Väderstad Proceed on voittanut Farm Machine 2022 palkinnon.

Proceed on voittanut Farm Machine 2022 -palkinnon, aiemmin tunnettu nimellä ”Machine of the year”, kylvökoneiden kategoriassa.

Väderstad, yksi maailman johtavista muokkaus-, kylvö-ja tarkkuuskylvökoneiden valmistajista, esitteli innovaationsa Proceedin joulukuussa 2021. Tänään tuli tieto, että Proceed on voittanut Farm Machine 2022 -palkinnon, aiemmin tunnettu nimellä ”Machine of the year”, kylvökoneiden kategoriassa.

Farm Machine 2022 -palkinnon jakaa eurooppalaisista maatalousjournalisteista koostuva tuomaristo.
–Olemme todella ylpeitä tästä palkinnosta, Proceedtarkoittaa suurta loikkaa eteenpäin nykyiseen kylvötekniikkaan verrattuna. Se voi sijoittaa pienimmänkin siemenen ihanteelliseen syvyyteen millimetrin tarkkuudella, mikä mahdollistaa huomattavia parannuksia satoon, muokkauksen tarpeeseen sekä torjunta-aineiden ja lannoitteiden käyttötarvetta ajatellen.
Tämä palkinto osoittaa tuomariston näkevän koneen sellaisena kuin se on –”game ghangerinä”, sanoo Lars Thylén, Director Product Management Planters, Väderstadilta.

Juuri nyt Proceedilla suoritetaan kenttäkokeita useissa Euroopan maissa. Kokeiden tulokset ovat vaikuttavia, taimet ovat vahvempia ja sekä kasvuston, että juurten biomassa on suurempi nykyaikaisiin koneisiin verrattuna
–samalla kun siinä voidaan käyttää jopa puolta pienempää siemenmäärää.–Proceedtarjoaa ainutlaatuista kylvösyvyyden, rivin sisäisen sijoittelun, lohkoautomaation ja kylvöpohjaoptimoinnin tarkkuutta. Tuloksena on nopea, tasainen taimettuminen ja elinvoimainen kasvusto, jossa jokainen taimi saa mahdollisuuden saavuttaa täysi satopotentiaali, sanoo Lars Thylén.