Korkea ja laadukas syysvehnäsato uuden Inputin avulla

Kun talvehtineet syysvehnät ovat aloittaneet kasvun, on aika varmistaa, etteivät kasvitaudit pääse yllättämään ja tehdä rikkaruiskutuksen yhteydessä kasvitautien torjunta uudella Input-valmisteella. Se on seosratkaisu, joka sisältää uuden tehoaineen, joka kuuluu uuteen tehoaineryhmään. Ratkaisu tuo uutta tehoa vehnän pistelaikun ja septorian torjuntaan huomioiden resistenssin hallinnan.

Pistelaikku leviää lämpimässä ja kosteassa. Erityisen alttiita ovat pellot, joissa on edellisten vuosien aikana viljelty vehnää tai ohraa. Sieni viihtyy kasvijätteessä ja voi elää molemmilla lajeilla ja levitä nopeasti niin, että näkyviä oireita ilmenee jo viikossa.

Syysvehnälle terve kasvuunlähtö Inputilla

Septoria on salakavala kasvitauti syysvehnällä

Septoria leviää piilevästi, eli emme näe sen leviämistä useaan viikkoon ja tauti on hankala pysäyttää millään tuotteella siinä vaiheessa, kun oireet tulevat keskikesällä näkyviin. Tauti tulee siis torjua jo siinä vaiheessa kun näkyviä oireita ei ilmene.

Bayer on kehittänyt qPCR-menetelmän, jonka avulla selvitämme syysvehnän lehdistä septorian määrän ja osaamme antaa ohjeet torjuntaan. Iso-Britanniassa, Tanskassa sekä Ruotsissa on käytössä liikennevalot, jotka kertoo piilevän taudin tilanteen eri maakunnissa ja neuvojat sekä viljelijät osaavat määrittää oikean annoksen T1-ruiskutukseen.

- Suomessa seuraamme pienimuotoisemmin Luken kanssa Inkoossa ja Jokioisissa septorian leviämistilannetta. Viime vuosina tautia ei ole esiintynyt meillä. Ilmoitamme Bayerin ja Hankkijan Kasvuohjelma -facebook-sivuilla päivitetyt tulokset. Protiokonatsolin ja spiroksamiinin yhdistelmätuote Input tehoaa kärkituotteena näihin syysvehnän tauteihin, Minni Tarkkanen Bayerilta kertoo.

Liittyvät tuotteet