Pötsipuskuri
Tuotekoodi: VIB7944630

Pötsipuskuri

Tuotekoodi: VIB7944630
Vaihtoehtoiset tuotteet

Objekt beskrivning

Ett kompletteringsfoder för att sköta och förebygga våmacidos. Innehåller en kombination av tre bufferämnen för att dämpa våmmens pH förändringar under risksituationer för våmacidos.

FÖR ATT FÖRHINDRA OCH SKÖTA VÅMACIDOS

  • Liten dosering (120-150 g/mjölkko/dag) räcker till att effektivt neutralisera våmmens surhet
  • Effekten baserar sig på en kombination av tre marknadens mest effektiva ämnen som neutraliserar våmmens pH: soda, magnesiumoksid och Acid Buf-buffer
  • Innehåller även selen och B-vitaminer för att rehabilitera våmmikrober
  • MINIMERAR SKADEVERKNINGAR ORSAKADE AV VÄRMESTRESS

  • Effektiv förebyggande av våmacidos upprätthåller bra foderintag och effektiv smältning av fiber under varma dagar -> Mjölkens fetthalt hålls på en hög nivå
  • LÄTT ATT ANVÄNDA

  • Passar till blandutfodring eller kan matas på ensilaget
  • Mjöliga och finkorninga konsistensen blandas effektivt i ensilaget eller i kornas blandningar
  • Tuotepakkaus:

    paino: 25,00 kg

    Valmistusmaa: LATVIA

    Egenskaper
    ProduktPötsipuskuri 25 kg
    UrsprungslandLatvia
    Djurgrupperlypsylehmät, lihanaudat
    Fosfor (g/kg)3
    Kalcium (g/kg)59
    Koostumus Jauhe
    Pallstorlek1000 kg / 40 säkkiä
    Magnesium (g/kg)102
    Natrium (g/kg)145
    Selen 3b8.11, selenometionin (organiskt) (mg/kg)10
    Innehållamm. 3 x puskuriaineet, Progut®, B-vitamiinit
    Bruksanvisning
    Rekommenderas speciellt för högavkastande kor som utfodras med kraftigt foder för att undvika våmacidos.

    Mjölkkor 100-150 g/dag.

    Köttdjur 80-100 g/dag.

    Tutkimusviitteet
    • Calitz, T. (2009). The effect of acid buf and combinations of acid buf and sodium bicarbonate in dairy cow diets on production response and rumen parameters. Stellenbosch University.
    • Cruywagen, C.W., Taylor, S., Beya, M.M. & Calitz, T. (2015) The effect of buffering dairy cows diets with limestone, calcerous marine algae, or sodium bicarbonate on ruminal pH profiles, production responses, and rumen fermentation. Journal of Dairy Science 98: 5506-5514.
    • Erdman, R.A. (1988) Dietary buffering requirements of the lactating dairy cow: A review. Journal of Dairy Science 71: 3246-3266.
    • Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789.
    • Humer, E., Petri, R.M., Aschenbach, J.R., Bradford, B.J., Penner, G.B., Tafaj, M. & Südekum, K.H. (2018) Invited review: Practical feeding management recommendations to mitigate the risk of subacute ruminal acidosis in dairy cattle. Journal of Dairy Science 101:872-888.
    • Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. and Apajalahti, J. (2016) Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. In: Journal of Applied Animal Nutrition 4.
    • Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.