Amazone UG -Mallisto
Tuotekoodi: AW7330328321S

Amazone UG -Mallisto

Tuotekoodi: AW7330328321S
Lisävarusteet

Tuotekuvaus

Amazone UG 2200 Special, hinattava kasvinsuojeluruisku

Hinattavan UG-ruiskun helppokäyttöinen ja kestävä tekniikka takaa erinomaisen suorituskyvyn kevyemmilläkin traktoreilla ja nopean käyttövalmiiksi varustelun. Amazone UG 2200 Special etuja:

 • Suuri maavara, varustettu pyöristetyllä rungolla
 • Painopisteeltään edullinen säiliö täysin sileillä seinämillä
 • Ruiskutuspuomisto on äärimmäisen kestävä, kevyt ja kompakti
 • Loistavasti toteutettu puomiston ripustus takaa puomiston vakaana pysyvän asennon
 • Tehokkaat pumput
 • Huippumoderni ja käyttäjäystävällinen venttiilistö- ja tietokonetekniikka

  Selkeä ohjauskeskus

  Kaikki käyttösäätimet on sijoitettu loogisesti ja sekaantumisen poissulkevasti vasemmalle eteen suoraan kuljettajan puolelle. Ohjauslogiikan käytön oppii todella nopeasti, jolloin virhekytkentöjä ei tule.

  Kemikaalin täyttöastia

  Kaikissa Amazone-ruiskuissa on vakiovarusteena kemikaalintäyttöastia. Nopean ja siistin työskentelyn takaava 60 litran täyttöastia sijaitsee suojassa ruiskun säiliön sivussa, sieltä se on kädenkäänteessä käännettävissä mukavalle työskentelykorkeudelle kemikaalien syöttämistä varten. Kemikaalintäyttöastian kehä suuttimella ja sen toimintaa tehostavavilla kolmella lisäsuuttimella suuretkin jauhemaiset tehoaineet sekoittuvat veteen nopeasti ja roiskeettomasti. Ruiskutusainekanisteri saadaan huuhdeltua täysin tyhjäksi ja puhtaaksi kanisterinhuuhtelusuuttimella.

  Ohjausyksikkö AMASPRAY+

  AMASPRAY+ mahdollistaa UG-laitteen yksinkertaisen, mutta siitä huolimatta täysin automaattisen säätelyn. Ohjausyksikköön integroidulla kytkimellä voidaan kytkeä 5, 7 tai 9 osaleveyttä.

  AMASPRAY+-ohjausyksikössä on digitaalinen painenäyttö ja digitaalinen säiliön nestetason näyttö. Se merkitsee muistiin levitetyt määrät ja käsitellyt pinta-alat.

  ISOBUS Käyttöliittymä

  AEF Sertifioitu ISOBUS käyttöliittymä mahdollistaa UG mallisarjan ruiskujen hallinan Amazonen omilla isobus terminaaleilla, mutta myös traktorivalmistajien isobus terminaalilla. Isobus mahdollistaa koneen lohkoautomatiikan (Section-Control) käytön. Ruiskus on aina valmis isobus toimintoihin, kunhan näytössä on sopivat lisenssit hankittuna!

  Samalla sekä supertukeva että superkevyt

  AMAZONE-puomisto on erityksen profiilirakenteen ansiosta samanaikaisesti sekä huippukestävä että myös huippukevyt. 15 – 28 metrin työleveydet mahdollistavat muunneltavien taittomahdollisuuksien ansiosta optimaalisen sovituksen kuhunkin käyttötarkoitukseen. Kaikissa AMAZONE-puomistoissa on vakiovarusteena:

 • Jousi-/iskunvaimenninpaketti pystysuorien edestakaisten liikkeiden vaimennukseen
 • Jousivaimennuselementit kuulakiinnityksellä vaakasuorien liikkeiden vaimennukseen
 • Jousielementit koko puomiston iskuvaimennettuun ripustamiseen
 • Tekniset tiedot
  TuoteAmazone UG 2200 Special, hinattava kasvinsuojeluruisku
  Säiliön tilavuus, (l)2400
  Paino säiliöt tyhjänä, (kg)2 355 – 2 693
  Kuljetusleveys, (m)2,40
  Puomin leveys, (m)28
  Korkeus, (m)3,30
  Täyttökorkeus, (m)0,65 huoltotasanteelta
  Ruiskutuspaineen säätöalue, (bar)<10
  Traktorin tehontarve, (kW/hv)65/90
  Videot ja esitteet
  Malli UG 2200 Special UG 3000 Super
  Todellinen tilavuus (l) 2400 3200
  Puhdasvesisäiliön tilavuus (l) 280 400
  Työleveys (m) 15 - 28 15 - 28
  Kuljetuskorkeus (m) 3,3 3,3
  Kuljetuspituus (m) 5,2 - 5,9 5,2 - 5,9
  Kuljetusleveys (m) 2,4 2,4
  Tyhjäpaino (Kg) 2350 - 2582 2685 - 2917
  Pumpun teho (l/min) 250 370 (Kaksoispumppu)
  Maksimi imuteho (l/min) 400 400
  Maavara (riippuen renkaista) (m) 0,70 - 0,90 0,70 - 0,90
  Ruiskutuskorkeus (1,565m renkailla) 0,5 - 2,20 0,5 - 2,20
  Työskentelypaine max. 10bar max. 10bar

  Unitrail vetoaisa

  Vakiona UG -ruiskuissa on 24m puomistoon asti Unitrail -vetoaisa. Vetoaisa kiinnitetään traktorin vetovarsiin. Unitrail vetoaisassa on mekaaninen lukitus tieliikenteessä ajoa varten. Pellolla vetokarttu lukitaan suhteessa vetoaisaan, jolloin ruisku seuraa traktorin jälkiä. Aisan pituutta voidaan säätää, jolloin varmistetaan hyvä seuranta. Kuvassa näkyy lisävarusteena saatava hydraulinen ohjaus, millä voidaan kompensoida ruiskun kulkemista esimerkiksi rinteissä.

  AutoTrail -aisaohjaus

  27m ja 28m työleveyksissä vakiona oleva Autotrail -aisaohjaus on sähköhydraulinen täysin automaattinen aisaohjaus. Sitä varten kiinnitetään traktoriin gyroskooppianturi, etkä tarvitse erillisiä tankoja ohjauksen seurantaa varten.
  Autotrail vaatii ISOBUS -käyttöjärjestelmän ja se on saatavissa lisävarusteena kaikkiin UG -malleihin. Kiinnityksenä on vakiona 50mm vetolenkki, mutta esimerkiksi K80 vetokuula saadaan myös.

  Kestävä perusrunko

  UG:ssa on testattu ja kestävä runko. Rakenne mahdollistaa hyvän maavaran ja siloisen pohjan, jolloin ruiskun rakenteet eivät vioita kasvustoa. Nestelinjat, sähkö ja hydrauliikka ovat suojattuna rungon rakenteisiin.

  Selkeä käyttöpaneeli

  UG ruiskuissa on erittäin selkeä nestelinjasto. Kahdella pääVARIO -venttiilillä hallitaan ruiskun imu- ja painepuoli. Lisäksi voidaan säätää portaattomasti sekoituksen sekä injektorin tehoa.

  Monipuolisen hallinnan ansiosta esimerkiksi puomisto voidaan huuhdella puhtaalla vedellä, vaikka pääsäiliössä olisi kemikaaleja. Lisäksi sekä imu- että painesuodatin voidaan tarkastaa joka tilanteessa turvallisesti.

  3" imuliitin on aina vakiona, millä pääsäiliön täyttö onnistuu tehokkaasti ruiskun omaa pumppua käyttäen.

   

  Kemikaalintäyttöastia

  Kaikissa Amazonen kasvinsuojeluruiskuissa on vakiona turvallinen ja tehokas kemikaalintäyttöastia. Astian sisällä on huuhtelusuuttimet sekä turvallinen kanisterin pesusuutin. Kanisterin pesusuutin aktivoituu vain, kun se painetaan kanisterilla alas.

  Kemikaalintäyttöastia toimii injektorin avulla, ja sen ansiosta kemikaalien lisääminen on turvallista ja helppoa koneen sivussa seisten.

   

  Amaspray + ruiskutustietokone

  UG ruiskuissa on 24m työleveyteen asti vakiona Amaspray+ ruiskutustietokone. Ohjaimen avulla hallitaan määränsäätö ajonopeuden mukaan. Lisäksi sen kautta hallitaan pääventtiiliä, lohkoventtiileitä sekä paineensäätöä. Myös esimerkiksi Pre-select taiton puolen valinta hallitaan Amaspray +:n avulla.

  Ohjaimelta saadaan runsaasti tietoa mm. ruiskutusmäärästä, -paineesta, säiliön täyttötaso, ajonopeus, työtunnit ja pinta-alat.

   

  AEF sertifioitu ISOBUS käyttöliittymä

  UG -Ruiskut voidaan varustella ISOBUS -käyttöjärjestelmällä.
  Sertifioitu ISOBUS -käyttöliittymä mahdollistaa kaikki ISOBUS toiminnot UG ruiskuihin.
  Käyttölaitteesta riippuen käytössä on TS-SC Section control lohkoautomatiikka, AUX-N toiminnot Amazonen Amapilot+ joystick lisäohjaimeen tai traktorin omaan ajokahvaan. Lisäksi voidaan käyttää paikkakohtaisia levityskarttoja tai kasvustosensorin ohjaamaa määränsäätöä.

  TG -lohkoventtiilistö

  UG ruiskuissa puomisto voidaan jakaa työleveydestä riippuen 5 - 13 lohkoon. Venttiilistö toimii sähköisesti ja ISOBUS koneen yhteydessä voidaan käyttää Section Control -lohkoautomatiikkaa. Määränsäätöautomatiikka perustuu virtausmittarin toimintaan, ja ruiskutettava määrä säätyy automaattisesti ajonopeuden muuttuessa.
  ISOBUS -malleissa on myös paluuvirtauksen mittaus. Kun lohkoventtiilejä suljetaan, osataan liika nestevirtaus ohjata suoraan säiliöön ilman ylimääräistä paineen nousua.

  ISOBUS automatiikkoihin kuuluu myös automaattinen paineensäätö päisteissä, sekä ns. lähtöramppi jolloin käytössä on oikea ruiskutusmäärä heti ruiskutuksen aloituksesta lähtien, vaikka ajonopeus olisi hidas.

   

  Huoltovapaa Super S2 -puomisto

  UG -ruiskuihin voi valita monipuolisesti Super S2 puomistomallistosta työleveydet 15 - 28m väliltä. Puomisto taittuu koneen taakse pystyyn, mahdollistaen kapean kuljetusleveyden.

  Amazonen tapaan puomisto on täysin huoltovapaa. Niissä on törmäämissuoja puomiston viimeisessä osassa.

  Taittoina voidaan valita vakiona olevan hydraulisen taiton lisäksi Pre-Select, Profi-Folding 1 tai Profi-Folding 2 taitot.

   

  Pre-Select taitto

  Pre-Select taiton yhteydessä traktorista vaaditan yksi yksitoiminen liitäntä hissiä varten, sekä yksi kaksitoiminen liitäntä puomiston aukaisua ja sulkua varten.
  Pre-select toiminnossa ruiskun ohjaimelta voidaan valita kumpi puoli tahansa, ja liikuttaa sitä tarpeen mukaan esimerkiksi estettä väistettäessä.

  Lisävarusteena on saatavissa myös koko puomiston kallistussylinteri.

   

  Profi-Folding 1 taitto

  Profi -taitoissa traktorista vaaditaan yksi paine ja paluuliitäntä. Puomiston kaikki toiminnot hallitaan sähköhydraulisesti ohjainlaitteelta. ISOBUS -koneissa Profi -taitot voidaan varustaa Distance-control korkeusautomatiikalla.

  Profi-Folding 1 taitossa on normaalien toimintojen lisäksi vakiona koko puomiston kallistus.

   

  Profi-Folding 2 taitto

  Profi -taitoissa traktorista vaaditaan yksi paine ja paluuliitäntä. Puomiston kaikki toiminnot hallitaan sähköhydraulisesti ohjainlaitteelta. ISOBUS -koneissa Profi -taitot voidaan varustaa Distance-control korkeusautomatiikalla.

  Profi-Folding 2 taitossa on normaalien toimintojen lisäksi vakiona koko puomiston kallistus sekä molempien puomin puoliskojen nostotoiminto. Ohjaimelta voidaan säätää käyttää Distance Control korkeusautomatiikka koko puomin kallistusta vai erillistä puolien nostoa.