Uuteen koiranruokaan kannattaa siirtyä vaiheittain

Koiranruoan vaihto on paikallaan esimerkiksi silloin, kun pentu varttuu juniori-ikään ja edelleen aikuiseksi, vanhuskoira tarvitsee kevyempää ruokaa tai metsästyskausi edellyttää aktiivikoiralta runsaasti energiaa. Vaihdos kannattaa tehdä askel kerrallaan, jotta vältytään vatsaongelmilta ja koira ehtii totutella uuteen ruokaan rauhassa.

Vaihda ruoka pikkuhiljaa

Koiran suolisto voi reagoida äkilliseen muutokseen, jos ruoka vaihtuu kertarysäyksellä. Monet koirat sietävät muutoksia ruokinnassa hyvin, mutta on järkevää toteuttaa ruoan vaihdos asteittain vatsaongelmien minimoimiseksi. Myös nirsoille tapauksille uuden ruoan tarjoaminen hiljalleen on hyvä tapa totuttaa koira uuteen makuun ja nappulakokoon.

Ruoan vaihtaminen kannattaa tehdä osissa noin viikon ajan. Aloita tarjoamalla koirallesi uutta ruokaa vain pieni määrä vanhan joukossa, ja lisää uuden ruoan määrää joka päivä hieman. Viikon aikana ehtii mainiosti vähentää vanhan ruoan määrää ja lisätä uutta nappulaa sekaan niin, että vaihdos sujuu ongelmitta.

Uudistetut Jahti&Vahti-koiranruokasäkit

Kotimainen versio kuppiin asteittain

Jahti&Vahti-kuivaruokien tuotanto on siirtynyt kevään 2022 aikana Suomeen. Kotimaisuusuudistuksen myötä myös ruokien resepteihin on tehty muutoksia, joten ne eivät vastaa tismalleen edellisiä versioitaan. Vaikka koirasi olisi jo pitkään pysynyt tyytyväisenä Jahti&Vahti-nappuloilla, kannattaa vaihdos kotimaiseen versioon tehdä vähitellen.

Energiapitoisten ruokien, Jahti&Vahti Energian ja Jahti&Vahti Extra Energian, ravintosisältöjä viilattiin uudistuksen myötä entistä tuhdimmiksi ja ne sisältävät aiempia runsaammin proteiinia ja rasvaa.

Kaikki Jahti&Vahti-kuivaruokasarjan nappulat ovat jatkossakin soijattomia ja vehnättömiä, mutta nyt myös maissittomia, kun maissi on korvattu kotimaisella kypsennetyllä ja kuoritulla kauralla.

Lisäksi kaikissa kuivamuonissamme koiran suolistoa hellii Progut® -valmiste, joka tukee koiran vatsan toimintaa ja hyvinvointia.