Väderstad julkaisee uuden Carrier XT 425-625 -mallisarjan

Väderstad, yksi maailman johtavista muokkaus-, kylvö- ja tarkkuuskylvökoneiden valmistajista, julkaisee uuden lautasmuokkainten mallisarjan Carrier XT 425-625. Yksinkertaisine säätöinen ja kääntyvän lautasakselinsa ansiosta, on Carrier XT on suunniteltu optimoimaan muokkaustuloksen halutusta työsyvyydestä riippumatta.

Carrier XT on uusin lisäys Carrier -lautasmuokkaintemme tuoteperheeseen, käyttökohteinaan muokkaus korkeissa nopeuksissa sekä kylvöpohjamuokkaus. Se pystyy käsittelemään nykyajan haasteita aina ultramatalasta syvempään muokkaukseen.

Carrier XT on saatavana kolmella eri työleveydellä, 4,25 metriä, 5,25 metriä sekä 6,25 metriä. Kone voidaan toimittaan joko hinattavana tai nostolaitekiinnitteisenä versiona. Kaikki Carrier XT -mallit voidaan varustaa laajalla kirjolla yksi- tai kaksirivisiä jyriä.

Carrier XT:n keskeinen ominaisuus ovat sen hydraulisesti kääntyvät. Niiden ansiosta Carrier XT voi optimoida läpileikkauksen matalaan ajaessa, parantaen samalla syvyyssuuntaista tarkkuutta syvempään muokattaessa.

– Kasvattamalla lautasen kulmaa maahan nähden voimme parantaa sen maahakuisuutta. Kääntämällä lautasen kulmaa muutamme lautasen kantavaa pintaa. Väderstad on käyttänyt paljon tietoa ja tutkimusta oikean lautaskulman löytämiseen, sanoo Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management, Väderstadilta, ja jatkaa:

– Tämän tuloksena Carrier XT pystyy optimoimaan lautaskulman muokaussyvyyden mukaan. Viljelijälle tämä havainnolistuu täydellisellä läpileikkauksella matalaan muokatessa, sekä erinomaisena työsyvyyden säilymisenä ja pienempänä maavirtauksena syvempään muokatessa. Molemmat tekijät auttavat pienentämään polttoaineen kulutusta.

Carrier XT voidaan varutaa 450mm lautasilla, 470mm TrueCut lautasilla tai ultramatalaan muokkaukseen erinomaisesti soveltuvilla CrossCutter Disc lautasilla. Lautasten läpimitta on optimoitu intensiivistä muokkausta silmällä pitäen.

– Lautaset on valmistettu korkealaatuisesta Ruotsalaisesta V-55 teräksestä omassa kulutusosatehtaassamme Väderstad Componentsissa. Tämä varmistaa hyvän kulutuskestävyyden ja korkealaatuisen työsuotituksen, sanoo Wolfram Hastolz.

Uusi Carrier XT 425-625 esitellään virallisesti DLG Peltopäivillä kesäkuussa. Tilauskirjat aukeavat lokakuussa 2022.

Väderstadista
Väderstad tuottaa nykyaikaisen maatalouden käyttöön innovatiivisia, tehokkaita maatalouskoneita ja menetelmiä. Yksinkertaistamalla viljelytyön ja parantamalla viljelijän tulosta, yhtiön tulos on tulla maailman johtavaksi ainutlaatuisen taimettumisen kumppaniksi. Yhtiö on perheomisteinen ja sen pääkonttori sijaitsee Väderstadissa, Ruotsissa. Väderstad on edustettuna 40 maassa ja kaikissa maanosissa. Vuonna 2021 Väderstadilla oli 1900 työntekijää ja sen liikevaihto oli 420 M€.