Amistar + Plexeo tarjoaa tehokkaan tavan torjua kasvitauteja T1-vaiheessa

Kasvitaudit uhkaavat viljan kasvua ja sadonmuodostusta, mikä heikentää viljelyn kannattavuutta. Uusi yhteispakkaus Amistar + Plexeo tarjoaa tehokkaan tavan torjua kasvitauteja T1-vaiheessa. Yhteispakkaus on suunniteltu erityisesti vehnälle ja ohralle T1-vaiheeseen (BBCH 30-32, pensomisen loppu – korrenkasvun alku), jolloin se suojaa kasvia kasvukauden alussa yleisesti esiintyviä vehnän pistelaikkua (DTR) ja ohran verkko- sekä tyvi- ja lehtilaikkua vastaan. Tautitorjunnan lisäksi Amistarilla on kasveihin viherrysvaikutus, mikä edistää kasvin yhteyttämistä aikana, jolloin kasvin lehtimassa kehittyy nopeasti. Seos sopii myös kauralle T1-vaiheen, jolloin se ei myöhästytä kauran tuleentumista. Rukiilla käsittely T2-vaiheessa antaa pitkän suojan ruosteita vastaan.

Amistar+ Plexeo soveltuu myös T2- ja T3-vaiheen tautitorjuntaan ja sitä voidaan käyttää pohjavesialueilla. Amistar sisältää atsoksistrobiini-tehoainetta, joka tautitorjunnan lisäksi vaikuttaa myös kasvin fysiologiaan ja suojaa sitä stressitekijöitä vastaan sekä estää ennenaikaista ränsistymistä. Plexeo sisältää metkonatsolia, joka vahvistaa tehoa ja seoksessa antaa suojaa resistenssin syntymistä vastaan.

Käyttösuositus T1-vaiheeseen on Amistar 0,3 + Plexeo 0,3 l/ha. Annos valitaan tautipaineen, käyttöajankohdan ja ruiskutusohjelman mukaan haarukassa Amistar 0,3–0,4 + Plexeo 0,3–0,4 l/ha. Mitä suurempi Amistar-annos, sitä pidempi on suoja-aika ja vahvempi vaikutus kasvin fysiologiaan. Yksi käsittelykerta/kasvukausi.

Amistar ja Plexeo on 5+5 L yhteispakkaus. Lisätietoja Amistarista ja sen viherrysvaikutuksesta löytyy osoitteesta syngenta.fi

 

Teksti ja kuvat: Antti Jaakkola ja Arto Markkula, Syngenta

Liittyvät tuotteet