CLAAS laajentaa TORION mallisarjaansa huipputeknisellä teleskooppipyöräkuormaajalla

Uusi CLAAS TORION

Uusi malli lisätään syksyllä 2020 TORION mallistoon, joka tällä hetkellä käsittää 10 maatilakäyttöön tarkoitettua pyöräkuormaajaa, painoluokassa 5 - 21 tonnia. TORION 738 T SINUS on ensimmäinen CLAAS teleskooppipyöräkuormaaja ja se tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden ja tukevuuden. Uudessa pyöräkuormaajassa on lukuisia huipputeknisisä ominaisuuksia.

 

Kauhanivelen korkeus on 4,96 m

Tärkeä TORION 738 T SINUS ominaisuus on keskelle sijoitettu teleskooppipuomi vaikuttavalla, 4,96 m:n kaatokorkeudella. Nostohaarukoiden 2.300 kg:n nostotehoa maan pinnassa voidaan tehokkaasti käyttää myös koneen ollessa ääriasentoon käännettynä ja puomin täydellä pituudella. Kaatokuorma on 3.800 kg, kone ääriasentoon käännettynä. Kuormauksen ja pinoamisen enimmäiskorkeus haarukoilla on 4,80 m ja enimmäisulottuvuus on 2,69 m. Puomin Z-kinematiikka vakuuttaa suurella murtovoimallaan ja suurella tyhjennysnopeudella. Työvarustekannatin, 172° kääntökulmalla, on säilytetty hyvin kompaktina kuljettajan näkyvyyden varmistamiseksi. Kuljettajan mukavuutta on yhä parannettu nopean työvarustevaihdon ansiosta ja teleskooppipuomin liikkeen ääriasentovaimennuksella (vakiovarusteita). Monet näistä vaikuttavista työtehon parametreista ovat mahdollisia ainutlaatuisen SINUS ohjausjärjestelmän ansiosta.
Suuri 93 l/min hydrauliikan tuotto on aina käytettävissä nostoa ja pinoamista varten. Suuren öljytuoton vaativia työvarusteita varten on lisävarusteena saatavissa suurtehopumppu, joka lisää tuottoa 28 l/min ulkoiseen käyttöön, kuten harjalaitteelle ja murskaimelle. Enimmäiskäyttöpaine on 230 bar. Koneen takaosaan voidaan lisävarusteena asentaa 2-toiminen hydrauliikkaventtiili ja etuosaan enintään kaksi hydrauliikkaventtiiliä, kytkettyjen työvarusteiden käyttöön. Hydrauliikkaan kuuluu myös vapaa paluuliitin ja öljyn ylivuotoliitos työvarustekannattimessa.

 
Erinomainen tukevuus ja käsiteltävyys

Erinomainen tukevuus ja käsiteltävyys

Koneen, joka nostaa raskaita kuormia korkealle, on pidettävä jalat tukevasti maassa. Tässä kohtaa TORION 738 T mallin SINUS ohjausjärjestelmä tarjoaa erityisen suuria etuja. Runko-ohjauksen ja taka-akseliohjauksen ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta saavutetaan paras mahdollinen käsiteltävyys ainoastaan 30° runkonivelen kääntökulmalla molempiin suuntiin. Takapyörät ovat kahden ohjausvarren avulla kytketty suoraan etuvaunuun. Se tarjoaa synkronoidun ohjauksen, jossa ohjausvarret kääntävät pyörät 25° enimmäiskääntökulmaan. Näin saadaan erinomaisen pieni kääntösäde, joka kauhan ulkokärjessä on vain 4,22 m - ennennäkemätöntä tässä luokassa - ja kauhan sisäkärjen kohdalla vain 1,49 m.

 

