Edelläkävijät katsovat tulevaisuuteen

Teksti ja kuvat: DEMECA OY

Demecan johtoryhmä: Sakari Vinkki tuotantojohtaja, Sami Vinkki myyntijohtaja, Tomi Haapakoski tuotekehitysjohtaja, Lauri Penninkangas huoltojohtaja ja Pekka Vinkki toimitusjohtaja.
Demecan johtoryhmä: Sakari Vinkki tuotantojohtaja, Sami Vinkki myyntijohtaja, Tomi Haapakoski tuotekehitysjohtaja, Lauri Penninkangas huoltojohtaja ja Pekka Vinkki toimitusjohtaja.

Yritystoiminnan kehittäminen edellyttää suunnitelmallisuutta, uudenlaisia toimintatapoja sekä ratkaisuja.

Me Demecalla olemme yritystoiminnan alusta lähtien ollet uteliaita uuden oppimiselle ja halunneet keksiä ratkaisuja maatiloille, joilla edistetään työn tehokkuutta ja ihmisten sekä eläinten hyvinvointia. Ensimmäiset ratkaisut kehitettiin ja asennettiin perustajan ja toimitusjohtajan Pekka Vinkin kotitilalle.

Maatila tarvitsee luotettavat kumppanit, jotka haluavat tuntea maatilatoi-minnan ja edesauttaa sen menestymistä. Arvomme ohjaavat toimintaamme niin työssä kuin asiakkaidemme kanssa: luottamus ja
arvostus, rohkeasti yhdessä sekä tuloksellinen tekeminen. Me haluamme mahdollistaa maalla asumisen ja tehtä-vämme on parantaa maatilojen tuottavuutta ja hyvinvoin-tia. Lupaamme maatiloille kestävää kasvua, ja pystymme lunastamaan lupauksemme tarkastelemalla maatiloja kokonaisuutena ja tarjoamalla kokonaisuutta parantavia ja kasvua tukevia ratkaisuja.

 

TUOTANNON TEHOKKUUTTA IHMISIÄ JA ELÄIMIÄ UNOHTAMATTA

Renki kuivituslaite.
Renki kuivituslaite.

Renki kuivituslaite kulkee kiskorataa pitkin, työskentelee itsenäisesti ennalta ohjelmoitujen työkiertojen mukaan ja annostelee juuri oikean määrän kuiviketta eläinten makuualustoille. Renki helpottaa tilan päivittäisiä rutiinitöitä ja vapauttaa resursseja tuottavampaan toimintaan.
Tasainen, säännöllinen ja automaattinen kuivitus parantaa eläinten terveyttä. Olemme saaneet Rengistä hyvää asiakaspalautetta: eläinten sorkat ja nivelet ovat pysyneet kuivana ja terveempänä kuin aiemmin ja kun Renki on saapunut navettaan, ei sitä enää haluta antaa pois, koska sen hyödyt ovat kokonaisvaltaiset. Monet asiakkaamme käyttävät Renki kuivituslaitteessa separoitua lanta kuiviketta, joka turvaa kuivikkeen saannin ja säästää kuivikekustannuksissa.

 
Kaira lietepumppu.
Kaira lietepumppu.

Kaira lietepumpun nimi kuvaa sen kykyä pureutua vaikeaankin lietteeseen ja on toimintavarma sekä kotimai-nen valinta. Pumpun murskausterästö tekee lietteestä tasalaatuista niin, että sitä voidaan käyttää automaattiseen kuilujen huuhteluun. Pumpun ohjaus selvittää heinätukot ja jälkeiset moottoria rasittamatta ilman, että pumppua tarvitsee nostaa kaivosta. Kairaan on saatavilla kuluvat vaihdettavat osat. Demeca vuosihuolto ennaltaehkäisee suuremmat viat ja korjaustyöt. Lietepumppuja on saatavilla neljää eri kokoa ja sen hyviä ominaisuuksia ovat mm. yläpuolinen imupesä, suuri halkaisijainen akseli sekä jousikuormitettu terästö. Juokseva, homogeeninen liete virtaa kuiluissa ja levittyy pellolle paremmin. Kaira liete-pumpun käyttökohteita ovat mm. lietteen sekoittaminen, homogenisointi ja kierrättäminen navetan kuiluissa sekä pumppaaminen navetasta varastoaltaisiin. Pumppua käytetään biokaasulaitosten syöttöpumppuna. Lisäksi se soveltuu pitkän matkan pumppauksissa esikäsit-telyyn ja syöttöpumppuna erilliselle siirtopumpulle.

 
Ilpo ja Tiina Wennström ovat kehittäneet maatilansa toimintaa rohkeasti eteenpäin.
Ilpo ja Tiina Wennström ovat kehittäneet maatilansa toimintaa rohkeasti eteenpäin.

Demecan biokaasulaitos on kotimainen, energiatehokas ja moduulirakenteinen. Biokaasulaitokseen voidaan syöttää kuivia syötteitä, kuten esimerkiksi ylijäämärehut. Biokaasu-laitoksemme on skaalattu myös suurempaan kokoluokkaan, joka palvelee keskisuuria laitoskokonaisuuksia. Biokaasulai-tos tuottaa sähköä ja lämpöä maatilan tarpeisiin. Maatila voi biokaasun tuotannolla edistää energiaomavaraisuutta ja saada lannoitehyötyä. Biometaanin tuotannosta voi saada uutta liiketoimintaa. mm. lannan levityksessä, lantalogistiikassa, lannoituksen optimoinnissa pelloilla, rehupihan puhtaanapidossa sekä hakelämmityksen huoltotoimien ja ylläpidon vähentymi-sestä. Olemme toimittaneet 30 biokaasulaitosta ja pitkän Biokaasulaitos tehostaa maatilan töitä kokemuksemme ansiosta olemme kehittäneet laitoksemme energiatehokkaaksi sekä toimintavarmaksi.

 

DEMECA OY:

  • Suomalainen yritys
  • Kiintomädätys®-biokaasu laitos on saanut Avainlippu- tunnuksen
  • Markkinajohtaja Suomessa maatilakokoluokan biokaasu-laitostoimittajista
  • Liikevaihto vuonna 2023 oli 11,3 miljoonaa euroa
  • Työllistää noin 55 henkilöä
  • Tehdas Haapavedellä, Pohjois-Pohjanmaalla
  • Perustettu vuonna 2008
  • 30 toimitettua biokaasulaitos- ta ja yli 2000 tuotantoeläin-teknologian ratkaisua
  • Hankkija aloitti Demecan ratkaisujen myynnin tammi- kuussa 2024.
 
 
WeKas Oy:n biokaasulaitos
WeKas Oy:n biokaasulaitos