Riikka BOR monivuotinen raiheinä 10 kg
Tuotekoodi: RIIKKA1

Riikka BOR monivuotinen raiheinä 10 kg

Tuotekoodi: RIIKKA1

Tuotekuvaus

Pakkauskoko: 10 kg

Laadukas, nopeakasvuinen heinä Etelä-Suomeen.

Talvenkestävin ja satoisin raiheinälajike. Tuottaa Etelä-ja Keski- Suomessa määrältään ja laadultaan huippusatoja. Kehitetty toistuvilla massa- ja yksilövalinnoilla ruotsalaisesta paikalliskannasta Valingesta.

Avainominaisuudet

  • Hyvin satoisa monivuotinen raiheinä
  • Toipuu talven rasituksista nopeasti
  • Sulavuus ja maittavuus erinomaiset
  • Talvenkestävyydeltään raiheinien kestävin lajike

Sato
Hyvin satoisa. Riikka-englanninraiheinä on ollut kokeissa Norleaa ja Sveaa satoisampi kaikissa 1.-3. vuotisissa nurmissa I-III vyöhykkeillä. Riikka toipuu verrannelajikkeita nopeammin talven rasituksista antaen suuren 1. sadon. Sen jälkikasvu on myös erinomainen. Siemenviljelykokeissa on Riikka ollut satoisa. Jokioisten siemenkeskuksen sopimusviljelyksillä on Riikasta saatu varsin hyviä satoja huippusatojen ollessa 800 kg/ha.

Sadon laatu
Englanninraiheinän sulavuus ja maittavuus on erittäin hyvä, siksi se on Keski-Euroopan tärkein rehuheinä. Riikka on tyypillinen lajinsa edustaja laadultaan.

Käyttötarkoitus

  • rehunurmi

Viljelysuositus
Suositellaan viljeltäväksi vyöhykkeille I, II, IIIi. Riikka-englanninraiheinää suositellaan viljelyyn laidun- ja säilönurmille suhteellisen talvenkestävänä, suuria ja laadultaan hyviä rehusatoja tuottavana lajikkeena. Riikkaa suositellaan satoisana lajikkeena myös siemenviljelyyn.

Talvenkestävyys
Riikka on kestävin raiheinä. Talvenkestävyys ei kuitenkaan ole riittävä pohjoisimmassa Suomessa.

Tuotepakkaus:

paino: 10,00 kg