Nurmien YaraVita -lehtilannoitus tehosti ravinteiden käyttöä Kannuksessa

Kasvukauden sääoloja ei voi ennustaa, mutta Hankkijan Nurmen Kasvuohjelman resepteillä ja YaraVita-lehtilannoituksella voidaan varmistaa arvokkaiden ravinteiden tehokas käyttö. Lue vinkit suuren ja hyvälaatuisen ensimmäisen ja toisen nurmisadon varmistamiseen YaraVita-lehtilannoituksella.

Ensimmäiselle nurmisadolle YaraVita Thiotrac + YaraVita Amazinc

Nurmiruudut oli lannoitettu optimaalisesti Hankkijan Kasvuohjelman reseptien mukaisesti YaraMila Y4-lannoitteella (100 kg N/ha). Kevään haasteellisissa kasvuoloissa YaraVita-lehtilannoitus lisäsi ensimmäistä nurmisatoa +1 400 kg ka/ha ja nosti nurmirehun raakavalkuaispitoisuuden tavoitetasolle 145 g/kg ka:aan.

Ensimmäisen nurmisadon lannoitus toteutettiin Hankkijan nurmen Kasvuohjelman reseptien mukaisesti ja kaistat joko käsiteltiin joko YaraVita Thiotrac 5 l/ha + YaraVita Amazinc 1 l/ha tai ei.

Toiselle nurmisadolle kasvuun lähdön nopeuttamiseen YaraVita Biotrac

Toisen nurmisadon lannoituksessa käytettiin Hankkijan Kasvuohjelman mukaisesti YaraMila NK2-lannoitetta 80 kg N/ha. YaraVita Biotrac-käsittely tehtiin nurmen jälleen kasvun alettua, kun uutta lehtialaa oli selkeästi havaittavissa. Yaran biostimulanttikäsittelyllä saavutettiin +750 kg ka/ha sadonlisä sadon raaka-ainepitoisuuden ollessa optimi.

YaraVita Biotrac on biostimulantti, jolla on saatu hyviä tuloksia nurmilla etenkin kasvukausina, jolloin niiton jälkeinen kuivuus hidastaa kasvua. Yaran biostimulantit helpottavat kasvin kuivuusstressiä ja parantavat kasvuunlähtöä haasteellisissa kasvuoloissa.

Toisen nurmisadon lannoitus toteutettiin Hankkijan nurmen Kasvuohjelman reseptien mukaisesti ja kaistat käsiteltiin niiton jälkeen, joko YaraVita Biotrac tai ei.
 

Mervi Seppänen
Kehityspäällikkö
YaraSuomi