502 hehtaaria 24 tunnissa - Väderstad Tempo on tehnyt uuden kylvön maailmanennätyksen!

 

Huhtikuussa 11. ja 12. päivä Väderstad teki uuden maailmanennätyksen kylvämällä eniten hehtaareja 24 tunnin aikana. Kylvämällä 502,05 hehtaaria tarkkuuskylvökoneella ja 20 km/h keskinopeudella, huippunopea kylvökone Väderstad Tempo on osoittanut erinomaisen tehokkuutensa.

 
Uusi maailmanennätys tehtiin Väderstadin Tempo L 16 kylvökoneella.

Kylvökone joka asetti uuden maailmanennätyksen oli malliltaan huippunopea Väderstad Tempo L 16. Maailmanennätys suoritettiin Ágoston Pusztan maatilalla Enyingin kaupungin ulkopuolella Unkarissa.

24 tunnin aikana 2 peltoa kylvettiin kahdella erityyppisellä maissin siemenellä. Siemenen kylvön yhteydessä Tempo kylvi maahan myös lannoitteet ja kasvinsuojeluaineet.

"Tämä maailmanennätys on selkeä todiste Väderstad Tempon erinomaisesta tarkkuudesta ja kapasiteetistä", sanoo Mattias Hovnert, myynti- ja markkinointijohtaja Väderstadilta.

 
Väderstadin maailmanennätys tiimi
 

Valtaisa kapasiteetti – Erinomainen tarkkuus

Edellinen ennätys maissin kylvössä oli 448,29 hehtaaria 24 tunnissa. Tämä vanha ennätys suoritettiin 24 rivisellä kylvökoneella, jossa oli pneumaattinen syöttölaitteisto. Sen sijaan että vanhassa ennätyksessä käytettiin 24 rivistä kylvökonetta ja pneumaattista syöttölaitteistoa, Väderstad Tempo löi vanhan ennätyksen 16 rivisellä tarkkuuskylvökoneella ja kasvinsuojeluaine yksiköllä. Väderstad Tempo kylvi 502,05 hehtaaria.
-Eniten huomioitavaa on – että vaikka maailmanennätys kone Väderstad Tempo kylvi 20 kilometrin tuntinopeudella, se kylvi siemenet myös erinomaisella tarkkuudella, kertoo Mattias Hovnert.

Lars Thylén, kylvökone tuotteiden erikoisasiantuntija Väderstadilta lisää:

"On vain yksi asia kylvää suurella ajonopeudella, mutta on aivan eri asia kylvää suurella ajonopeudella ja erinomaisella tarkkuudella. Kiitoksen tarkkuudesta voi antaa patentoidulle kylvösiemenen mittausteknologialle Väderstad PowerShootille, joka avustaa paineistettua järjestelmää puhaltamaan yksittäiset siemenet alas putkistosta siemenvantaalle. Väderstad Tempo osaa yhdistää suuren ajonopeuden ja poikkeuksellisen hyvän kylvötarkkuuden onnistuneesti."

Kylvön maailmanennätystä valvoi Gödöllön yliopisto. Yliopisto tekee myös kasvukauden aikana mittauksia kylvön tarkkuudesta ja seuraa tuloksia satojen kehittymisestä.

 

Katso Väderstadin maailmanennätys video alta: