Afinto 2 kg
Tuotekoodi: SY30090

Afinto 2 kg

Tuotekoodi: SY30090
  • Systeeminen tuhohyönteisten torjunta-aine
  • Tehoaa kirvoihin; lamaannuttaa muita imeviä hyönteisiä
  • Valikoiva, hellävarainen hyötyeliötä kohtaan (IPM)
  • Pitkä teho lehtikirvoja vastaan (3-4 viikkoa)
 

Tuotekuvaus

Käyttötarkoitus:
Kirvojen torjuntaan omenalta, päärynältä, perunalta, sokeri- ja rehujuurikkaalta, rukiilta, ruisvehnältä, syys-, kevät- ja spelttivehnältä, kauralta, syys- ja kevätohralta, härkäpavulta, kuivattavalta herneeltä ja kuivattavalta pavulta.

Minor use käyttökohteet:
Kirvojen ja jauhiaisten (myös etelänjauhiainen) torjuntaan kasvihuonekurkulta, kesäkurpitsalta, tomaatilta ja munakoisolta kasvihuoneessa sekä koristekasveilta kasvihuoneessa ja avomaalla. Kirvojen torjuntaan valko-, puna-, suippo-, savoijin- ja ruusukaalilta, kylvövirvilältä (linssi), tuoreena korjattavalta herneeltä, palkoineen korjattavalta herneeltä ja pavulta sekä porkkanakempin torjuntaan porkkanalta avomaalla.

Käytön rajoitukset ja varoajat:
Herne 14 vrk, papu 14 vrk, härkäpapu 14 vrk, omena 21 vrk, päärynä 21 vrk, peruna 21 vrk, viljat 28 vrk, sokerijuurikas 60 vrk, rehujuurikas 60 vrk.
Minor use käyttökohteet: kurkku kasvihuoneessa 1 vrk, kesäkurpitsa kasvihuoneessa 1 vrk, tomaatti kasvihuoneessa 1 vrk, munakoiso kasvihuoneessa 1 vrk, ruusukaali 7 vrk, valkokaali 14 vrk, punakaali 14 vrk, suippokaali 14 vrk, savoijinkaali 14 vrk, kylvövirvilä 14 vrk, tuoreena korjattava herne ja papu 14 vrk, palkoineen korjattava herne ja papu 14 vrk, porkkana 21 vrk.

Tuoteominaisuudet:
  • Tehoaine: Flonikamidi 500 g/l
  • Olomuoto: Ruiskuterae (WG)
  • Vaikutustapa: Systeeminen ja translaminaarinen
  • Pakkauskoko: 2 kg
  • Varastointi: Säilytettävä kuivassa ja viileässä
  • Valmistaja: ISK Biosciences, edustaja Syngenta Nordics

Afinto on systeeminen tuhohyönteisten torjunta-aine. Sen tehoaine kulkeutuu lehden läpi sen toiselle puolelle (translaminaarinen) sekä kasvissa sen nestevirtausten myötä ylöspäin. Näin aine tavoittaa kirvat, joita ruiskutus ei tavoita tai jotka tulevat kasvustoon vasta käsittelyn jälkeen. Aine vaikuttaa kirvoihin kosketuksen ja syönnin kautta ja se tehoaa sekä toukkiin ja aikuisiin. Lämpötila ei vaikuta tehoon. Afinnon vaikutuksesta kirvat lopettavat syönnin jo tunnin kuluessa käsittelyn jälkeen. Tuholaiset kuolevat 2-5 päivän kuluttua siitä kun ne ovat altistuneet valmisteelle. Käyttömäärästä riippuen teho säilyy jopa neljä viikkoa. Kevätviljoilla suositellaan kiinnitteen käyttöä, Renol-öljy 0,25 l/ha.

Resistenssin hallinta:
Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että valmistetta käytetään käyttöohjeen mukaisesti (käyttömäärä, -kerrat ja -ajankohta) minimoimalla käyttökertojen määrä. Vaikutusmekanismiltaan samanlaisia valmisteita (tehoaineryhmä pyriinikarboksamidit) ei pidä käyttää useita kertoja peräkkäin, vaan valita valmiste toisesta tehoaineryhmästä. Resistenssin välttämiseksi flonikamidia saa käyttää kasvihuoneessa korkeintaan kaksi kertaa vuoden aikana. Valmistetta käytetään kasvihuoneviljelyssä korkeintaan 2 peräkkäistä ruiskutusta (yksi torjuntablokki) samassa kasvustossa, tämän jälkeen käytetään valmistetta toisesta tehoaineryhmästä. Resistenssin välttämiseksi flonikamidia saa käyttää kaaleilla ja porkkanalla korkeintaan kaksi kertaa ja tuoreherneellä, palkoineen korjattavalla herneellä ja – pavulla, kylvövirvilällä korkeintaan yhden kerran kasvukauden aikana.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Pohjavesi- ja peräkkäiskäyttö
TuoteAfinto 2 kg
PohjavesirajoitusEi
PeräkkäiskäyttörajoitusEi