Maire siemenohra kemiallisesti peitattu 800 kg
Tuotekoodi: MAIRE1PS

Maire siemenohra kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: MAIRE1PS

Tuotekuvaus

Poikkeuksellinen yhdistelmä aikaisuutta ja satoa Kasvuaikaansa nähden poikkeuksellisen satoisa kaksitahoinen ohra, jolla on mallasohran jyvälaatu ja täydellinen härmänkestävyys. Maire on osoittanut pärjäävänsä erinomaisesti myös kuivissa oloissa.

Kasvuaika
Maire on melko aikainen kaksitahoinen ohra. Virallisten lajikekokeiden mukaan sen kasvuaika on 945 tehoisan lämpösumman astetta, mikä on vain noin 20 astetta enemmän kuin useilla myöhäisemmän pään monitahoisilla ohrilla.

Sato
Kasvuaika huomioiden Mairen sato on poikkeuksellisen hyvä. Maire on testattu virallisissa kokeissa 2019-2021 ja tulokset kaikkina vuosina osoittavat Mairen poikkeuksellista aikaisuuden ja satoisuuden yhdistelmää. Maire on satoisampi tai yhtä satoisa kuin sitä useita päiviä myöhäisemmät lajikkeet.

Käyttötarkoitus
Mairen jyvälaatu on hyvä ja mahdollistaa sadon monipuolisen käytön. Jyvä on iso ja tärkkelyspitoisuus suuri. Mairen hehtolitrapaino on korkeahko ja valkuaispitoisuus sekä täysjyväaste keskimääräisiä. Maire sopii erinomaisesti rehukäyttöön ja tärkkelysohraksi, mutta on myös lupaava mallasohrakandidaatti.

Laonkestävyys
Korreltaan Maire on melko lyhyt. Silti se viihtyy monia muita ohria paremmin kuivissa oloissa, sillä Maire on voimakas versoja myös stressitilanteessa. Mairen korrenlujuus on Trekkerin luokkaa. Kosteissa ja runsasta versontaa suosivissa oloissa Mairelle suositellaankin kasvunsäädekäsittelyä.

Taudinkestävyys
Mairen taudinkestävyys on kokonaisuutena hyvä eikä sillä ole erityistä heikkoutta lehtilaikkutauteihin. Härmän suhteen Maire on mlo eli täysin kestävä.

Viljelysuositus
Maire soveltuu parhaiten viljeltäväksi hyväkuntoisilla savi- ja kivennäismailla. Happamilla mailla Maire ei ole parhaimmillaan.
Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg