Liiketoiminnat

Maatalouden ja koneiden ammattilainen

Hankkija Oy on aktiivinen toimija suomalaisessa maatalous- ja konekaupassa. Hankkija haluaa auttaa suomalaista maanviljelijää tuottamaan laadukasta, puhdasta, suomalaista ruokaa.

Hankkija tarjoaa kaikki tuotantotarvikkeet kasvinviljelyä harjoittavalle maatilalle. Hankkijan valikoimiin kuuluvat sertifioidut siemenet, lannoitteet, maanparannusaineet, kasvinsuojeluaineet, polttoaineet, ammattipuutarhaviljelytarvikkeet ja muut maataloustarvikkeet. Suomen suurimpana viljanostajana Hankkija etsii käyttökohteet ja markkinat Suomessa tuotetulle viljalle ja muille viljelykasveille. Hankkija vie myös vuosittain merkittäviä määriä suomalaista viljaa ulkomaille. Suuri osa viljasta käytetään yhtiön omassa rehuteollisuudessa.

Kotieläintuottajille Hankkijan valikoimaan kuuluvat kaikki eläinten ruokintaan ja hoitoon liittyvät rehut ja tarvikkeet. Rehuja valmistetaan Turun, Seinäjoen, Kotkan ja Säkylän tehtailla. Hankkijan rehuja viedään yli 30 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Skandinavia, Baltia ja muu Eurooppa.

Maatilalla ja koneurakoinnissa sopivat ja toimivat koneet ovat tärkeitä työn sujumiseksi. Hankkijan valikoimiin kuuluvat traktorit, puimurit, maataloustyökoneet ja ympäristönhoitokoneet. Olennaisena osana konekauppaan kuuluvat huolto- ja korjaustoiminnot. Hankkijalla on 80 sopimushuoltajan verkosto ympäri maata. Varaosia ja tarvikkeita myydään Hankkijan myymälöissä.

Hankkijan juuret ja sielu ovat maaseudulla, peltojen ja metsien keskellä. Metsän merkitys niin taloudellisessa mielessä, kuin virkistystarkoituksessa on yhteiskunnalle erittäin tärkeä. Hankkijan tarjontaan kuuluu tuotteita, joiden avulla metsänhoito sujuu. Myös pienriista ja metsästys kuuluvat Hankkijan valikoimiin.

Hankkijalla on siis tarjota maanviljelijälle kaikki, mitä hän tuotannossaan tarvitsee. Huolehdimme siitä, että suomalaiset maanviljelijät voivat viljellä ja kasvattaa korkealaatuisia tuotteita maatiloillaan.


Harraste-eläimet ja lemmikit

Hankkija on elämänmyönteistä elämänmenoa arvostavan hevosharrastajan, lemmikkieläinten ystävän ja puutarhaharrastajan lähipiirissä. Hevoset, koirat, kissat ja muut tärkeät lemmikit samoin kuin puutarha tarvitsevat jatkuvaa hoitoa ja siinä Hankkija nousee tärkeään rooliin. Hankkijan valikoimiin kuuluvat ruuat ja tarvikkeet hevosille, koirille, kissoille ja yleisimmille lemmikkieläimille.

Lemmikit ovat tervetulleita Hankkijan myymälöihin!


Puutarhanhoito

Puutarhaharrastaja löytää Hankkijan puutarhamyymälästä pihaansa kaiken mitä hän tarvitsee. Laaja kasvivalikoima on esillä kasvukauden ajan, muulloin myynnissä on tarvikkeita ja siemeniä tulevaa kesää ajatellen. Hankkijan puutarhamyymälän valikoimiin kuuluu aina kivoja tuote-uutuuksia. Hankkijan puutarhamyynti on arvostettua erityisesti henkilökunnan korkean ammattitaidon ja osaamisen vuoksi.


Rautakaupan tuotteita, rakentaminen

Hankkija tarjoaa kattavasti rautakaupan tuotteita maatilalle, metsänhoitoon ja vapaa-aikaan.

Tuotteet ovat erityisesti ammattilaisille ja kokeneille harrastajille suunnattuna. Maatiloille tarjotaan laajojakin kokonaisuuksia esimerkiksi maatilarakentamisen tarpeisiin.


Logistiikka

Hankkija omistaa 2/3:saa logistiikkayhtiö Movere Oy:stä. Movere ohjaa ja kuljettaa maataloustuotteita sekä maatalouden tuotantopanoksia ja -tarvikkeita. Tutustu lisää movere.fi


Liikevaihto ja henkilökunta

Hankkija-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 798 miljoonaa euroa. Hankkijalla työskentelee tuhat ammattilaista.

Videot

Näistä ilmoitimme