Paras mahdollinen kuljettajan turvallisuus ja rasituksen vähennys

Lisävarusteena saatava SMART LOADING paketti tarjoaa parempaa käyttömukavuutta ja vähentää merkittävästi kuljettajan rasitusta pitkään jatkuvassa, samoilla toiminnoilla tehtävässä kuormauksessa. Toimintoihin kuuluu ohjelmoitava nostokorkeuden ja laskusyvyyden rajoitus, automaattinen kauhan palautus, kuorman dynaaminen rajoitus ja teleskooppipuomin sekä työvarustekannattimen toimintojen näyttö 9-tuumaisella kosketusnäytöllä, ohjaamon oikeassa A-pilarissa.
Kuorman dynaaminen rajoitus toimii paine- ja kulma-anturien avulla varmistaen, että käyttö on sekä mukavaa että turvallista. Millisekunneissa tapahtuvat mittaukset pitävät kuljettajan ajan tasalla koneen kuormituksesta ja se näkyy kaaviokuvana hallintaterminaalin värinäytössä. Kun kuormituksen ääriraja saavutetaan, rajoitustoiminto rajoittaa puomin pidennystä ja lyhennystä dynaamisesti sekä lukitsee ne lopulta täysin. Teleskooppipuomin nopeuden ja puomin nosto- sekä laskunopeuden rajoitus riippuu kuorman painosta ja tämän hetkisestä nostokorkeudesta. Dynaaminen ja automaattinen valvontajärjestelmä varmistaa pehmeän käytön, ilman heiluntaa.
Ainutlaatuinen ominaisuus markkinoilla on myös automaattinen teleskooppipuomin lyhennys yhdessä automaattisen kauhan palautuksen ja puomin alimpaan rajoitettuun korkeuteen siirron kanssa. Puomi ja työvarustekannatin siirretään tallennettuun asentoon yksinkertaisella, monitoimivivun liikkeellä. Lisävarusteena saatava puomin noston ja laskun ääriasennon vaimennus voidaan säätää yksilöllisesti huipputekniikkaa olevalla terminaalilla.

 
Stage V, 4-sylinterinen moottori, enimmäisnopeus 40 km/h

Stage V, 4-sylinterinen moottori, enimmäisnopeus 40 km/h

Konetta ja sen ulkoisia toimintoja käytetään 73 hv:n Yanmar, 4-sylinterisellä, turboahtimen hukkaportilla varustetulla moottorilla. Moottori täyttää päästörajoitusten Stage V vaatimukset, sillä siinä on hiukkassuodatin (DPF) ja polttoaineen hapetuskatalysaattori (DOC). Tämä tarkoittaa, ettei AdBlue lisäystä tarvita. Ohjaamon takana oleva moottori toimii myös vastapainona. Lisävarusteena saatava, peruutettava jäähdytyspuhallin pitää jäähdyttimet puhtaina vaihtamalla puhaltimen pyörimissuuntaa automaattisesti. Kuljettaja voi käyttää järjestelmää milloin tahansa myös käsikäytöllä.

 
Ergonominen työympäristö erinomaisella näkyvyydellä

Ergonominen työympäristö erinomaisella näkyvyydellä


Myös TORION 738T SINUS ohjaamo tarjoaa lukuisia etuja. Ainoastaan neljän kapean pilarin sekä viiston konepeiton, alas ulottuvan tuulilasin ja kapean nostopuomin ansiosta näkyvyys on kaikkiin suuntiin erinomainen. Myös työvarustekannattimeen on esteetön näköyhteys ohjaamosta. Ohjaamon oven ja oikeanpuoleinen ikkuna voidaan avata ja pitää 180° kulmassa. Lämmitettävä, ilmajousitettu ja matalataajusvaimennettu istuin varmistaa parhaan kuljettajan ajomukavuuden kaikissa sääolosuhteissa. Helppokäyttöinen ilmastointilaite tarjoaa mukavan viileän työympäristön. Kolmeen asentoon säädettävä ohjauspylväs ja korkea selkänoja vähentävät kuljettajan rasitusta. Toinen merkittävä ominaisuus on tasainen ohjaamolattia, joka tarjoaa runsaasti jalkatilaa ja on erityisen helppo pitää puhtaana.
Kaikki päätoiminnot on mukavasti sijoitettu oikeanpuoleiseen hallintapaneeliin ja monitoimivipuun. Ainutlaatuinen ominaisuus tässä varusteluluokassa on korkeussuunnassa säädettävä näyttö oikeassa A-pilarissa. Kaikki tärkeimmät koneen parametrit ja nykyinen kuormituksen dynaaminen rajoitustila näytetään 9-tuuman selkeässä näytössä. Aloitusnäytön sisältö voidaan valita oman maun mukaan. On olemassa joukko tehtävävaihtoehtoja sekä kirkkaan ja tumman näytön valintamahdollisuus.
Ergonominen monitoimikahva on oikeassa kyynärnojassa, joka liikkuu kuljettajan istuimen liikkeiden mukaan. Otetta ei tarvitse irrottaa, kun samanaikaisesti käytetään teleskooppipuomin toimintoja ja kolmatta hydrauliikkapiiriä.