Pötsipuskuri
Tuotekoodi: VIB7944630
Pötsipuskuri
Tuotekoodi: VIB7944630Vaihtoehtoiset tuotteet
Objekt beskrivning
Ett kompletteringsfoder för att sköta och förebygga våmacidos. Innehåller en kombination av tre bufferämnen för att dämpa våmmens pH förändringar under risksituationer för våmacidos.Liten dosering (120-150 g/mjölkko/dag) räcker till att effektivt neutralisera våmmens surhet
Effekten baserar sig på en kombination av tre marknadens mest effektiva ämnen som neutraliserar våmmens pH: soda, magnesiumoksid och Acid Buf-buffer
Innehåller även selen och B-vitaminer för att rehabilitera våmmikrober Effektiv förebyggande av våmacidos upprätthåller bra foderintag och effektiv smältning av fiber under varma dagar -> Mjölkens fetthalt hålls på en hög nivå
Passar till blandutfodring eller kan matas på ensilaget
Mjöliga och finkorninga konsistensen blandas effektivt i ensilaget eller i kornas blandningar
FÖR ATT FÖRHINDRA OCH SKÖTA VÅMACIDOS
MINIMERAR SKADEVERKNINGAR ORSAKADE AV VÄRMESTRESS
LÄTT ATT ANVÄNDA
Tuotepakkaus:
paino: 25,00 kg
Valmistusmaa: LATVIA
Egenskaper
Produkt | Pötsipuskuri 25 kg |
---|---|
Ursprungsland | Latvia |
Djurgrupper | lypsylehmät, lihanaudat |
Fosfor (g/kg) | 3 |
Kalcium (g/kg) | 59 |
Koostumus | Jauhe |
Pallstorlek | 1000 kg / 40 säkkiä |
Magnesium (g/kg) | 102 |
Natrium (g/kg) | 145 |
Selen 3b8.11, selenometionin (organiskt) (mg/kg) | 10 |
Innehålla | mm. 3 x puskuriaineet, Progut®, B-vitamiinit |
Bruksanvisning
Rekommenderas speciellt för högavkastande kor som utfodras med kraftigt foder för att undvika våmacidos.
Mjölkkor 100-150 g/dag.
Köttdjur 80-100 g/dag.
Tutkimusviitteet
- Calitz, T. (2009). The effect of acid buf and combinations of acid buf and sodium bicarbonate in dairy cow diets on production response and rumen parameters. Stellenbosch University.
- Cruywagen, C.W., Taylor, S., Beya, M.M. & Calitz, T. (2015) The effect of buffering dairy cows diets with limestone, calcerous marine algae, or sodium bicarbonate on ruminal pH profiles, production responses, and rumen fermentation. Journal of Dairy Science 98: 5506-5514.
- Erdman, R.A. (1988) Dietary buffering requirements of the lactating dairy cow: A review. Journal of Dairy Science 71: 3246-3266.
- Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789.
- Humer, E., Petri, R.M., Aschenbach, J.R., Bradford, B.J., Penner, G.B., Tafaj, M. & Südekum, K.H. (2018) Invited review: Practical feeding management recommendations to mitigate the risk of subacute ruminal acidosis in dairy cattle. Journal of Dairy Science 101:872-888.
- Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. and Apajalahti, J. (2016) Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. In: Journal of Applied Animal Nutrition 4.
- Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.
Lue lisää