Zorvec Endavia 5 l
Tuotekoodi: HM17420

Zorvec Endavia 5 l

Tuotekoodi: HM17420
  • Uusi systeeminen perunaruton torjunta-aine
  • ZorvecTM Active - uusi tehoaine resistenssin hallintaan
  • Tehokkain markkinoilla olevista valmisteista perunaruton torjunnassa (Euroblight 2019 teholuokitus: 4,9/5)
  • Suojaa parhaiten uutta kasvua (Euroblight 2019)
  • Erinomainen teho lehti- ja varsiruttoon
 

Tuotekuvaus

Tuotekuvaus:
Zorvec Endavia on erittäin tehokas valmiste perunaruton torjuntaan perunalla. Se antaa pitkän suoja-ajan perunaruttoa vastaan sekä suojaa tehokkaasti myös uutta kasvua. Sopii parhaiten nopean kasvun ajan ruiskutuksiin, koska se liikkuu kasvissa tehokkaasti ylöspäin myös uusiin kasvinosiin suojaten niitä perunarutolta. Sisältää uutta Zorvec Active tehoainetta, joka tehoaa uudella tavalla perunaruttoon verrattuna muihin markkinoilla oleviin tehoaineisiin.

Käyttötarkoitus:
Zorvec Endavia on tehokkain valmiste perunan lehtiruttoon sekä varsiruttoon (Euroblight 2019). Se tehoaa perunaruttoon kaikissa sen elinkaaren vaiheissa mutta optimaalinen käyttöajankohta on ennakoivasti ennen perunaruton iskeytymistä. Zorvec Endavia toimi systeemisesti sekä translaminaarisesti suojaten lehden alapinnan, laajenevat lehdet sekä myös täysin uuden kasvun. Zorvec Enicade liikkuu siis tehokkaasti myös uusin kasvinosiin ja onkin paras valmiste käytettäväksi rivivälien sulkeutumisen aikaan, jolloin kasvu on kiivainta. Suositeltu käyttöaika on kun noin 50 % riviväleistä on sulkeutunut.

Käyttömäärät:
Perunaruton torjunnassa käyttömäärä on 0,4 l/ha.

Käytössä huomioitavaa:
Zorvec Endaviaa voidaan käyttää enintään 1/3:ssa perunaruttoruiskutuksista (esim. kaksi kuudesta ruiskutuksesta). Zorvec Endaviaa suositellaan käytettäväksi 10 vuorokauden välein, mutta kovassa tautipaineessa suositellaan käytettäväksi 7 vrk:n välein. Jos ruttoruiskutuksia tehdään 6 tai enemmän, Zorvec Endaviaa suositellaan käytettäväksi blokkina kahdessa peräkkäisessä ruiskutuksessa. Paras torjunnan aloitusajankohta on ruiskuttaa ennakoivasti ennen tauti-infektion alkua. Zorvec Endaviaa tulee käyttää hyvissä kasvuolosuhteissa. Vältä ruiskuttamasta stressaantuneeseen kasvustoon. Zorvec Endaviaa tulee käyttää viimeistään 7 vrk:tta ennen sadonkorjuuta. Käytetään ohjelmassa muiden eri tavalla ruttoon tehoavien valmisteiden kanssa.

Käytön rajoitukset:
Pohjavesirajoitus. Varoaika 7 vrk. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi 3 metrin suojaetäisyys vesistöihin.

Tuoteominaisuudet:
• Tehoaineet: ZorvecTM Active (oksatiapiproliini) 30 g/l ja bentiavalikarbi-isopropyyli 70 g/l
• Olomuoto: Neste, OD
• Sateenkesto: 20 min
• Pakkauskoko: 5 l
• Valmistaja: Corteva Agriscience
Tuotepakkaus:

paino: 5,00 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö
TuoteZorvec Endavia 5 l
PohjavesirajoitusKyllä
PeräkkäiskäyttörajoitusEi