YaraVitasta apua kuivuuden riivaamaan kasvustoon

Kuivuus kiusaa nyt monin tavoin viljelykasveja. Kun juuristo ei kykene ottamaan riittävästi vettä, myöskään ravinteita ei saada riittävästi. Sinkki, kupari, magnesium, mangaani ja kalium muiden muassa pystyvät välillisesti säätelemään kasvien kuivuudensietokykyä. Samoin typpi lehtienkin kautta annettuna liikkuu nopeasti kasvin sisällä ja parantaa kasvin stressinsietoa. Lehtilannoitteilla voidaan tällaisessakin kasvutilanteessa korjata nopeasti ravinnepuutoksia.

YaraVita tuotteet on suunniteltu lehtilannoitukseen ja niiden tuotekehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota käytettävyyteen. YaraVita suspensiot ovat erityisen hellävaraisia kasveille, ja siten soveliaimpia esimerkiksi kuivuudesta kärsiville kasvustoille. Suspensiota ovat mm. YaraVita Gramitrel, YaraVita Brassitrel Pro ja YaraVita Mantrac Pro. Niistä vapautuu ravinteita kontrolloidusti ja pitkän aikaa, siten kasvia säästäen. YaraVitat myös levittyvät tasaisesti lehden pinnalle eikä pisaroita muodostu. Tällöin ei synny ns. linssivaikutusta ja vioituksia. Ruiskuttaa kannattaa aina, ja nyt erityisesti myöhään illalla tai yöllä. Kannattaa myös käyttää käyttösuositusten alarajoja ja riittävästi vettä, vähintään 200 l/ha.

Kasvustoja voi piristää myös nestemäisellä YaraVita Thiotracilla, joka sisältä rikkiä ja typpeä tai vesiliukoisella NPK-lannoitteella, esimerkiksi Yara Ferticare Kombi 2:lla, käyttömäärä viljoilla 2-6 kg/200 l vettä/ha. Myös vesiliukoinen NK-lannoite Krista K Plus soveltuu lehtilannoitukseen, käyttömäärä 2-6 kg/200 l/ha viljoilla. Käsittelyt voi toistaa useamman kerran viikon - kahden välein. Ferticare Kombi 2 sisältää fosforia ja rikkiä, joten sekoittuvuus muiden aineiden kanssa on hyvä testata pienessä mittakaavassa ennen ruiskutusta.