Selontra®, uusi tehoaine, jolla torjut jyrsijät jopa 7 päivässä

  • Poikkeuksellisen maittava syötti
  • Tehoaineelle ei ole tiedossa resistenttejä jyrsijäpopulaatioita
 
Selontra 3kg


BASF:n Selontra® on uusi biosidivalmiste, joka tehoaa myös antikoagulanteille resistentteihin rotta- ja hiiripopulaatioihin. Selontra® sisältää luonnossa esiintyvää tehoainetta kolekalsiferolia, jolle rottien ja hiirien ei tiedetä olevan resistenttejä. Lisäksi on hyvin epätodennäköistä, että resistenssiä voisi kehittyä kolekalsiferolille, sillä aineella on tärkeä rooli jyrsijöiden fysiologiassa. Resistenssiä antikoagulantteja sisältäville perinteisille rotanmyrkyille on löydetty ensimmäisen kerran Suomessa hiirillä 1978 ja rotille 1995.

 

Rotista eroon jopa seitsemässä päivässä

Uudenlaisen toimintatavan ja erittäin maittavan palasyötin ansiosta Selontra® torjuu isonkin jyrsijäkannan jopa 7 päivässä. Se torjuu antikoagulanteille resistentit kannat ja neofobisen käyttäytymisen omaavat kannat. Selontraa käytetään uudella tavalla: nopeussyötityksellä, jossa heti alkuun on laitettava syöttilaatikoita ja syöttejä tarpeeksi jyrsijäkantaan nähden. Jyrsijät lopettavat syömisen 24h aikana kuolettavan annoksen jälkeen.

 

Tiivistetysti tuotetta käytetään uudella nopealla syöttiteknologialla:

  • Tarkasta alue perusteellisesti, arvio jyrsijäkanta
  • Käytä riittävästi syöttipisteitä jyrsijäpopulaation koon selvittämiseksi.
  • Käytä enimmäismäärää syöttiä etikettiohjeisiin nähden jokaisessa syöttipisteessä
  • Tarkasta kukin syötti 1-2 päivän kuluttua ja lisää etiketin mukainen enimmäismäärä.
  • Jyrsijäkannan hallinta on mahdollista jopa 7 päivässä!
  • Jatka syötin lisäämistä 7 päivän välein, kunnes kulutus loppuu.
Selontra tekninen sovellus


Selontran® uniikki maku ja haju vetää puoleensa rottia ja hiiriä, vaikka lähellä olisi muutakin syötävää

Selontra® on neljä kertaa maistuvampaa kuin useimmat jyrsijämyrkyt, maistuvampaa kuin naudanlihapihvi ja yli 13 kertaa maistuvampaa kuin maissisäilörehu.

Turvallisempi ympäristölle sekä tilan koirille ja kissoille

Selontrassa oleva luonnollinen tehoaine kolekalsiferoli hajoaa helposti rottien ja hiirien elimistössä. Myös ympäristöön kolekalsiferoli hajoaa nopeasti, eikä sitä keräänny eläviin organismeihin. Se on turvallisempi käyttää myös, jos tilalla on muita mahdollisesti jyrsijöitä syöviä elämiä, kuten koiria ja kissoja. Linnuilla (viiriäinen ja sinisorsa) tehdyissä tutkimuksissa on todettu, että ne ovat kolekalsiferolille rottiin ja hiiriin verrattuna noin 50 kertaa vähemmän herkkiä. Seuraavassa taulukossa on esitelty tutkimustuloksia, kun ei-kohde eläimet söivät tuotetta.

 
Laji Koe Tulos
Koira Rottia, joita oli myrkytetty 0,08% kolekalsiferolilla syötettiin koirille 14pvä:n ajan Ei myrkytyksiä, ei epämuodostumia
Koira Pussirottia, joita oli myrkytetty 0,08% kolekalsiferolilla syötettiin koirille 1-4pvä:n ajan 1-2 ruhoa syöneet: ei myrkyllisyyttä. 5 ruhoa aiheutti myrkytysoireita, mutta ei johtanut kuolemaan
Kissa Pussirottia, joita oli myrkytetty 0,08% kolekalsiferolilla syötettiin kissoille 5 pvä:n ajan Ei myrkytyksiä, ei veren Ca-pitoisuuden nousua
Fretti Freteille syötettiin jyrsijöitä, joita oli myrkytetty 0,075% kolekalsiferolilla 5 päivän ajan Ei myrkytysoireita
 

Selontra on kustannustehokas

Antikoagulanttien teho tulee viiveellä. Syönti siis jatkuu, vaikka kuolettava määrä on jo syöty. Lopputulemana syöttiä tarvitaan jopa 3x se määrä, joka olisi kuolettava. Selontra lopettaa syönnin jyrsijöissä heti: eikä siis tapahdu “ylisyöntiä”.

 
Liittyvät tuotteet