Medifam
Tuotekoodi: HM11104

Medifam

Tuotekoodi: HM11104
  • Korkea tehoainemäärä – matalat käyttömäärät
  • Ruiskutusohjelmien perusvalmiste juurikkaalle
 

Tuotekuvaus

Pakkauskoko: 5 l

Rikkakasvien torjuntaan sokeri- ja punajuurikasviljelyksiltä sekä mansikkaviljelyksiltä.
Tuotepakkaus:

paino: 6,75 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö

TuoteMedifam 5 l
Pohjavesirajoitusehdollinen, riippuu maalajista
Peräkkäiskäyttörajoitusehdollinen, riippu maalajista

Ominaisuudet:
Rikkakasviainevalikoima juurikaspelloille laajenee Makhteshimilta tulevalla uutuustuotteella. Medifam 320 SC on tuttua fenmedifaamia sisältävä tuote. Vahvasta tehoainepitoisuudesta johtuen Medifam 320 SC- valmistetta käytetään puolet vähemmän aikaisemmin käytössä oleviin fenmedifaami-valmisteisiin verrattuna. HUOM! Medifam 320 SC-valmisteeseen tulee aina lisätä kasvipohjaista PowerOil-öljyä.

Käyttö:
Sokeri- ja punajuurikas:
Parhaan tehon saamiseksi suositellaan käytettäväksi osana ruiskutusohjelmia, esim. Medifam SC 1,0 l/ha + Goltix SC tai WG tai Meta 1,0 l, kg/ha + PowerOil 1,0 l/ha. Kahden ruiskutuksen ohjelma: Ensimmäinen ruiskutus tehdään, kun punajuurikas ja rikkakasvit ovat sirkkalehtiasteella. Käsittely uusitaan samoilla käyttömäärillä kuin ensimmäinen ruiskutus, kun rikkakasvit ovat uudelleen sirkkalehtiasteella. Yleensä noin 7-10 vrk:n kuluttua.

Mansikka:
Käsittely tehdään rikkakasvien ollessa enintään 2-lehtiasteella. Medifam 320 SC:n käyttömäärä on 1,5 l/ha. Mansikan ruiskutusnesteeseen ei suositella sekoitettavaksi kiinniteöljyä. Käsittely uusitaan tarvittaessa 1-2 viikon kuluttua. Käytä Medifam 320 SC -valmistetta uusilla istutuksilla taimien juurruttua, satoa tuottavilla viljelyksillä viimeistään mansikan kukinnan alussa ja/tai sadonkorjuun jälkeen. Valmistetta voidaan käyttää myös muovikateviljelyksillä.

Yleistä:
Medifam 320 SC vaikuttaa rikkakasveihin lehtien kautta. Paras teho rikkakasvien taimiin saadaan yli +15 C lämpötilassa, hyvissä kosteusoloissa. Kuivissa oloissa voi teho jäädä heikoksi. Suuriin (enemmän kuin kaksi kasvulehteä) rikkakasveihin valmisteen teho on riittämätön. Ei tehoa juuririkkakasveihin. Ruiskutus suositellaan tehtäväksi aamupäivällä. Hellepäivänä ruiskutus on tehtävä aikaisin aamulla. Ankaran hallan uhatessa ruiskutuksia on siirrettävä. Ankaran hallan jälkeen on odotettava 2-3 vrk, ennen kuin voi ruiskuttaa. Kiinniteöljy parantaa tehoa rikkakasveihin etenkin kylmissä oloissa, mutta lisää vioitusriskiä yli +20 C lämpötiloissa. Käytä öljyä sitä vähemmän mitä korkeampi on lämpötila. Punajuurikas on herkempi vioituksille kuin sokerijuurikas.

Huomautukset:
Medifam 320 SC:n käytössä pohjavesialueilla (pohjavesialueluokat I ja II) on noudatettava seuraavia ohjeita: - Salaojitetuilla pelloilla, joiden pohjamaa on läpäisevää maalajia (HHt tai sitä karkeampi), voidaan valmistetta käyttää enintään joka toinen vuosi pienimmällä mahdollisella annostuksella. - Salaojitetuilla pelloilla, joiden pohjamaan maalaji on HHt:ä hienojakoisempaa, tai jos ruiskutuksessa käytetään riviruiskua, voidaan valmistetta käyttää tarvittaessa joka vuosi pienimmällä mahdollisella annostuksella.

Pakkaus/tukkupakkaus: 5 l / 4 kpl

Tehoaine: fenmedifaami 320 g/l, sisältää myös 1,2-Bentsisotiatsoli-3(2H)-onia

Lue aina pakkauksen täydellinen käyttöohje ja noudata sitä!