Hyvä aika varautua jyrsijätorjuntaan

Sadonkorjuu lähestyy ja jyrsijät alkavat hakeutua kuivureiden lähelle helpon ravinnon toivossa. Viimeistään öiden kylmetessä jyrsijätilanne tiloilla kannattaa ottaa tarkkailuun. Maatiloilla jyrsijäntorjuntaa voi tehdä kasvinsuojelun tutkinnon suorittanut henkilö.

Selontra -tuote on saanut suuren suosion jyrsijäntorjunnan tuotteiden piirissä. Tuotteen myrkyllisyys jyrsijöille perustuu D-vitamiinin esiasteeseen. Siksi tuotteen myrkyllisyys kotieläimille ei ole antikoagulanttien tapainen. Lisäksi Selontra tehoaa erittäin hyvin vähäisemmillä syöttimäärillä kuin antikoagulantit.

 

Valikoimaamme on tullut uutuutena Selontra Tarkkailusyötit. Nimensä mukaisesti tarkkailusyöteillä arvioidaan torjuntakynnyksen ylittymisen oikeaa ajankohtaa. Tarkkailusyötit ovat erittäin maistuvia. Kun rotta toteaa tarkkailusyöttiä maistaessaan kyseessä olevan kelpo ravinnonlähde, syötin vaihtuessa varsinaiseksi Selontra-syötiksi maistuvuus on heti taattu – ja näin haluttu, tehokas torjuntaohjelmaa saadaan käyttöön viipymättä ja oikein ajoitettuna.

 

Viime aikojen voimakkaat tuulenpuuskat ovat muuttaneet maatilojen pihapiirissä monenlaisten tavaroiden paikkoja. Myös jyrsijöiden torjuntalaatikot ovat saaneet kyytiä.

Protect Evo Express on ammattikäyttöön soveltuva vahva muovirakenteinen syöttilaatikko, jonka sisällä on betoninen paino pitämään laatikko paikoillaan. Materiaali kestää halkeamatta myös kovia pakkasia. Sivussa oleva avainreikä pysyy puhtaana eikä jäädy, vaikka talvella välillä sataa vettä ja sen jälkeen pakastuu. Laatikon kokonaispaino on 4,55 kg. Syöttilaatikko on omiaan paikkoihin missä esim. tuuli, linnut tai muut eläimet voivat päästä liikuttamaan laatikkoa. Laatikon sisään mahtuu kaksi loukkua, neljä piikkiä palasyöttien kiinnittämiseen tai yksi loukku ja kaksi piikkiä.