Liiketoiminnat

Maatalouden ja koneiden ammattilainen

Hankkija Oy on aktiivinen toimija suomalaisessa maatalous- ja konekaupassa. Hankkija haluaa auttaa suomalaista maanviljelijää tuottamaan laadukasta, puhdasta, suomalaista ruokaa.

Hankkija tarjoaa kaikki tuotantotarvikkeet kasvinviljelyä harjoittavalle maatilalle. Hankkijan valikoimiin kuuluvat sertifioidut siemenet, lannoitteet, maanparannusaineet, kasvinsuojeluaineet, polttoaineet, ammattipuutarhaviljelytarvikkeet ja muut maataloustarvikkeet. Suomen suurimpana viljanostajana Hankkija etsii käyttökohteet ja markkinat Suomessa tuotetulle viljalle ja muille viljelykasveille. Hankkija myös vie vuosittain merkittäviä määriä suomalaista viljaa ulkomaille. Suuri osa viljasta käytetään yhtiön omassa rehuteollisuudessa.

Kotieläintuottajille Hankkijan valikoimasta löytyy kaikki eläinten ruokintaan ja hoitoon tarvittavat rehut ja tarvikkeet. Rehuja valmistetaan Turun, Seinäjoen, Kotkan ja kesäkuun 2024 loppuun asti myös Säkylän tehtailla. Hankkijan rehuja viedään yli 30 maahan. Tärkeimmät vientialueet ovat Skandinavia, Baltia ja muu Eurooppa.

Maatilalla ja koneurakoinnissa sopivat ja toimivat koneet ovat tärkeitä työn sujumiseksi. Hankkijan valikoimiin kuuluvat traktorit, puimurit, maataloustyökoneet ja ympäristönhoitokoneet. Olennaisena osana konekauppaan kuuluvat huolto- ja korjaustoiminnot. Hankkijalla on 80 sopimushuoltajan verkosto ympäri maata. Varaosia ja tarvikkeita myydään Hankkijan myymälöissä.

Hankkijan juuret ovat maaseudulla, peltojen ja metsien keskellä. Metsän merkitys niin taloudellisessa mielessä kuin virkistystarkoituksessa on erittäin tärkeä. Sujuvaan metsänhoitoon tarvittavat tuotteet ja tarvikkeet löytyvät Hankkijan valikoimasta. Myös pienriistan hoitoon ja metsästykseen kuuluvat tuotteet löytyvät Hankkijalta.

Hankkijalla on siis tarjolla kaikki tuotteet, tarvikkeet ja palvelut maatalouteen. Huolehdimme siitä, että suomalaiset maanviljelijät voivat viljellä ja kasvattaa korkealaatuisia tuotteita maatiloillaan.


Harraste-eläimet ja lemmikit

Hankkija on myönteistä elämänmenoa arvostavan hevosharrastajan, lemmikkieläinten ystävän ja puutarhaharrastajan lähipiirissä. Hevoset, koirat, kissat ja muut tärkeät lemmikit samoin kuin puutarha tarvitsevat jatkuvaa hoitoa ja siinä Hankkija nousee tärkeään rooliin. Hankkijan valikoimiin kuuluvat ruuat ja tarvikkeet hevosille, koirille, kissoille ja yleisimmille lemmikkieläimille.

Lemmikit ovat tervetulleita Hankkijan myymälöihin!


Puutarhanhoito

Puutarhaharrastaja löytää Hankkijan puutarhamyymälästä pihaansa kaiken mitä hän tarvitsee. Laaja kasvivalikoima on esillä kasvukauden ajan, muulloin myynnissä on tarvikkeita ja siemeniä tulevaa kesää ajatellen. Hankkijan puutarhamyymälän valikoimiin kuuluu aina kivoja tuoteuutuuksia. Hankkijan puutarhamyymälöitä arvostetaan erityisesti henkilökunnan korkean ammattitaidon ja osaamisen vuoksi.


Rautakaupan tuotteita, rakentaminen

Hankkija tarjoaa rautakaupan tuotteita maatilalle, metsänhoitoon ja vapaa-aikaan.

Tuotteet ovat erityisesti ammattilaisille ja kokeneille harrastajille suunnattuja. Maatiloille tarjotaan laajojakin kokonaisuuksia esimerkiksi maatilarakentamisen tarpeisiin.


Logistiikka

Hankkija omistaa kaksi kolmasosaa logistiikkayhtiö Movere Oy:stä. Movere kuljettaa maataloustuotteita sekä maatalouden tuotantopanoksia ja -tarvikkeita. Tutustu lisää movere.fi


Liikevaihto ja henkilökunta

Hankkija-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 862 miljoonaa euroa. Hankkijalla työskentelee tuhat ammattilaista.
Videot
Julkaisut