YaraMila Y 4 on myynnissä jälleen Hankkijalla

YaraMila Y 4 (20-2-12-3, B, Se) varmistaa tehokkaan typenkäytön nurmilla

Nurmisadon mukana poistuu runsaasti ravinteita. Suuren nurmisadon ravinnetarpeen turvaamiseen tarvitaan YaraMila-lannoitteita, jotka varmistavat typen lisäksi myös riittävän fosforin ja kaliumin saannin.

YaraMila- ja YaraBela-lannoitteet sisältävät myös nurmikasvien, ja erityisesti apilan, tarvitsemaa booria sekä seleeniä varmistamaan tuotantoeläinten terveyden.

YaraMila Y 4 lannoite ja lehmät laitumella

Suurisatoisten nurmilohkojen ravinnehuoltoon Yaran runsaskaliset lannoitteet

YaraMila Y 4 on runsaskalinen lannoite, joka varmistaa ettei kalium ole nurmien sadonmuodostusta tai typenkäyttöä rajoittava tekijä. Lannoitteen sisältämä rikki puolestaan varmistaa tehokkaan valkuaissynteesin.

YaraMila Y 4 on satoisille nurmilohkoille paras valinta erityisesti ensimmäisen nurmisadon lannoitukseen nurmilohkoilla, joilla maan viljavuuskalium on välttävä tai sen alle. Koska nurmisadon mukana poistuu jopa yli 200 kg kaliumia vuodessa, on YaraMila Y 4 paras valinta ylläpitämään nurmilohkon viljavuus.

YaraMila Y 4 -lannoitteen sisältämä fosfori tehostaa nurmien kasvuunlähdöä keväällä, kun maasta vapautuvan fosforin määrää rajoittaa viileys ja sen myötä hidas maan mikrobiaktiivisuus.

Nurmilohkoilla, joilla fosforin käyttömahdollisuus on rajallinen, tulee toisen ja kolmannen nurmisadon lannoitukseen valita YaraMila NK 2 (22-0-12-4, Mg, B; Se). Riittävä kaliumlannoitus parantaa nurmien talvehtimista ja YaraMila NK 2 sisältämä Mg tukee erityisesti apilanurmien ravinnetarvetta.

Mervi Seppänen
Kehityspäällikkö
YaraSuomi