Kronen ExactUnload voitti Agritechnican hopeamitalin

ExactUnload sai DLG-hopeamitalin

Tunnustuksena uudesta ExactUnload-ominaisuudesta Krone saa DLG-hopeamitalin tulevassa Agritechnicassa. Tämä Krone-ratkaisu esiteltiin syyskuussa 2021 uudessa Krone GX-tarkkuuspurkuvaunussa, ja DLG:n tuomaristo on tunnustanut sen innovaatioksi.

ExactUnload on älykäs ja automaattinen purkujärjestelmä, joka purkaa lastin ennalta asetetun purkumatkan pituudelta siiloon tai aumaan. Kuljettaja syöttää siilon pituuden ISOBUS-terminaaliin, joka käyttää annettuja tietoja laskeakseen purkunopeuden.

Järjestelmän käynnistämisen jälkeen käyttäjää opastetaan ajamaan traktoria eteenpäin lasketulla nopeudella. Siilossa tai aumassa ajettaessa järjestelmä säätää tyhjennysnopeuden automaattisesti kulloisenkin ajonopeuden mukaan. Tämän etuna on, että se purkaa materiaalin hyvin yhtenäiseksi matoksi koko siilon pituudelta.

ExactUnload auttaa myös minimoimaan kuljettajan väsymyksen sadonkorjuun kiireessä, jolloin käyttäjät voivat keskittyä yhdistelmän ohjaamiseen koneen toimintojen valvontaan.

ExactUnload on hyvä apu myös säilörehun ja muun materiaalin purkamisessa. Tasainen tyhjennysnopeus varmistaa, että materiaali jakautuu tasaisesti optimaalisen tiivistymisen jälkeen.

ExactUnload otettiin ensimmäisen kerran käyttöön uudessa Krone GX -tarkkuuspurkuvaunussa, joka on monipuolinen kone monenlaisten rahtien hellävaraiseen ja silti nopeaan purkamiseen. Uutta konetta on saatavana kahdella tilavuudella – 44 m3 ja 52 m3 – sekä kahdella lisävarusteena saatavalla poistotelalla. GX 440 on varustettu hydraulisella teliakselistolla ja GX 520 hydraulisella tridem-akselistolla.

Molemmat mallit ovat ISOBUS yhteensopivia.

Purkujärjestelmä

Lasti puretaan tehokkaalla hihnalattialla, jota ohjataan kahdella ketjulla. Yhdessä läpinäkyvän etuseinän kanssa hihnalattia muodostaa purkuyksikön, jota käyttää kaksi hydraulimoottoria. Lasti puretaan, kun ketjut vetävät tätä purkuyksikköä taakse – erittäin
hellävarainen purkutapa, koska rehu liikkuu hitaasti ja tasaisesti taaksepäin kuormaa puristamatta. Tämä on erityisen tärkeää herkille viljelykasveille, kuten vihanneksille tai juurikasveille. Kun kone on tyhjennetty, ketjut vetävät purkuyksikön takaisin etupäähän.

Muita etuja: Tämä purkutapa siirtää painopistettä vain hieman, mikä estää kaatumisvaaran. Myöskään runkoa ei nosteta tyhjennystä varten, joten kone soveltuu tyhjennykseen matalissa rakennuksissa.

Krone GX – tarkkuuspurkuvaunulla voidaan kuljettaa myös kappaletavaraa kuten kanttipaaleja, säkkejä ja jopa kuormalavoja.