Työ- ja suojavaatteet

Sopivat työvaatteet suojaavat lialta.
 

Navettatyöskentelyä helpottavat, mukavat ja ergonomiset työvaatteet tekevät navettatyöskentelystä miellyttävää ympäri vuoden. Eri vuodenaikoina työvaatteiden on tarjottava suojaa niin kosteudelta ja kylmyydeltä kuin lialta ja kuumuudelta.

Hyvä työvaate

  • kestää kulutusta
  • suojaa lialta
  • on konepestävä
  • sisältää oikeinsijoitetut taskut
  • ei rajoita liikkumista tai hankaloita työasentoja.

Työjalkineet

Hyvät työjalkineet suojaavat ja tukevat jalkaa. Eläinten kanssa työskenneltäessä turvasaappaat kestävät eläimen hetkellisen painon ja suojaavat varpaat päälle astuvalta sorkalta. Lisäksi turvasaappaat tarjoavat hyvän pidon myös märällä ja likaisella alustalla. Hyvät työjalkineet on helppo puhdistaa. Myös navetassa satunnaisesti vierailevien henkilöiden, esimerkiksi eläinlääkärin, käyttöön olisi hyvä varata omat jalkineet, esimerkiksi kumisaappaat.

 

Suojavaatteet

Tuotantorakennuksessa vieraileville eläinlääkäreille, siementäjille ja muille vieraille tulisi varata suojavaatteet, jotta minimoidaan ihmisten mukana eri tiloilta kulkeutuvat taudinaiheuttajat. Kertakäyttöiset jalkinesuojat ja kokovartalohaalarit ovat helposti ja nopeasti puettavat, eikä kertakäyttöisiä suojavaatteita käytettäessä välttämättä tarvita erillisiä pukuhuonetiloja vaihtovaatteiden säilytykseen.

Huolehdi myös vieraiden käsihygieniasta ja tarjoa vieraille käsien ja työvälineiden pesumahdollisuus sekä jalkineiden desinfiointimahdollisuus.