Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy alkaa kerätä maatalousmuoveja tiloilta elokuussa 2024 – keräämiseen luotu mobiilisovellus on nyt ladattavissa!

säilörehupaali
Suomen Maatalousmuovien Kierräty Oy logo

Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy (SuMaKi) on maatalousmuovien valmistajien ja myyjien organisoima kierrätysyhteisö, joka alkaa kerätä maatalousmuoveja suoraan tiloilta elokuussa 2024.

SuMaKin noutopalvelu on maatiloille veloitukseton, jos muovit on lajiteltu oikein ja tilausehtoja on noudatettu. Veloitukseton nouto johtuu siitä, että 1.4.2024 alkaen paalimuovien myyntihintaan sisältyy kierrätysmaksu, jolla katetaan paalikalvojen keräys ja kierrätys suoraan tiloilta.

Vuonna 2024 SuMaKi kerää vain valkoisia ja värillisiä paalimuoveja.

Lataa SuMaKi noutotilaus mobiilisovellus

SuMaKi noutotilaus mobiilisovellus kuvake

Nyt on julkaistu mobiilisovellus SuMaKi noutotilaus, jolla maanviljelijä voi kätevästi tehdä maatalousmuovien noutotilauksen. SuMaKin mobiilisovellus on ladattavissa Apple- ja Android-sovelluskaupoissa.

Julkaistu mobiilisovellus perustuu ZeroWaste-ohjelmistoon, jolla hoidetaan ajojärjestelyt ja saadaan tietoja muovien noutomääristä. Kun maanviljelijä tekee noutotilausta, sovellus pyytää etukäteen arvioimaan lajittelun oikeellisuutta ja antamaan noutoerän sijaintikoordinaatit. Tämä helpottaa onnistunutta lajittelua, vähentää turhia käyntejä ja auttaa kuljettajaa löytämään muovit.

On hyvä huomioida, että mobiilisovelluksen kautta maanviljelijät saavat sähköpostiin siirtoasiakirjat, jolla voivat osoittaa viranomaisille maatalousmuovien toimittamisen lainmukaiseen järjestelmään.

 
 
Maatalousmuovien Kierrätys Oy (SuMaKi) on maatalousmuovien kierrätysyhteisö, joka kehittää valtakunnallista järjestelmää maatalousmuovien keräämiseen ja kierrättämiseen. Yrityksen tarkoituksena on, että maatalousmuovien valmistajat, maahantuojat ja myyjät ottavat vapaaehtoisen keräys- ja kierrätysvastuun maatalousmuoveista, vaikka niillä ei olekaan lakisääteistä velvollisuutta kierrätyksestä. SuMaKi-kierrätysyhteisö on Sumi Oy:n tytäryhtiö.