Nestor Siemenkaura kemiallisesti peitattu 800 kg
Tuotekoodi: NESTOR1PS

Nestor Siemenkaura kemiallisesti peitattu 800 kg

Tuotekoodi: NESTOR1PS

Tuotekuvaus

Huippusatoa myös haastavissa oloissa. br> Myöhäisten kaurojen aikaisimpiin kuuluva Nestor päihittää kilpailijansa monessa ominaisuudessa. Erittäin satoisa ja lujakortinen kaura, jonka laatuominaisuudet kestävät vertailun.

Kasvuaika
Nestor kuuluu myöhäisten kauralajikkeiden joukkoon, mutta on kuitenkin mittarilajike Donnaa pari päivää aikaisempi.

Sato
Virallisissa lajikekokeissa vuosina 2020 ja 2021 Nestor oli satoisin tai yksi satoisimmista lajikkeista kaikilla maalajeilla, viljelyvyöhykkeillä ja satotasoilla. Nestorilla onkin erityistä haastavien olojen kestävyyttä, mikä on tullut esiin etenkin alhaisen satotason kokeissa kuivissa ja helteisissä oloissa.

Käyttötarkoitus
Nestor on valkokuorinen ja elintarvikelaadultaan erinomainen kaura. Sen jyväkoko on sopivan suuri ja pienten jyvien osuus sadosta pieni. Nestorin hehtolitrapaino on lajikkeiston parhaimpia ja kuori ohut. Viljely-ominaisuuksiensa ja hyvän laatunsa perusteella Nestor sopii niin elintarvike- ja vientikauran kuin rehukaurankin tuotantoon.

Laonkestävyys
Nestorin korsi on pitkähkö, mikä parantaa sen kuivuuden kestävyyttä. Sen korrenlujuus on kauralajikkeiston parhaimmistoa, mutta jaettu kasvunsäädekäsittely on suositeltavaa, mikäli kasvu on hyvin rehevää.

Taudinkestävyys
Nestorin lehtilaikun kestävyys on erittäin hyvä. Peitattu siemen ja mahdollisimman monipuolinen viljelykierto pitävät tautiriskin alhaisena. Nestor on käynyt läpi myös Borealin Fusarium-testauksen, jossa Nestorin DON-toksiinikertymäriski on todettu vähäiseksi.

Viljelysuositus
Nestor sopii viljelyyn kaikille maalajeille, mutta on parhaimmillaan elintarvike-kauran viljelyyn suositelluilla savi- ja kivennäismailla.
Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg