M-TRACE – Uusi kotimainen kiertotalous-lannoite

M-TRACE mangaani-lehtilannoitukseen

Mangaani on kasvun kannalta keskeinen hivenravinne. Kasvit tarvitsevat määrällisesti mangaania suhteellisen vähän, mutta sillä on fysiologisesti erittäin tärkeitä tehtäviä kasvissa. Tärkeimpiä mangaanin tehtäviä on muun muassa yhteyttämiskyvyn ylläpito sekä muiden ravinteiden tehokkaan käytön mahdollistaminen. Mangaaninpuutos on Suomessa melko yleinen ongelma. Puutostila sekä sen aiheuttamia oireet leikkaavat aina satopotentiaalia, jonka vuoksi ravinteen saatavuudesta on tärkeää huolehtia. Yksi tapa tähän on asianmukainen lehtilannoitus.

M-TRACE on uusi vaihtoehto mangaani-lehtilannoitukseen. Lannoite on sulfaattipohjainen sekä hyvin käyttäjäystävällinen useiden eri ominaisuuksiensa ansiosta. Tuote on täysin vesiliukoinen, jonka ansiosta koostumus on hellävarainen myös kasvinsuojeluruiskulle. Lisäksi M-TRACE sekoittuu useiden eri kasvinsuojeluaineiden kanssa kiitettävästi.

Tuote sisältää mangaania 150g/l sekä rikkiä 90g/l, M-TRACEn pH on 3-4. Tuotetta on saatavilla 10L ja 1000L pakkauskoossa Hankkijan valikoimasta. M-TRACE on luomuhyväksytty.

M-TRACEn valmistaja Tracegrow on kotimainen yritys, joka toimii yhtenä kiertotalouden edelläkävijöistä. Lannoitteiden valmistukseen käytetään mm. käytettyjä paristoja sekä teollisuuden sivuvirroista syntyviä raaka-aineita. Valmistuksessa käytettävät raaka-aineet ovat myös kotimaisia.