Jätevesijärjestelmät

Jäteveden käsittelyn ja puhdistamisen tuotevalikoimasta löydät osan sivuiltamme ja osan toimitamme toimitusmyyntinä. Netissä olevista tuotteista näet ajankohtaisen myymäläsaatavuuden ja voit noutaa tuotteen suoraan myymälästä. Ota yhteyttä myyjäämme tai tule lähimpään myymälääsi ja toimitamme toimitusmyyntinä tarvitsemasi jäteveden puhdistukseen tarvittavat tuotteet kotiisi.

Uusi jätevesilainsäädäntö astui voimaan 3.4.2017

Siinä lainsäätäjä asettaa minimimääräykset kohdistaen toimet 100m rantavyöhykkeille ja pohjavesialueille. Näillä alueilla jätevesijärjestelmä on kunnostettava 31.10.2019 mennessä.

Perustason puhdistusvaatimus on typpi (N) 30%, fosfori (P) 70% ja Bod 80%. %-luvulla tarkoitetaan puhdistustehoa verrattuna puhdistamattomaan jäteveteen. Kunnat voivat myös omissa ympäristönsuojelumääräyksissään määrittää perustasoa ankarammat vaatimukset jätevesien käsittelylle. Yleensä määräykset koskevat etäisyyttä vesistöstä tai puhdistustasovaatimusta.

Muilla alueilla jätevesijärjestelmän uusiminen tulee tehtäväksi rakennuslupaa vaativan rakennustoimen yhteydessä. Selvitys jätevesijärjestelmästä tulee olla kuitenkin myös näillä kiinteistöillä.

Vaadittava puhdistusvaatimus riippuu rakennuspaikasta ja vesikalusteiden tasosta. Kantovedellä varustetut kohteet selviävät vähäisin toimenpitein, kun taas vesi-wc ja suihkut nostavat vaatimustasoa. Jokaisen kannattaa selvittää, tarvitseeko kiinteistö saneerausta tai uusimista.

Käytettävissäsi on laaja valikoima testattuja jätevesituotteita, joilla voit toteuttaa vaatimukset täyttävän järjestelmän kohteessasi.

 

 

Videot

Julkaisut