Uudistava viljely sopii jokaiselle tilalle

Peltoviljelyalojen hiilensidonnalla on suuri merkitys siihen, miten saamme kiertävän hiilen sidottua takaisin maahan ja estettyä sen vapautumista ilmakehään. Uudistavan viljelyn menetelmillä pyritään vähentämään vapautuvaa hiiltä, mutta myös aktiivisesti lisäämään hiilensidontaa. Viljelykasvien ja kerääjä- tai aluskasvien yhteyttäessä hiilidioksidista muodostuu biomassaa, siis satoa. Tuotetusta biomassasta noin puolet on hiiltä, joka saadaan talteen sadonkorjuun yhteydessä. Lisäksi kasvien kasvattama juurimassa sitoo hiiltä maahan ja kasvattaa maan orgaanisen aineen pitoisuutta, jolla on monia positiivisia vaikutuksia maan mikrobistolle ja kasvukunnolle. Uudistavan viljelyn menetelmiä voi kokeilla omaan tahtiin omille lohkoille soveltaen. Menetelmiä löytyy lannoitukseen, kasvinsuojeluun, maanmuokkaukseen sekä viljelykiertoon. Uudistavan viljelyn tavoitteena on parantaa maan kasvukuntoa ja ympäristön tilaa, unohtamatta suuria satoja.

OMISTATKO TUOTTAMASI HIILISERTIFIKAATIT?

Uudistava viljelyn konsepti kiinnostaa elintarvikemarkkinassa kotimaassa sekä vientimaissa. Yksi mielenkiintoisimmista uusista viljelijän ansainta mahdollisuuksista on hiilikrediittien eli sertifikaattien tuottaminen ja myyminen. Yksi krediitti/sertifikaatti vastaa yhteensä yhtä tonnia sitoutunutta hiiltä ja vältettyjä päästöjä. Viljelijöillä on suuri rooli ilmastotyössä ja aidosti mahdollisuus vaikuttaa hiilensidontaan omistamillaan hiilinieluilla eli peltomailla. Hankkija yhdessä Agreenan kanssa tarjoaa mahdollisuutta lähteä tähän uuteen markkinaan mukaan.

"Tule mukaan tekemään tulevaisuuden viljakauppaa ja kestävää viljelyä!"

Agreenan alustalla näet lohkojesi arvioidun hiilensidonnan tason ja voit vaikuttaa tuottamiesi hiilisetifikaattien määrään erilaisilla viljelymenetelmillä. Tämän lisäksi hyödyt menetelmistä luonnostaan parantamalla peltojesi kasvukuntoa. Hiilensidonta on ympäristöteko ja ekosysteemipalvelu, jonka tuotteita yritykset ovat kiinnostuneita ostamaan oman hiilijalanjälkensä kompensointiin – eikä vähiten uusien päästötavoitteiden myötä. Tämä muodostaa peltojen hiilensidonnalle rahallisen arvon, jonka viljelijä omistaa. Yhdessä Hankkijan ja Agreenan kanssa voit saada tuottamasi hiilisertifikaatit näkyviin ja markkinoida ne haluamallasi tavalla.

Agreenan ohjelma mahdollistaa myös Verra-sertifioinnin, joka on kansainvälisesti luotettavin ja samalla vaativin hiilensidonnan sertifiointijärjestelmä. Tämä nostaa sertifikaattien arvoa huomattavasti muihin markkinoilla oleviin sertifikaatteihin verrattuna.

Kuka voi tehdä ReGenviljelysopimuksen?

OTA YHTEYTTÄ UUDISTAVAN VILJELYN-TIIMIIN, AUTAMME SINUT PROSESSISSA ALKUUN

  • Liity mukaan Agreenan alustalle – alussa tarvitaan lohkojesi historiatiedot, ensimmäisen vuoden viljelysuunnitelma sekä syksyisin raportointi tehdyistä toimenpiteistä
  • Käy Uudistavan viljelyn e-opisto
  • Solmi RegenAg viljelysopimus Hankkijan kanssa
  • Toimi uudistavan viljelyn periaatteiden mukaan tavoitteellisesti ja jatkuvasti parantaen
  • Hankkija etsii puolestasi lisäarvoa uudistavasti tuotetuille viljaerille
  • Tienaa hiilisertifikaatteja, päätä itse minne ne sijoitat. Hankkija ja Agreena ovat apunasi!
 
 
 

Teksti: Maarit Tammelin ja Paula Pellinen