Hankkijan Riistasiemenillä hyvinvointia riistaeläimille

Riistapellon perustaminen tähtää riistaeläinten viihtyvyyteen.
Riistapellon perustaminen tähtää riistaeläinten viihtyvyyteen sekä pellon kasvukunnon säilyttämiseen, mikäli pelto on aktiivikäytössä. Riistapelloksi soveltuu erinomaisesti myös aktiivikäytöstä jo poistettu pelto.

Riistapellon perustaminen tähtää riistaeläinten viihtyvyyteen sekä pellon kasvukunnon säilyttämiseen, mikäli pelto on aktiivikäytössä. Riistapelloksi soveltuu erinomaisesti myös aktiivikäytöstä jo poistettu pelto. Riistapellon perustamista vilkkaasti liikennöityjen teiden varsille tulee välttää, sillä tämä lisää hirvieläinkolareiden vaaraa. Paikan valinnassa kannattaa pitää mielessä myös eläinten suojan tarve. Eläimet viihtyvät mielellään metsän reunan suojassa.

Luonnossa riistaeläimet syövät kasveja tai siemeniä. Myös tarjottavan lisäravinnon tulisi olla mahdollisimman luonnonmukaista ja eläinlajin ruoansulatukselle soveltuvaa. Hankkijan Riistasiemenvalikoima tarjoaa eri riistaeläimille sopivia ravintokasveja. Maittavat rehukasvit houkuttelevat riistaeläimiä ja ne viihtyvät alueella pidempään.

Hirvet, peurat ja kauriit ovat märehtijöitä. Niiden luontaista ravintoa ovat karkearehut, kuten heinäkasvit, lehdet ja varvut. Heinä on turvallinen ja luonnonmukainen märehtijöiden lisärehu. Hirvieläimille soveltuvat riistasiemenseokset on suunniteltu tukemaan märehtijän suoliston terveyttä. Riistalinnut syövät siemeniä ja ne tarvitsevat myös korkeiden kasvien tarjoamaa suojaa ruokaillakseen rauhassa.

Perusta riistapelto! Siemenet Hankkijalta:

Hankkijan Hirvi
Hankkijan Peura
Hankkijan Riista
Hankkijan Fasaani
Auringonkukka
Rehujuurikas
Rehukaali
Rehurapsi
Turnipsi


Teksti: Riikka Susi ja Pirjo Hissa