Viljankosteusmittari Wile 78
Tuotekoodi: FC7000780FI1 EAN: 6417160102675

Viljankosteusmittari Wile 78

Tuotekoodi: FC7000780FI1 EAN: 6417160102675

Tuotekuvaus

Wile 78 on uuden sukupolven erittäin tarkka, murskaava mittari, jossa on asteikot yli 20 eri vilja- ja siemenlajille. Mittaustulos saadaan nopeasti, alle 20 sekunnissa.

Wile 78 on kompaktin kokoinen mittari, jota on helppo kuljettaa mukana mittauskohteissa mittarin mukana tulevassa kantolaukussa. Mittarin näytekoko on pieni, joten sillä on kätevä tehdä myös sadonkorjuuta edeltäviä mittauksia.

Käteen sopivaksi muotoiltu korkki tekee käytöstä miellyttävää ja korkin avulla on helppo annostella oikea määrä näytettä mittariin. Mittarin karkaistut jauhinterät ovat kestävät ja pitkäikäiset.

Murskaavalla mittarilla päästään analysoimaan mitattavan jyvän tai siemenen kosteus pintaa syvemmältä. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun kuoren paksuus vaihtelee lajikkeesta ja kasvuolosuhteista riippuen tai kun hyvin kosteita jyviä kuivataan nopeasti, jolloin jyvän keskustaan saattaa jäädä vielä kosteutta, vaikka jyvän ulkopinta olisikin jo kuiva.

Pakkauksessa on mukana:
 • Mittari
 • Kantokahvallinen laukku
 • Paristo
 • Pehmeä puhdistusharja
 • Kova puhdistusharja
 • Käyttöohje

  Mittausalue vaihtelee viljoittain ja markkina-alueittain 4 ja 44 % välillä. Viljoille tyypillinen alue on 9–37 % ja öljykasveille 5–28 %. Mittaustuloksen toistettavuus: ±0,5 % varastointikosteudessa normaalilaatuisella viljalla huoneenlämmössä.
  Wile-mittarin vilja-asteikot on laadittu vastaamaan mahdollisimman hyvin yleisiä vakioviljalaatuja. Viljan ominaisuudet voivat kuitenkin vaihdella esimerkiksi poikkeavien kasvuolosuhteiden tai uusien lajikkeiden takia. Tästä syystä suosittelemme, että puintikauden alussa tarkastat aina, että mittarisi lukemat käsillä olevalla viljalaadulla vastaavat käyttämäsi viljavastaanoton uunikokeen lukemia. Ota aina useampia näytteitä ja käytä tuloksena niiden keskiarvoa.
  Parhaimman mittaustarkkuuden viljallesi saat, kun mittarin ja viljan lämpötila on 16–32˚C. Mittarin ja viljan tulee olla mahdollisimman saman lämpöisiä ja näyte kannattaa säilyttää mahdollisimman ilmatiiviissä astiassa. Luotettavan tuloksen saamiseksi näytteen tulee olla edustava.
 • Tuotepakkaus:

  mitat: 14,0 cm (l) x 10,0 cm (k) x 27,0 cm (p)

  paino: 1,26 kg

  Ohjeet & Oppaat (589 KB, pdf)