YaraBela RIKKISALPIETARI - odotettu uutuustuote

YaraBela RIKKISALPIETARI (26-0-1-8 + Se) on odotettu uutuustuote täydentämään YaraBela -typpilannoitteiden tuoteperhettä.

Rypsipelto
YaraBela RIKKISALPIETARI

Nurmien, viljojen ja öljykasvien kevät- ja lisälannoituksiin suunniteltu salpietarilannoite sisältää typen ohella sopivasti rikkiä kasvukauden tarpeisiin. YaraBela RIKKISALPIETARI sisältää lisäksi seleeniä ja booria.

YaraBela RIKKISALPIETARI on suunniteltu turvaamaan tasainen typensaanti koko sadonmuodostuksen ajan Suomen oloissa. Kasvit tarvitsevat rikkiä koko kasvukauden ajan ja sopivilla tuotevalinnoilla varmistetaan rikin saatavuus osana tasapainoista lannoitusta. Rikillä on useita tärkeitä tehtäviä kasvin aineenvaihdunnassa, yhteyttämisessä ja valkuaisaineiden synteesissä, ja sen merkitys näkyy koko kasvin kasvussa ja sadontuotossa. Öljykasvien rikin tarve suhteessa typen määrään on suurempi kuin viljoilla ja riittävä rikin saanti on erityisen tärkeää kasvukauden alusta aina kukinnan päättymiseen saakka.

Rikki edesauttaa myös lannoitteen typen tehokasta käyttöä sadon muodostumiseen. YaraBela RIKKISALPIETARI:n laadukas rae mahdollistaa sujuvan ja tarkan levitettävyyden sekä tarkan täsmälannoituksen, jolloin ravinteita ohjautuu oikea määrä oikeaan paikkaan.

Yara Megalab -kasvustonäytteiden analyysitulokset osoittavat rikinpuutteen yleisyyden suomalaisissa viljakasvustoissa. Esimerkiksi kevät- ja syysvehnäkasvustoista otetuissa näytteissä normaalia matalampia rikkitasoja esiintyi jopa yli 70 % näytteistä. Pellon kärsiessä rikin puutteesta rikkilannoitus lisää ensisijaisesti sadon määrää.

Nurmirehun tuotannossa YaraBela RIKKISALPIETARI soveltuu erinomaisesti karjanlannan täydennyslannoitukseen. YaraBela RIKKISALPIETARI:n sisältämällä rikillä ja boorilla on tärkeä rooli muun muassa typensitojakasvien menestymiseen. Lannoitteen sisältämä seleeni puolestaan varmistaa tuotantoeläinten hyvinvointia ja terveyttä.

 

Teksti: Anna-Kaisa Salovaara, kehitysagronomi, YaraSuomi ja
Mervi Seppänen, vanhempi kehityspäällikkö, YaraSuomi

Liittyvät tuotteet