Select Plus 5 l
Tuotekoodi: HM80012

Select Plus 5 l

Tuotekoodi: HM80012
 • Heinämäisten rikkakasvien ja erityisesti kylänurmikan torjuntaan
 • Torjuu myös juolavehnää suurem-milla käyttömäärillä.
 

Tuotekuvaus

 • laaja teho useimpiin heinämäisiin rikkakasveihin
 • tehoaa myös kylänurmikkaan
 • joustava tuote – voi käyttää monissa viljelykasveissa
 • valmiiksi formuloitu sekoitus, ei tarvetta kiinniteöljylle
Tuotepakkaus:

paino: 5,00 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö
TuoteSelect Plus 5 l
PohjavesirajoitusKyllä
PeräkkäiskäyttörajoitusEi

Käyttötarkoitus

Heinämäisten rikkakasvien torjuntaan kepasipuli-, porkkana-, sokerijuurikas-, rehujuurikas, punajuurikas-, peruna-, keräkaali-, pellava-, rypsi-, rapsi-, herne-, papu- ja mansikkaviljelyksiltä.

Käyttöohje

Kostea maa ja rikkaheinien hyvä kasvu edesauttaa hyvän tehon saamista. Halla, erittäin kuumat olosuhteet, liika märkyys tai muut ulkoiset tekijät, jotka vaikuttavat heinien kasvuun, voivat heikentää tehoa. Erittäin kuivissa olosuhteissa kannattaa ruiskuttaa aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Ihanteellinen ruiskutuslämpötila on +8 – +25 ◦C ja ihanteellinen ilmankosteus yli 65 %.

Viljelykasvi Käyttömäärä, annos valitaan torjuttavan rikkaheinän mukaan. Käyttöaika, viljelykasvin kehitysaste
Mansikka 1– 2 l/ha 2-lehtiasteelta alkaen viimeistään nuppuasteella (BBCH 12 – 59), tai sadonkorjuun jälkeen
Peruna 1– 2 l/ha 2-lehtiasteelta alkaen viimeistään silloin, kun kasvusto peittää 30 % maa-alasta (BBCH 12 – 59) ja ennen kuin lehdet estävät ruiskutusnesteen pääsyn maahan.
Porkkana 1– 2 l/ha Porkkanan 2-lehtiasteelta alkaen viimeistään kun porkkanoiden halkaisija on 50 % tavoitellusta (BBCH 12 - 45) ja ennen kuin lehdet estävät ruiskutusnesteen pääsyn maahan.
Sipuli 1– 2 l/ha Kun toinen lehti selvästi näkyvillä ja viimeistään kun puolet halutusta sipulin koosta on saavutettu (BBCH 12 – 41)
Keräkaali 1– 2 l/ha Kaalin 2-lehtiasteelta viimeistän kaalinkerimisen alussa (BBCH 12-41)
Pavut 1 l/ha Kun pavuissa 2 – 9 lehteä tai enemmän (BBCH 12-19) ja ennen kuin lehdet estävät ruiskutusnesteen pääsyn maahan.
Herne 1 l/ha 2-lehtiasteelta - 9 tai enemmän solmuväliä (BBCH 12-39) ja ennen kuin lehdet estävät ruiskutusnesteen pääsyn maahan.
Kevät- ja syysrapsi ja -rypsi 1 l/ha 2 lehtiasteelta alkaen aikaiseen nuppuvaiheeseen; nuput vielä lehtisykerön sisällä ( BBCH 12 -50)
Sokeri-, rehu- ja punajuurikas 1 – 2 l/ha 2-lehtiasteelta alkaen viimeistään silloin, kun kasvusto peittää 30 % maa-alasta (BBCH 12 – 59) ja ennen kuin lehdet estävät ruiskutusnesteen pääsyn maahan.
Pellava 1 l/ha Viimeistään pellavan ollessa 20 cm.
 

Käytön rajoitukset ja varoajat:

Ei saa käyttää tuoreena korjattavalla herneellä. Ei saa käyttää pohjavesialueille. Varoajat: sokerijuurikas, rehujuurikas, punajuuri ja peruna 56 vrk kevät- ja syysöljykasvit 90 vrk pellava 70 vrk herne 56 vrk pavut 30 vrk mansikka 30 vrk sipuli 56 vrk porkkana 40 vrk keräkaali 28 vrk.

Jälkikasvirajoitus:

Leveälehtiset viljelykasvit voidaan kylvää silloin kun tällä valmisteella käsitellyn kasvin sato on korjattu tai muokattu maahan. Heinämäisten viljelykasvien (vilja, maissi, nurmi) kylvö suositellaan tehtävän vasta 4 viikon kuluttua Select Plus -käsittelystä.

Tuoteominaisuudet:

 • Tehoaine: kletodiimi 120 g/l
 • Olomuoto: Neste, EC
 • Vaikutustapa: Kosketusvaikutus
 • Pakkauskoko: 5 L
 • Varastointi: Säilytettävä kuivassa ja viileässä
 • Rekisteröinnin haltija: Arysta LifeScience SAS