Turvaa syysviljojen hyvä kasvu

YaraBela Suomensalpietari-säkki ja YaraVita Bortrac-kanisteri

Syysviljat ja syysöljykasvit ovat sateisen kevään menestyjiä. Viime syksynä kylvetyt kasvit ovat talvehtineet erinomaisesti ja lämmin alkukevät viritti ne vahvaan kasvuun. Lisäksi sateinen kevät on pensastuttanut ne reheviksi. Lohkon sisäisestä vaihtelusta saa hyvän kuvan, kun otat käyttöön Atfarm-satelliittipalvelun.

Yaran tekemien kasvustomittausten perusteella tiedetään, että lisälannoitus kannattaa tehdä heti korrenkasvun alussa. Syysviljat ovat ottaneet keväällä annetun ensimmäisen typpilannoituksen ja toinen lannoitus tarvitaan lähipäivinä. Kalium, rikki ja boori ovat herkästi huuhtoutuvia ravinteita ja lisälannoite tulee valita tämä huomioiden. Karkeille maille hyvä vaihtoehto Suomensalpietarille on YaraMila NK-lannoitteet, jotta riittävä kaliumlannoitus tulee varmistettua. Molemmissa tuotteissa on sekä rikkiä että booria. Korrenkasvuvaiheessa tehty lisälannoitus nostaa satoa ja kukinnan jälkeen tehtävällä lisälannoituksella voi nostaa valkuaista.

YaraVita-lehtilannoitus on osa täsmälannoitusta. Laajassa valikoimassa on ravinne- ja kasvikohtaisia tuotteita, joista löytyy hyvä ratkaisu kaikkiin ravinnetarpeisiin. Levitystyö käy samalla, kun pellolla tehdään kasvinsuojelutoimenpiteitä.

Maailman laajuisesti suurta kiinnostusta herättävät biostimulantit ovat hyvä lisä lannoitusohjelmaan Suomessakin. Tilaa YaraVita Biotrac Hankkijan myyjältäsi ja saat tehokkaan suojan kasvien stressiä vastaan, vaikka sääolot koettelisivatkin kasvua.


Anne Kerminen
Kehityspäällikkö
YaraSuomi