Täysin uusi paalusverkko – Ez Web

Taman tuotespesialisti <b>Jan Brännkärr</b> (vas.) ja norjalainen pilottivaiheen testiviljelijä Jan Howard
Taman tuotespesialisti Jan Brännkärr (vas.) ja norjalainen pilottivaiheen testiviljelijä Jan Howard ovat yhtä hymyä hyvin sujuvan uutuusverkolla paalaamisen ansiosta.
rehupaali

Viime vuoden marraskuussa Hankkijan paalausverkkotoimittaja Tama lanseerasi suurimman pyöröpaalauksen innovaation kymmeneen vuoteen; Ez Web!

Materiaalikoostumuksensa ansiosta tämä uusi verkko voidaan kierrättää yhdessä paalikalvon kanssa, sen voi siis kerätä samaan kasaan ilman lajittelua. Suurimmat rehujäämät on hyvä poistaa kevyesti ravistelemalla. Taman tavoitteena on, että näin kerätty materiaali voidaan käyttää uudestaan samojen tuotteiden valmistukseen, joten Ez Web -verkon tulevat sukupolvet sisältävät 30 prosenttia kierrätettyä raaka-ainetta.

Ez Web -verkko on valmistettu 12 säikeestä, joiden vahvuutta voi verrata laadukkaaseen paalausverkkoon. Ez Web -verkko toimii ongelmitta kaikilla paalattavilla materiaaleilla ja kaikissa olosuhteissa. Helpomman kierrätyksen lisäksi uudella verkolla paalaaminen on yhtä edullista kuin perinteisellä paalausverkolla ja lähes yhtä nopeaa. Yhdessä rullassa Ez Web -verkkoa on 3600 metriä, joten rullanvaihtoja ei ole merkittävästi enempää kuin perinteisellä verkolla paalatessa.

Edellä mainittujen lisäksi Ez Webin ehdoton etu on, että se toimii ihan tavallisella pyöröpaalaimella perinteisen verkon syöttölaitteistoa hyödyntämällä. Uutuusverkon kaikkien erinomaisten ominaisuuksien vuoksi verkkovalmistaja Tamalla on patentti Ez Web -verkkoa valmistaville koneille sekä itse valmistusprosessille.

Taman asiakaspinnassa toimiva tuotespesialisti Jan Brännkärr kertoo odottavansa uutuusverkossa suurta Ez Web -vallankumousta, koska: – Tulevaisuuden maanviljely vaatii kestävää kehitystä ja maanviljelijät vaativat tehokkuutta Ez Web on vastaus molempiin vaatimuksiin.

Teksti: Petri Hannukainen, Tama Scandinavia ja Jani Kautto, Hankkija Oy