Skagen kemiall. peitattu syysvehnä
Tuotekoodi: SKAGEN1PS

Skagen kemiall. peitattu syysvehnä

Tuotekoodi: SKAGEN1PS

Tuotekuvaus

Erittäin satoisa, lujakortinen ja viljelyvarma syysvehnä

Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg

Erittäin satoisana sekä laadukkaana ja hyvin talvenkestävänä syysvehnänä suosiota saavuttanut Skagen on saksalaista Saaten Unionin jalostustyötä. Se polveutuu risteytyksestä Tarso x Hereward. Suuren jyväkoon sekä korkean ja kestävän sakoluvun lajikkeena sitä voidaan viljellä sekä elintarvike- että rehukäyttöön.

Avainominaisuudet:

  • Todella satoisa ja hyvin talvenkestävä
  • Mahtava jyväkoko
  • Laadukas syysvehnä, jonka sakoluku korkea ja kestävä

Sato:
Skagen on erittäin satoisa saksalainen populaatiolajike. Se on yksi lajikelistan satoisimmista syysvehnistä.

Sadon laatu:
Skagenin tuhannen jyvän paino on erittäin suuri, jopa 46,9 g. Sen sakoluku on kestävä ja valkuainen melko korkea satoisuudesta huolimatta. Skagenin hyvä sato- ja laatupotentiaali hyödynnetään parhaiten tasapainoisella lannoituksella ja tarpeenmukaisella kasvinsuojelulla.

Käyttötarkoitus:
  • leivonta
  • rehut

Sadon käytto:
Skagen sopii sekä leivonta- että rehukäyttöön. Sen sakoluku on kestävä.

Korsi:
Skagenin korsi on lyhyehkö ja vahva, joten viljelyvarmuus paranee. Suuriin satoihin pyrittäessä kasvunsääteen käyttö on suositeltavaa. Satoisana ja lyhytkortisena syysvehnälajikkeena Skagen hyödyntää tehokkaasti annetut ravinteet.

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan viljeltäväksi I- ja II-vyöhykkeillä. Skagen soveltuu muiden syysvehnien tapaan parhaiten viljeltäväksi kivennäismailla.

Kasvuaika:
Kasvuajaltaan Skagen kuuluu syysvehnien keskimääräiseen kasvuaikaluokkaan. Se on keskimyöhäinen lajike. Virallisissa kokeissa se on ollut noin kaksi päivää Urhoa myöhäisempi.

Talven ja taudinkestävyys:
Skagenin talvenkestävyys on hyvä. Sen talvituhoprosentti on virallisten kokeiden mukaan yksi pienimmistä. Myös Skagenin lumihomeenkestävyys on virallisten lajikekokeiden mukaan hyvä. Syksyllä tiheän ja rehevän kasvuston ruiskuttaminen kannattaa. Sillä ei myöskään ole minkään lehtilaikkutaudin suhteen erityisongelmaa.