Pölynsidonta-aine Dedust MEAF50
Tuotekoodi: LMUDEDUST4 EAN: 4742516000780

Pölynsidonta-aine Dedust MEAF50

Tuotekoodi: LMUDEDUST4 EAN: 4742516000780

Tuotekuvaus

De-Dust MEAF 50 10 pölynsidonta-ainetiiviste

DE-DUST MEAF 50 on tiiviste, joka sekoitetaan veteen. Liuos levitetään hevostallin tai karjasuojan kuivikkeiden päälle kastelukannulla tai reppuruiskulla. Se sitoo pölyä tehokkaasti. DE-DUST MEAF 50 sopii myös teiden, pihojen ja paikoitusalueiden pölynsidontaan. Tuotetta voi käyttää myös jäänestoon.

Tuote sitoo itseensä tehokkaasti pölyä ja käyttö liuoksen veden haihtuessa nesteen orgaaninen osa jatkaa pölyhiukkasten sidontaa itseensä, liuos ei kiteydy veden haihtuessa, eikä aiheuta kuivuessaan ns. suolopölyä kuten esim. NaCl nesteet. Tiiviste on erittäin riittoisa. Vaaraton ihmisille, rakenteille, eläimille, kasveille ja maaperälle. Suojaa myös puurakenteita lahoamiselta (esim. maneesit/tallit). Ei vahingoita rakenteita, betonia, asfalttia, rautaa, terästä, kumia, muovia, komposiittia jne... Ei happamoita tai lannoita maaperää vaan on 100% biohajoava. Voidaan käyttää myös pohjavesialueilla.

OMINAISUUDET, KÄYTTÖ JA RIITTOISUUS
DE-DUST MEAF 50 on orgaaninen pölynsidonta tiivisteneste. Neste omaa matalan sähkönjohtavuuden ja neste on palamaton (vähentää oleellisesti pölypalon riskiä). Vähentää myös pölyn aiheuttamaa staattisensähkön muodostumista. Ei sisällä suoloja tai mineraaleja esim. kalsium kloridia, magnesiumia, kaliumia tai natriumia. Omaa alhaisen BOD ja COD arvot (oxygen and biological chemical demand). Tuotetta voidaan käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa. Käyttöliuos on lähes neutraali pH 7-8. Pölynsidonnassa sisäkohteet esim. teollisuuslaitoksissa, varastot ja kuljetus terminaalit rakennuksilla sekä remontti kohteissa jne. Ulkokohteissa: kiinteistönhoito, terminaalit, kaupunki infra, tietyö, kaivokset, louhokset, murskaamot, maneesit ja hiekka kentät ja käytävät jne. Levitetään käyttökohteeseen matalapaine- tai reppuruiskulla, yhdistelmäkoneella (isot lattiapinnat) tai kastelukannulla. Voidaan käyttää myös pölynhallintaprosessissa , esim. korkeapainepesureissa ja pesulaitteissa (infra, kiinteistönhoito, maantie….).

Käsittely uusitaan tarvittaessa. Tuotetta kannattaa levittää ensin kevyesti ja katsoa miten se vaikuttaa , jos tarvitaan lisää niin uusi levityskerta on parempi kuin liikaa yhdellä kerralla. 1L:lla käyttöliuosta pystyy käsittelemään n. 40 50m2 pinta alan. Pinta-alan suuruuteen vaikuttaa mm. pinnan huokoisuus ja pintamateriaali. Likaiset lattia pinnat kannattaa pestä ennen aineen levittämistä. Pesun jälkeen lattiaan jäänyt kosteus haihtuu DE-DUST pinnan läpi mutta aktiivinen, pölyä kiinnittävä tehoaine jää pintaan. Aktiivinen DE-Dust kerros kuluu pinnasta mekaanisesti.

Betoninvalun jälkihoito: Tuote voidaan ruiskuttaa esim. betoni(lattia)valun päälle ja jättää betonivalu kuivumaan. Liuoksen sekä betonivalun vesi haihtuu hitaasti ja valun pinnalla oleva orgaaninen aine suojaa betonivalua liian nopealta kuivumiselta sekä halkeilulta, että valun märkää pintaa muulta rakennuspölyltä. Kun lattia on kuivunut, niin pinnan voi sellaisenaan vielä hioa tasaiseksi.

LAIMENNUS, PUHTAASEEN VETEEN:
Käyttökohteen mukaan. Isommat ja raskaammat pölypartikkelit sekä esim. ulko-olosuhteet saattavat tarvita vahvemman annostuksen Annostukset ovat suuntaa antavia. Oikean annostuksen löytäminen riippuu monista asioista. mm. pölyn koostumuksesta, pinnan huokoisuudesta, pintamateriaaleista jne...
Ulkokohteet: teollisuus, kuljetus, kaupunki infra, kiinteistönhoito, maantiepöly, kaivosteollisuus, koneet ja laitteet, kivilouhimo/ murskaus, hiekka kentät 1:5 1:10
Sisäkohteet: varastot, teollisuus, kiinteistöt ja kiinteistönhoito, rakennusteollisuus n. 1:10 1:20
Tuotepakkaus:

mitat: 19,0 cm (l) x 23,0 cm (k) x 19,5 cm (p)

paino: 4,00 kg