Espegard kulkee edellä

Teksti: Espegard Scandinavia Ab ja TOMMI SALENTO, Hankkija Oy

 

ESPEGARDIN INNOVAATIOPROSESSI

spegardin historia on täynnä polttopuiden pakkaamisen innovaatioita. Ensimmäinen oli Espegard-säkki, josta myöhemmin kehitettiin Big Bag -tuoteperhe. Espegardilla tuotteiden laatu on aina ollut tuotekehityksen keskiössä ja sitä kautta myynti on kasvanut nopeasti. Ja merkittävä
myynnin kasvu on taas luonut pohjan tuotteiden jatkokehitykselle. Nykyään Espegard on polttopuupakkausten markkinajohtaja koko Pohjois-Euroopassa.

 

Espegardin innovaation syntyvät saman prosessin kautta

1. Idea ja tutkimus
2. Määrittely
3. Prototyyppi ja testaus
4. Hyväksyntä ja dokumentaatio
5. Logistiikka
6. Markkinointi ja lanseeraus
7. Asiakasanalyysit
8. Jatkuva parantaminen

ESIMERKKI INNOVAATIOSTA: PLANPAKK

Espegard Planpakk

Espegardilla on ollut aikaisemminkin useita pikkusäkkien pakkausmenetelmiä, mutta mikään niistä ei ollut optimaalinen. Joko pakkaaminen tapahtui epäergonomisesti tai sitten säkeistä tuli ”löysiä”.

Planpakk siis kehitettiin täysin asiakastarpeesta. Telineestä tehtiin neljä eri prototyyppiversiota ja projekti kesti yhteensä kaksi vuotta ennen valmista tuotetta.

Kolme pointtia uudesta Planpakk telineestä ja säkistä
1. Säkkiin täytetään 15 kg puita sivusta, jolloin jopa 50 % nopeampi pakata kaksin käsin ja säkki täyttyy kokonaan jäämättä löysäksi. Asiakkaan helppo kuljettaa.
2. Uusi ergonominen teline tarjoaa optimaalisen työskentelykorkeuden, mikä vähentää selän ja niskan kuormitusta.
3. Ajansäästön kautta teline maksaa nopeasti itsensä takaisin

 

UUSI KESKUSVARASTO

Plannpakk ja muut tuotteet toimitetaan nykyisin uudesta, kesällä 2023 avatusta, keskusvarastosta Ruotsin Uddevallasta.

Aiempi varasto on Norjassa, mutta lisääntyneen myynnin vuoksi sen kapasiteetti ei enää riittänyt. Uusi varasto perustettiin Ruotsiin, koska se helpottaa ja nopeuttaa toimituksia EU-alueelle.

Suomalaisille asiakkaille muutos näkyy ennen kaikkea nopeampina toimitusaikoina sellaisissa tuotteissa, joita ei löydy heti Hankkijan varastosta.

Espegard keskusvarasto