Väderstad Rapid A 400-800S

Rapid A -mallissa on ilmapuhallussyöttö ja se on saatavissa 4 - 8 m:n työleveydellä ja 12,5 cm rivivälillä. Kylvöteho on erittäin suuri samalla kun maata muokkaava vaikutus on tavanomaista parempi. Suuresta koostaan huolimatta kone on ketterä käyttää.

 
Väderstad Rapid A 400-800S - kylvökone
 

Suuri säiliö ja vankka rakenne

Väderstad Rapid A 400-800S - kylvökone
Rapid A 400-800S

Suuri siemensäiliö mahdollistaa suuren pinta-alan kylvön yhdellä täytöllä. 6- ja 8-metrin koneissa säiliön tilavuus on 3300 litraa. 4-metrin koneessa tilavuus on 3100 litraa. 6- ja 8-metrin koneet on saatavana myös Jumbo-mallina, jolloin säiliön tilavuus on 6200 litraa. Vehnää kylvettäessä tämä tarkoittaa kylvömäärästä riippuen, n. 20 - 50 hehtaarin kylvöä täyttöä kohti.
Koneen rakenteeseen kuuluva välijyrä on suunniteltu kantamaan osa kuormasta.
Rapid A-sarjaan on valittavissa kaksi erilaista etumuokkausvarustusta.

 

Pellon pintaa myötäilevä Offset-jyräpyörästö

Väderstad Rapid - Offset-jyräpyörästö
Offset-jyräpyörästö

Suurten, halkaisijaltaan 740 mm, pyörien erillisripustuksen ansiosta jyräpyrästö seuraa tarkasti pellon pintaa. Näin itämiedellytykset ovat yhtäläiset koko työleveydellä.

Offset tarkoittaa, että jyräpyörästön joka toinen pyörä on siirretty 190 mm taaksepäin erillisellä akselilla. Näin kasvijätteet läpäisevät jyräpyörästön helpommin ja estetään maavallin muodostuminen pyörästön eteen. Täten myös vetotehon tarve vähenee.

Siemenmäärän säätö tutkalla

Kylvösiemenen määrää säädetään ajotutkalla, jolloin se pysyy vakiona ajonopeudesta riippumatta. Ajotutka mittaa työn aikana ajonopeutta ja siirtää tiedon Control-Station –yksikölle, joka ohjaa syöttöyksiköiden pyörimisnopeutta. Tällä tavalla siemenen syöttö pysyy vakiona suhteessa ajonopeuteen.

 

Tarkka syöttöjärjestelmä

Pneumaattinen Fenix kylvöjärjestelmä pystyy käsittelemään kaikenkokoisia siemeniä ilman osien vaihtoa. Hydraulisen käytön ansiosta voidaan kylvää suuria määriä ilman, että ajonopeutta on alennettava.
Rapid A 600-ja 800 -malleissa on kaksi syöttökammiota ja niiden ansiosta koneen toisen levityspuolen sulku on vakio.

 

Control-täsmäsäätö vakiona

Väderstad Rapid - Control-Station-ohjausyksikkö
Control-Station-ohjausyksikkö

Rapidissa on Control-täsmäsäätö vakiona. Täsmäsäädöllä voidaan ajon aikana ohjaamosta säätää koneen työsyvyyttä, jos maalajien tai maan kosteusolojen muutos näin vaatii. Lisäksi saman toiminnon avulla voidaan säätää koneen perustyösyvyys hydraulisesti.
Control-Station-ohjausyksiköllä voidaan valvoa ja hallita monia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi: kylvöalaa, ajonopeutta ja ajouramerkintää sekä kylvön määrää. Myös pyörintänopeuden sekä siemenen tason vahdit ovat vakiona.

 

Ketterä päisteissä ja kuljetuksessa

 
Väderstad Rapid A 400-800S - kylvökone
Ketterä Rapid A 400-800S
Väderstad Rapid A 400-800S - kylvökone
Turvallinen 3 m kuljetusleveys
 

Rapid A 600-800S:n ohjausvivuston ansiosta kone seuraa traktoria erittäin hyvin päisteellä.
kuljetusleveys on 3 m. Tunnusomaista koneille on niiden ketteryys kuljetuksessa, joten siirto lohkolta toiselle käy nopeasti ja turvallisesti. Automaattinen lukitusjärjestelmä lukitsee aina lohkot yläasentoon.

 

Aina oikea ilmavirtaus

Väderstad Rapid A 400-800S - kylvökone
Rapid A - syöttöpuhallin

Hydraulikäyttöinen puhallin on selkeästi voimanottokäyttöistä parempi, sillä sen antama ilmamäärä on aina oikea, traktorin kierrosnopeudesta riippumatta. Puhaltimen kierrosnopeutta valvotaan sekä ääni- että valomerkein Control-Station -yksikössä. Kierrosnopeus säädetään yksinkertaisesti traktorihydrauliikalla.