YaraVita-lehtilannoitteet syyskasvien ruiskutuksiin

YaraVita lehtilannoitteet ja biostimulantit ovat monille tuttuja kasvukauden alkupuolelta, mutta ne sopivat myös syyskäyttöön syysviljoille ja -öljykasveille. Syksyllä tehtävällä lehtilannoituksella voi edesauttaa juuriston nopeaa kasvua ja vahvistumista. Biostimulanttikäsittely parantaa ravinteiden ottoa ja vähentää kylmenevän sään aiheuttamaa stressiä. YaraVita lehtilannoitteiden ja biostimu-lanttien suositeltava käyttöaika alkaa jo 3-4 -lehtiasteella.

Syysvehnän lehtilannoitukseen erinomaisia valintoja ovat:
Moniravinteinen ja pitkävaikutteinen. YaraVita GRAMITREL B. Käyttömäärä 1 l/ha.

Syysöljykasvien lehtilannoitteeksi sopii reilummin booria sisältävä moniravinteinen YaraVita BRAS-SITREL PRO. Käyttömäärä 3 l/ha.

YaraVita BIOTRAC on kaikille viljelykasveille sopiva biostimulantti, joka voidaan myös sekoittaa useimpien lehtilannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden kanssa. Syyskäsittelyn käyttömäärä 1 l/ha.

YaraVita BIOTRAC voidaan myös yhdistää YaraVita BRASSITREL PRO tai GRAMITREL B lehtilannoitus-käsittelyyn. Tarkista sekoitettavuus, jos lehtilannoitus- tai biostimulanttikäsittely yhdistetään syk-syn muihin kasvinsuojelutoimenpiteisiin.

 

Anna-Kaisa Salovaara
Kehityspäällikkö
YaraSuomi Oy