Krone EasyCut B 870 -perhosniittokone
Tuotekoodi: BKECB870

Krone EasyCut B 870 -perhosniittokone

Tuotekoodi: BKECB870

Tuotekuvaus

Krone EasyCut B 870 -perhosniittokone
B 870 on keskikokoinen perhosniittokone, jossa yhdistyvät keveys, pieni tehontarve ja Kronen huippuominaisuudet, kuten hydraulinen kevennysjärjestelmä ja SafeCut-suojausjärjestelmä.

Mekaanisesti säädettävä työleveys
Perhosen työleveys voidaan valita mekaanisesti kahdesta vaihtoehdosta, jotka ovat 8,62 ja 8,31 metriä. Kun yhdistelmään valitaan 3,16 metriä leveä etukone, on niittoyksikköjen välinen limitys joko 43 tai 59 cm. Suurempi limitys on loistava valinta mutkaisille tai mäkisille lohkoille, kun taas tasaisilla lohkoilla voidaan ottaa hyöty irti suuremmasta työleveydestä.

Hydraulinen kevennysjärjestelmä
Uusi ominaisuus tämän kokoluokan niittoperhoselle on hydraulinen kevennysjärjestelmä. Niittoyksikköjen kevennyspaine voidaan säätää portaattomasti, jotta kone seuraa maanpintaa täydellisesti ajonopeudesta ja pellonpinnan pehmeydestä riippumatta. Kronen DuoGrip-ripustus takaa, että kone pääsee keinumaan pellon pinnanmuotojen mukaan. Pintapaine on tasainen koko teräpalkin leveydeltä ja niittoyksiköt laskevat alas tasaisesti, kiitos ripustuksen, joka kiinnittyy niittoyksikköön sen painopisteestä.

Krone PreSelect -esivalintaohjaus
Perhosessa on niin sanottu esivalintaohjaus, jossa haluttu toiminto valitaan ensin ohjaimen kautta, ja tämän jälkeen sitä käytetään traktorin lohkolla. Ohjaimesta voidaan esimerkiksi valita, nostetaanko niittoyksikköjä yhdessä vai erikseen, ja että milloin halutaan taittaa kone kuljetusasentoon. Lisäksi ohjaimelta valitaan niittoyksikköjen maapaine.

Uutena ominaisuutena PreSelect-ohjauksessa on sen ohjainvaihtoehdot. Koneen mukana toimitetaan DS 50 -ohjain, joka voidaan kytkeä minkä tahansa traktorin 12 V 3-napaiseen pistokkeeseen. Siinä on kalvopainikkeet ja pieni numeronäyttö, joiden avulla esivalinnat tehdään.

Toisena vaihtoehtona on kytkeä perhonen ISOBUS-yhteensopivaan traktoriin lisävarusteena saatavan PreSelect Digital -johtosarjan avulla. Näin esivalinnat voidaan tehdä traktorin omalta tai erilliseltä ISOBUS-näytöltä, eikä ohjaamoon tarvitse asentaa erillistä ohjainta. PreSelect Digitalin avulla saadaan muutamia lisätoimintoja, kuten käyttötuntilaskuri ja niittoyksikköjen kierrosnopeusmittari. Esivalinnat voidaan ohjelmoida myös traktorin AUX-N-yhteensopivaan ajokahvaan.

Krone-teräpalkki
Koteloitu ja täyshitsattu teräpalkki täyttää tiukimmatkin laatuvaatimukset, ja toimii luotettavasti monien vuosien jälkeenkin. Teräpalkissa yksittäisten lautasten rattaat eivät osallistu voiman siirtämiseen, vaan voima jaetaan jokaiselle lautaselle takarivissä olevalla yhtenäisellä rivillä suurempia ja hitaammin pyöriviä rattaita. Niittopalkki saa voimansa erilliseltä kardaanilta ja rattailta, sen sijaan että kaikki voima kulkisi ensimmäisen lautasen läpi.
Palkittu SafeCut tarjoaa parhaan mahdollisen suojan niittolautasille. Jos lautanen osuu vierasesineeseen, voima ei kohdistu voimansiirtoon, vaan akselissa oleva sokka murtuu. Tämän jälkeen laakeriyksikössä olevat kierteet nostavat kyseisen lautasen ylöspäin, pois viereisten lautasten liikkuma-alueelta. Vaurioituneen sokan vaihtaminen onnistuu pelto-olosuhteissakin muutamassa minuutissa, ja niittäminen voi jatkua.
Tekniset tiedot
TuoteKrone EasyCut B 870 -perhosniittokone
Työleveys, (m)8,31-8,62
Kuljetusleveys, (m)2,99
Koneen paino, (kg)1 350
Tehontarve, (kw/hv)88/120
Voimanottoakselin kierroluku, (r/min)1000
Lautasten määrä, kpl7 per niittoyksikkö
Videot ja esitteet