Krone RX 400 GL OptiGrass -noukinvaunu
Tuotekoodi: BKRX400OG

Krone RX 400 GL OptiGrass -noukinvaunu

Tuotekoodi: BKRX400OG

Tuotekuvaus

Krone RX 400 GL OptiGrass -noukinvaunu
RX 400 on 40-kuutioinen noukinvaunu. Uuteen RX-sarjaan on tuotu OptiGrass-sulloja, sekä ZX:ssä hyväksi todettuja ominaisuuksia kuten hihnaveto ja hydraulinen noukin.

Lyhyttä silppua koko sullojan leveydeltä
Krone RX ja ZX OptiGrass -noukinvaunuihin on saatavilla nyt myös 28 mm silpunpituus aiemman 37 mm sijaan. Lyhyemmän silpun ansiosta kuormat ovat tiiviimpiä, rehu säilyy paremmin sillä se on helpompi tiivistää, ja ruokintatyö tehostuu kun apevaunua ei tarvitse käyttää rehun silppuamiseen.

OptiGrass-noukinvaunuissa on myös uusi innovaatio silpun tasalaatuisuuden varmistamiseksi. Perinteisessä sullojassa terälaitteen reunimmaisten terien ulkopuolelta menevät korret pääsevät ylipitkänä lavalle, mistä johtuen noukinvaunurehu näyttää usein epätasalaatuiselta. SplitCut -sulloja poistaa tämän ongelman, kierrättämällä reunimmaisilta teriltä yli menevät korret takaisin, keskemmälle sullojaa. Tämän ansiosta jokainen siiloon päätyvä korsi on mennyt kahden terän välistä.

Hydraulivetoinen noukin
2,125 metrin levyinen noukin saa voimansa hydraulimoottorilta. Noukkimen nopeus säätyy automaattisesti traktorin ajonopeuden mukaan. Näin varmistetaan, että noukin pysyy vauhdissa mukana suurillakin nopeuksilla. Toisaalta hitailla ajonopeuksilla noukin ei vedä paksua ja sitkeää karhetta ”köytenä” sisään, mikä tekee suurien karheiden keräämisestä huomattavasti stressittömämpää.

Hihnaveto tasaa kuormahuiput
Sullojan voimansiirto on toteutettu moniurahihnalla. Hihna tasaa epätasaisesta karheesta aiheutuvia kuormahuippuja, mikä keventää traktorin työtä ja vähentää voimansiirron rasitusta. Tehonkesto on markkinoiden kärkeä, sillä ylikuormakytkimen mitoitus on 2500 Nm, eli se kestää 340 hevosvoiman ulosottotehon. Jos vaunua vedetään alle 200 hv traktorilla tai karheet ovat poikkeuksellisen pieniä, voidaan sullojan välitystä pienentää vaihtamalla hihnapyörät päittäin. Näin varmistetaan sopiva materiaalin syöttö ja siten paras silpunlaatu.

Jokainen kuutio hyötykäyttöön
Lavassa on hydraulisesti taittuva etuseinä, mikä kasvattaa lavatilavuutta 4,5 kuutiolla. Seinä on täytön alkaessa pystysuorassa, ja kallistuu eteen kun lava on taakse asti täynnä, vapauttaen lisätilan käyttöön. Etuseinä myös nopeuttaa tyhjennystä, sillä se työntyy tyhjennyksen alkaessa 30 astetta takaviistoon, varmistaen että kuorma ei leviä pitkin lavanpohjaa.
Lavanpohja on nouseva, eli sen etuosa on muuta lavaa alempana. Sen ansiosta kuormat ovat takalaitaan asti kukkuralla. Lisäksi noukkimen ja sullojan työ helpottuu kun materiaalin pystysuunnassa kulkema matka lyhenee, mikä vähentää polttoaineen kulutusta.

Järeä mutta ketterä alusta
RX 400:ssa on vakiona hydraulinen, 2-akselinen alusta. Vaunun alle mahtuu jopa 800/45 R 30.5 -koon renkaat, joilla varmistetaan hyvä kulkukyky ja pieni pintapaine. Taka-akseli on vapaasti ohjautuva, ja se lukittuu automaattisesti peruutettaessa, ja silloin, kun nopeus kasvaa asetetun rajan yli. Lisävarusteena on saatavilla pakko-ohjaus ja 3. akseli.

Automatiikka helpottaa ja tehostaa työtä
  • Täyttöautomatiikka tunnistaa etulaidan pullistumisen ja laidan ylälipan kääntymisen perusteella, milloin pohjakuljetinta siirretään taaksepäin, ja takalaidan anturi kertoo kun kuorma on täynnä. Täyttöastetta pystytään säätämään 0-100 % välillä, ja normaaliolosuhteissa jo 50 %:lla saadaan kukkurakuormia.
  • Tyhjennysautomatiikka avaa takalaidan, käynnistää pohjakuljettimen ja kääntää etulaitaa taaksepäin. Pikatyhjennys aktivoituu eli nopeus kaksinkertaistuu, kun pohjakuljettimen vastus kevenee.
  • Aisa-automatiikka liikuttaa aisan korkeussäätöä työskentely- ja maantieasennon välillä, kun noukin lasketaan alas ja nostetaan ylös.
  • Tekniset tiedot
    TuoteKrone RX 400 GL OptiGrass -noukinvaunu
    Tilavuus, (m³)40 (DIN 11741)
    Kokonaispituus, (mm)10 065
    Kokonaisleveys, (mm)2 980
    Kokonaiskorkeus, (mm)3 950 (vakiorenkailla)
    Raideväli, (mm)2 050
    Noukkimen työleveys, (mm)2,125 (DIN 11220)
    Videot ja esitteet

    Vakiovarusteet

    • ISOBUS-ohjaus (tarvittaessa terminaali ostettava erikseen)
    • LS-hydrauliikka
    • Renkaat 800/45 R 26.5
    • Kuormantuntevat ilmajarrut
    • Vapaasti ohjautuva taka-akseli
    • K80 kuulavetolaite, 4 tn aisapaino
    • Noukkimen tukipyörät 16x6.50-8 ja takatukipyörä
    • Noukkimen hydraulinen kevennys
    • Sullojan piikit Hardox-kulutusteräksestä
    • 37 mm silpunpituus (40 terää), terien yksittäislaukaisu
    • Huoltoa varten sivulle kääntyvä terälaite
    • Sullojan suojus kuljetusvaunukäyttöä varten
    • 4 LED-työvaloa vaunun alustassa
    • LED-valot lavalle ja noukkimelle, huoltovalot sivusuojusten alla