Hankkijan Riistalaidun
Tuotekoodi: RIISTALAIDUN1 EAN: 6417977570261

Hankkijan Riistalaidun

Tuotekoodi: RIISTALAIDUN1 EAN: 6417977570261

Tuotekuvaus

Luonnossa riistaeläimet syövät metsän kasveja tai siemeniä. Talvet voivat olla ankaria, joten on hyvä tarjota riistaeläimille talven ajaksi lisäravintoa. Hirvieläimet, kuten hirvet, peurat ja kauriit, ovat märehtijöitä. Niiden luontaista ravintoa ovat karkearehut, kuten heinäkasvit, lehdet ja varvut. Märehtijöiden pötsin mikrobit hajottavat rehun kuidun. Mikrobien kasvu ja pötsin toiminta häiriintyvät, jos ravinnon laatu muuttuu nopeasti. Tämän takia on tärkeä valita ruokintaan eläimen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kasveja. Tässä seoksessa on otettu huomioon eläimen tarpeet ja hyvinvointi.

Seoksen komponentit on suunniteltu vastaamaan riistaeläinten luonnollisia ravintotarpeita. Seoksessa on paljon nurmikasveja, jotka parantavat eläinten ruoansulatuksen toimintaa. Lisänä seoksessa on kasveja, jotka tuoksullaan houkuttelevat riistaa pellon äärelle pitkiltäkin matkoilta. Seoksen komponentin maistuvat niin suuremmille riistanisäkkäille kuin pienemmillekin. Seoksessa on apilaa, jonka ilmasta sitoman typen ansiosta lannoitustarve on vähäinen.

Kasvusto on suunniteltu monivuotiseksi riistapelloksi. Seoksen komponentit on valittu suomen olosuhteisiin sopiviksi ja pääosa komponenteista talvehtii varmasti.

Seossuhde:
 • Timotei 65 %
 • Alsikeapila 20 %
 • Italianraiheinä 15 %

  Kylvömäärä on 15-20 kg/ha.
  Kylvön voi suorittaa sirottimella, käsin tai kylvökoneella. Rivivälinä voi käyttää kylvökoneen omaa riviväliä. Tämän seoksen voi kylvää muita seoksia tiheämmäksi. Seos voidaan kylvää puhtaana kasvustona, tai suojaviljan kanssa. Suojaviljana voidaan käyttää kauraa, vehnää tai ohraa, näistä vehnä ja kaura maistuvat eläimille parhaiten. Suojaviljan kylvömäärä kauralla 140 kg/ha ja vehnällä ja ohralla 180 kg/ha. Seoksessa oleva raiheinä on nopea kasvamaan ja timotei ja apila lähtevät kasvuun hitaammin.

  Perustamisvuoden jälkeen kannattaa pellolle tehdä puhdistus murskaus toukokuussa ja uusi murskaus heinäkuussa, näin kasvusto on maistuvimmillaan juuri syksyllä. Tulevina vuosina voi kasvuston niittää ja esim. paalata talviruokintaa varten. Niitto ja paalaus kannattaa suorittaa kesäkuussa.
 • Tuotepakkaus:

  paino: 10,00 kg