Tarhapimpinellaruusu Tove Jansson FinE 3L
Tuotekoodi: TA702255016 EAN: 6417189255161

Tarhapimpinellaruusu Tove Jansson FinE 3L

Tuotekoodi: TA702255016 EAN: 6417189255161

Tuotekuvaus

Tarhapimpinellaruusu 'Tove Jansson' on nopeakasvuinen ja helppohoitoinen lajike. Pensas kukkii runsain, hehkuvan tummanpunaisin kukin kesä-heinäkuun vaihteessa. Syksyllä pensaan versoja koristavat tummat kiulukat. Lajike tekee runsaasti juurivesoja.
Tarhapimpinellaruusu 'Tove Jansson' sopii erinomaisesti osaksi pensasryhmää, aidanteeksi tai yksittäispensaaksi. Lajike on saanut FinE -tavaramerkin.

Tarhapimpinellaruusu 'Tove Jansson' menestyy aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella, kukinnan turvaamiseksi, esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Tarhapimpinellaruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhapimpinellaruusu Tove Jansson FinE 3L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Pimpinellifolia-Ryhmä 'Tove Jansson'
Syysvärikuparinruskea
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapakaartuvaoksainen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3L
Taimityyppiastiataimi