Täsmälevitys tunnistaa lohkon vaihtelut

Kuluneella kasvukaudella maasta mineralisoitui typpeä voimakkaasti ja kasvustot hyötyivät suotuisissa olosuhteissa maasta vapautuvista ravinteista. Maan typpivarojen voimakas mineralisaatio näkyi myös Yara Kotkaniemen tutkimusasemalla monivuotisten lannoituskokeiden nollaruutujen satotasoissa.

Kasvuston lannoituksen kokonaistarve on useiden tekijöiden summa ja sen optimoimiseksi kannattaa hyödyntää käytettävissä olevia työkaluja. Vuosittaisen vaihtelun ollessa suurta lohkolle perustettavat nolla- ja ylilannoitusruudut antavat tietoa maasta mineralisoituvan typen määrästä sekä lannoituksen tarpeesta ja riittävyydestä. Myös lohkon sisällä mineralisaatio vaihtelee ja kasvuston paikallisissa typentarpeissa on eroja.

Yara atfarm- täsmälannoitustyökalulla typpimäärä optimoidaan lohkon sisäiset erot huomioiden. Levityskartat ohjaavat typen levitystä suhteessa kasvuston vaihteluun. Täsmälevityksellä lannoitteesta saadaan paras hyöty ja kasvuston satoa ja laatua voidaan tasoittaa.

Yaran asiakkaat saavat atfarmin täsmälannoitusominaisuudet käyttöön maksutta. Aktivoi atfarm alla olevasta linkistä ja saat käyttöösi myös lohkokohtaisen sääennusteen, typenottokartan sekä mobiiliapplikaatiossa toimivan kuva-analyysityökalun.

 


Anna-Kaisa Salovaara
Kehityspäällikkö
YaraSuomi