Viljojen lannoituksen jakaminen on askel kohti täsmäviljelyä

Atfarm

Täsmäviljelyllä pyritään resurssitehokkaaseen ja tuottavaan viljelyyn. Täsmälannoituksessa tavoitteena on levittää oikea määrä ravinteita, oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan. Kun kasvukauden lannoitukset jaetaan useampaan levityskertaan, avautuu mahdollisuus lisälannoituksen tekemiselle täsmälannoituksena. Samalla lannoitusta voidaan tarkentaa lohkon sisällä ja käyttää panokset tehokkaasti.

Täsmälannoituspalvelu Atfarmissa voit seurata kasvuston kehitystä biomassakartalta ja luoda levityskarttoja nopeasti. Atfarm-levityskartat toimivat useimmissa lannoitteenlevittimissä. YaraBela ja YaraMila -lannoitteet sopivat erinomaisesti tarkkuutta vaativaan täsmälannoitukseen.

Lisäksi Atfarmin mobiilisovelluksesta löytyvällä kuva-analyysityökalulla voi mitata kasvuston ottaman typen määrää kasvukauden alussa pensastumisvaiheessa. Nolla- ja ylilannoitusruudut kannattaa perustaa keväällä omalle pellolle kasvukauden typenhallintaa silmällä pitäen. Ylilannoitusruutua ja talousviljelmää vertaamalla voidaan seurata kevään lannoituksen riittävyyttä ja nollaruudusta maan typpivarojen vapautumista.

Yara tarjoaa vuonna 2022 Yaran asiakkailleen Atfarmin ilmaiseksi käyttöön 12 kuukauden ajaksi, kun tilaus tehdään vuonna 2022. Rekisteröidy palveluun ja voit aloittaa käytön heti!

 

Anna-Kaisa Salovaara
Kehityspäällikkö
YaraSuomi