastiataimi