Koiranruoka

Valikoimistamme löytyy huippusuosittu Premium-luokan koiranruokasarja: Jahti&Vahti sekä laadukkaat Joseran koiranruuat ja kotimaset Dagsmark- ja Werraton-koiranruuat. Valitse sopiva koiranruoka koiran erityistarpeiden ja aktiivisuuden mukaan.

Koiran kuivaruoka

Valikoimiimme kuuluvat laadukkaat ja suositut Jahti&Vahti- ja Josera-koiranruoat.

Jahti&Vahti Pentu ja Junior sekä Josera Kids -koiranruuat ovat tarkoitettuja nuoremmille koirille, Jahti&Vahti Lammas ja Riisi sekä Josera Miniwell puolestaan sopivat pienemmille roduille. Jahti&Vahti Kana ja Riisi sekä Josera SensiPlus sopivat hyvin herkkävatsaisille koirille, kun taas Jahti&Vahti Energia ja Extra Energia paljon energiaa vaativille koirille. Jahti&Vahti-kuivamuonissa käytetään elintarvikelaatuisia raaka-aineita EU-alueelta. Satunnaisia poikkeuksia saattaa olla saatavuudesta johtuen, esimerkiksi joskus käytetään lammasta Uudesta-Seelannista. Meiltä löydät myös Suomessa ja suomalaisista raaka-aineista valmistetut Dagsmark-koiranruuat.

Oikeanlainen ravinto on tärkeä osa koirasi terveyttä!

Tarvittavien ravintoaineiden, vitamiinien ja hivenaineiden ansiosta huolehdit koirasi terveellisestä ruokavaliosta. Koirasi iho pysyy terveenä ja turkki kiiltävänä sekä hyvinvoivana. Lemmikilläsi riittää energiaa ja vatsa voi hyvin. Puruluiden avulla huolehdit koirasi hyvästä suuhygieniasta.
Meiltä löydät laajan valikoiman koirasi päivittäisiin ruokatarpeisiin sekä maistuviin makupaloihin! Valitse koiran tarpeisiin sopiva koiranruoka.

Miten valitsen koiralleni oikeanlaisen ruoan?

• Koiranruoan valintaan vaikuttaa ensisijaisesti koiran ikä, koko, aktiivisuus ja terveydentila.
• Onko painonhallinnalle tarvetta, vai tarvitseeko koirasi lisää massaa? Kuinka paljon ruokavaliossa pitäisi olla rasvaa?
• Koiranruoan tulee sisältää riittävästi proteiinia, kivennäisaineita, hiilihydraatteja, hivenaineita, rasvahappoja ja vitamiineja.
- Proteiinit ovat tärkeitä lihaksiston, palautumisen sekä solujen uusiutumisen kannalta. Jotta tärkeät proteiinit imeytyvät koiran elimistöön tarvitaan tueksi sopivia vitamiineja sekä hivenaineita.
- Tärkein koiran energianlähde ovat rasvat ja öljyt, näistä saatavia rasvahappoja tarvitaan myös joidenkin rasvaliukoisten vitamiinien imeytymiseen koiran elimistöön. Rasvat ja öljyt saavat myös ruoan maistumaan herkullisemmalta.
- Hiilihydraatit toimivat tärkeinä energianlähteinä ja ylläpitävät koiran ruoansulatuksen toimivuutta.
- Eri kivennäisaineet ylläpitävät koiran luuston ja hampaiden hyvinvointia ja toimii solujen ja kudosten rakennusaineina. Kivennäisaineet, kuten tärkeimmät kalsium ja fosfori, vaikuttavat koiran nestetasapainoon sekä aineenvaihduntaan.
- Vitamiineista tärkeimmät rasvaliukoiset A-, D-, E-, ja K-vitamiinit sekä vesiliukoiset B-, ja C- vitamiinit vaikuttavat koiran ihon ja turkin hyvinvointiin. Koiranruoat sisältävät juuri oikeat määrät tarvittavia vitamiineja.

Näistä ilmoitimme